What's hot? ΑΟΖ· ΕΙΝΤΕ· ΛΑΤΣΙ· ΑΤΤΙΛΑΣ·

INFO

25.12.2012 | 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 25.12.2012 | 18:50

Φέτος ας γιορτάσουμε τα περσινά Χριστούγεννα!

Nεκτάριος Μαρκέτος
Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


  Υπάρχουν γκρίζες ζώνες που κανείς δεν τολμά να διαβεί, γιατί, αν το κάνει, θα ξεσηκωθεί η καθεστηκυία τάξη και θα τον εξοντώσει. Θα ξευτελίσει τον ίδιο και το θέμα που θα τολμήσει να διαχειριστεί.
  Έτσι παραμένουμε μια χώρα με μαύρες τρύπες στην πολιτική, την οικονομία, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία, στον αθλητισμό, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στα επιχειρηματικά ντιλ, στη μεταναστευτική πολιτική μας, στα κόμματα…
  Μεταφυσικές απόψεις, παραλογισμοί, ανορθολογικοί συλλογισμοί και όλοι προσπαθούν να μας αποδείξουν το αυτονόητο.

  Πώς να αλλάξει μια χώρα στην οποία τα πάντα καταρρέουν, βεβαιότητες χρόνων ανατρέπονται και κεκτημένα ετών σαρώνονται, και την ίδια στιγμή το πολιτικό σύστημα, ανίκανο και αποτυχημένο προσπαθεί να μας πείσει ότι οι βουλευτές θα πεινάσουν το 2013 αφού με την επιβολή επιπρόσθετων αποκοπών, όπως προβλέπονται στις σχετικές νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση και ο καθαρός μηνιαίος μισθός θα είναι 4.302 ευρώ, ενώ το 2014 με την επιβολή περαιτέρω αποκοπών που έχουν ήδη νομοθετηθεί, ο καθαρός μηνιαίος μισθός θα κατέλθει στα 4.244 ευρώ.

  Πώς να αλλάξει μια χώρα όταν επιβλήθηκε ποινή 700 ευρώ σε συνάνθρωπό μας που «έκλεψε» μερικά χαλούμια και ένα κομμάτι ψωμί για να ταΐσει τα παιδιά του ενώ μεγαλοκαρχαρίες που έκλεψαν εκατομμύρια ευρώ μένουν ακόμα ατιμώρητοι!

  Πώς να αλλάξει μια χώρα όταν τις γιορτές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες πολίτες θα αντικρύσουν το παγερό πρόσωπο της ανεργίας!

  Καμία οικονομική θυσία του λαού δεν μπορεί να πιάσει τόπο αν η κοινωνία δεν πεισθεί ότι το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του είναι έτοιμο ν’ αλλάξει μυαλά και νοοτροπία!

  Αν κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο κύπριος πολίτης θα εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, υπό συνθήκες εξαθλίωσης, για να ξεπληρώνει τους φόρους που θα ψηφίζουν- επιβάλλουν τα διάφορα θεσμικά ή και εξωθεσμικά κέντρα, πλανώνται πλάνη οικτρά.

  Οι Μάγια στο ημερολόγιό τους προεξοφλούσαν το τέλος του κόσμου για τις 21.12.12, δυστυχώς, για τον χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο κύπριο πολίτη το τέλος του δε συζητιέται σαν εικασία, αλλά σαν κάτι που έχει ήδη συμβεί και σύντομα θα καταχωρηθεί στα βιβλία των ιστορικών του μέλλοντος…

  Φέτος η γιορτές άλλαξαν. Η όμορφη Χριστουγγενιάτικη εβδομάδα θα μετατραπεί δυστυχώς για κάποια νοικοκυριά σε εβδομάδα των Παθών.

  Συγχωρέστε με για τη μαυρίλα που εκπέμπουν οι πιο πάνω γραμμές αλλά ενοχή πρέπει να αισθάνονται αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε ένα καθημερινό Γολγοθά. Φέτος λοιπόν ας γιορτάσουμε τα περσινά Χριστούγεννα ελπίζοντας ότι τα Χριστούγεννα του 2013 δεν θα καταργηθούν τελείως…


Η Κύπρος είναι μια χώρα γεμάτη μαύρες τρύπες. Όχι στο φυσικό κορμό της αλλά στην ψυχή της. Έχει τόσο σκοτεινά σημεία, που τελικά τη ρουφάνε βαθιά μέσα της. Υπάρχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μια σειρά θεμάτων, προσώπων, σχέσεων και διαδικασιών που θεωρούνται ανέγγιχτα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Διαβάστε ακόμη

 1. «Σημαδεμένη τράπουλα»: Τι να περιμένουμε όταν οι προηγούμενοι ήταν «παρθένες» μπροστά στον Άιντα
 2. Κύπρος, ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις ανισότητες
 3. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ανεβάζουν επίπεδο την Κύπρο - Το κράτος να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία
 4. Το «δώρο» Ερντογάν σε Ελλάδα – Ισραήλ με το «ναυάγιο» στο Κυπριακό και η παγίωση του East Med στη γεωπολιτική των αγωγών
 5. Το «success story» οδήγησε στη διεύρυνση των ανισοτήτων και τη φτωχοποίηση
Σχετικά άρθρα

 1. Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών
 2. Στα €1,76 οι κρατικές εγγυήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2016
 3. ΔΝΤ: Κατ' αρχήν έγκριση προγράμματος οικονομικής στήριξης για την Ελλάδα... άνευ εκταμίευσης
 4. Άνεργος από το 2011 έως σήμερα περίπου 1 στους 3 αποφοίτους πανεπιστημίου στην Ελλάδα
 5. Μείωση ανεργίας κατά 13,3% καταγράφηκε τον Ιούνιο
 6. Eurostat: Πτώση της ανεργίας στο 11% τον Μάιο του 2017