What's hot? ΠΩΜΟΣ· ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ· ΕΙΝΤΕ· ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ·

INFO

25.12.2012 | 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 25.12.2012 | 18:50

Φέτος ας γιορτάσουμε τα περσινά Χριστούγεννα!

Nεκτάριος Μαρκέτος
Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


  Υπάρχουν γκρίζες ζώνες που κανείς δεν τολμά να διαβεί, γιατί, αν το κάνει, θα ξεσηκωθεί η καθεστηκυία τάξη και θα τον εξοντώσει. Θα ξευτελίσει τον ίδιο και το θέμα που θα τολμήσει να διαχειριστεί.
  Έτσι παραμένουμε μια χώρα με μαύρες τρύπες στην πολιτική, την οικονομία, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία, στον αθλητισμό, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στα επιχειρηματικά ντιλ, στη μεταναστευτική πολιτική μας, στα κόμματα…
  Μεταφυσικές απόψεις, παραλογισμοί, ανορθολογικοί συλλογισμοί και όλοι προσπαθούν να μας αποδείξουν το αυτονόητο.

  Πώς να αλλάξει μια χώρα στην οποία τα πάντα καταρρέουν, βεβαιότητες χρόνων ανατρέπονται και κεκτημένα ετών σαρώνονται, και την ίδια στιγμή το πολιτικό σύστημα, ανίκανο και αποτυχημένο προσπαθεί να μας πείσει ότι οι βουλευτές θα πεινάσουν το 2013 αφού με την επιβολή επιπρόσθετων αποκοπών, όπως προβλέπονται στις σχετικές νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση και ο καθαρός μηνιαίος μισθός θα είναι 4.302 ευρώ, ενώ το 2014 με την επιβολή περαιτέρω αποκοπών που έχουν ήδη νομοθετηθεί, ο καθαρός μηνιαίος μισθός θα κατέλθει στα 4.244 ευρώ.

  Πώς να αλλάξει μια χώρα όταν επιβλήθηκε ποινή 700 ευρώ σε συνάνθρωπό μας που «έκλεψε» μερικά χαλούμια και ένα κομμάτι ψωμί για να ταΐσει τα παιδιά του ενώ μεγαλοκαρχαρίες που έκλεψαν εκατομμύρια ευρώ μένουν ακόμα ατιμώρητοι!

  Πώς να αλλάξει μια χώρα όταν τις γιορτές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες πολίτες θα αντικρύσουν το παγερό πρόσωπο της ανεργίας!

  Καμία οικονομική θυσία του λαού δεν μπορεί να πιάσει τόπο αν η κοινωνία δεν πεισθεί ότι το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του είναι έτοιμο ν’ αλλάξει μυαλά και νοοτροπία!

  Αν κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο κύπριος πολίτης θα εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, υπό συνθήκες εξαθλίωσης, για να ξεπληρώνει τους φόρους που θα ψηφίζουν- επιβάλλουν τα διάφορα θεσμικά ή και εξωθεσμικά κέντρα, πλανώνται πλάνη οικτρά.

  Οι Μάγια στο ημερολόγιό τους προεξοφλούσαν το τέλος του κόσμου για τις 21.12.12, δυστυχώς, για τον χρεοκοπημένο και εξαθλιωμένο κύπριο πολίτη το τέλος του δε συζητιέται σαν εικασία, αλλά σαν κάτι που έχει ήδη συμβεί και σύντομα θα καταχωρηθεί στα βιβλία των ιστορικών του μέλλοντος…

  Φέτος η γιορτές άλλαξαν. Η όμορφη Χριστουγγενιάτικη εβδομάδα θα μετατραπεί δυστυχώς για κάποια νοικοκυριά σε εβδομάδα των Παθών.

  Συγχωρέστε με για τη μαυρίλα που εκπέμπουν οι πιο πάνω γραμμές αλλά ενοχή πρέπει να αισθάνονται αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε ένα καθημερινό Γολγοθά. Φέτος λοιπόν ας γιορτάσουμε τα περσινά Χριστούγεννα ελπίζοντας ότι τα Χριστούγεννα του 2013 δεν θα καταργηθούν τελείως…


Η Κύπρος είναι μια χώρα γεμάτη μαύρες τρύπες. Όχι στο φυσικό κορμό της αλλά στην ψυχή της. Έχει τόσο σκοτεινά σημεία, που τελικά τη ρουφάνε βαθιά μέσα της. Υπάρχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μια σειρά θεμάτων, προσώπων, σχέσεων και διαδικασιών που θεωρούνται ανέγγιχτα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Διαβάστε ακόμη

 1. Η καταψήφιση των νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης αποτελεί πισωγύρισμα
 2. Το «ιερό» ξέσπασμα της Ελίτας, η άτυχη Ελλαδίτισσα και η δεοντολογία που πήγε περίπατο… για το καλό των επόμενων γενεών
 3. Κυπριακό: Γιατί επιτρέπει ο Πρόεδρος της Κύπρου να τον προσβάλει ο κατοχικός ηγέτης; Άποψη
 4. Κυπριακό: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εγκλωβισμένες σε ένα βέρτιγκο παραισθήσεων
 5. Τα κυβερνητικά πυροτεχνήματα και η ενεργειακή πραγματικότητα
Σχετικά άρθρα

 1. CIPA: Η Κύπρος πρέπει να κάνει ακόμα πολλά για να καταστεί ευνοϊκότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον
 2. Στο Κακουργιοδικείο παραπέμπεται η νέα ποινική υπόθεση εναντίον στελεχών Τρ. Κύπρου
 3. ΥΠΟΙΚ: Ο κακός μας εαυτός ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πορεία ανάκαμψη της οικονομίας
 4. Η καταψήφιση των νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης αποτελεί πισωγύρισμα
 5. Μείωση 6,8% στον αριθμό των ανέργων τον Ιανουάριο
 6. Στο 14,3% η εποχικά διορθωμένη ανεργία στην Κύπρο το Δεκέμβρη 2016

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook