What's hot? ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΔΗΚΟ· ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ·

INFO

27.12.2012 | 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2012 | 15:53

Τα κόμματα απαντούν στην τετραμερή Μπαγίς και Ντάουνερ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων στο ενδεχόμενο διενέργειας σε αυτή τη χρονική στιγμή μίας τετραμερούς συνάντησης. Με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους, προειδοποίησαν πως η ΕΕ δεν θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο και υπέδειξαν στην Τουρκία να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή της πορεία.

 ΑΚΕΛ: Απαράδεχτες και καταδικαστέες μεθοδεύσεις της Τουρκίας που θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν την σθεναρή αντίσταση της ε/κ πλευράς.
Δια του Εκπροσώπου Τύπου του, Γιώργου Λουκαίδη το ΑΚΕΛ, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κάλεσε την Τουρκία να μην ελπίζει για το αντίθετο. Παράλληλα υπέδειξε ότι η Τουρκία είναι αυτή που χρειάζεται την Ε.Ε. και όχι το αντίθετο όπως αλαζονικά και θρασύτατα ισχυρίζεται η Άγκυρα, καθώς η Ενταξιακή της πορεία εξαρτάται απόλυτα και αποκλειστικά από την προοπτική συμμόρφωσης και προσαρμογής της στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Ταυτόχρονα ο Γιώργος Λουκαϊδης, δεν έχασε την ευκαιρία να απευθυνθεί και προς τους τους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα, τους οποίους κάλεσε να εγκαταλείψουν, πάραυτα, θέσεις και προτάσεις στο Κυπριακό είτε για διευρυμένες συνομιλίες είτε για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, οι οποίες κινούνται στην ίδια γραμμή πλεύσης, όπως είπε, με τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας.


ΔΗΚΟ: Στάσιμη η πορεία της Τουρκιάς χωρίς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δημοκρατικό κόμμα αναφέρει ότι η πρόταση του κ. Μπαγίς για τετραμερή διάσκεψη, χωρίς προηγουμένως να έχουν συμφωνηθεί οι εσωτερικές πτυχές του κυπριακού, είναι φανερό ότι στοχεύει στην αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους και σε αποενοχοποίηση της Τουρκίας.
Πρέπει ακόμα να γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μπαγίς ότι για όσο καιρό η Άγκυρα αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, η πορεία της προς την Ε.Ε. θα είναι στάσιμη", καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

ΕΥΡΩΚΟ : Πάγια η θέση της Τουρκίας για ύπαρξη στην Κύπρο δύο λαών και δύο κρατών
Τo Eυρωπαϊκό Κόμμα έκανε λόγο για σκοπιμότητες που υπηρετούν την πάγια θέση της Τουρκίας, για ύπαρξη στην Κύπρο δύο λαών και δύο κρατών. Η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί στο κυπριακό διερχόμαστε μια περίοδο σκοτεινών διεργασιών με πρωτομάστορα τον κύριο Ντάουνερ αναφέρει η ανακοίνωση .
Το ΕΥΡΩΚΟ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, που θα είναι ικανή να αφομοιώσει, όπως αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, τις νέες εξελίξεις και να ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα μας, με τα συμφέροντα που έχουν στη γειτονία μας ισχυρές χώρες, που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία να συμμορφωθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι προσευχές του Μπαγίς για τους Ε/κ
Επεισόδια στην κατεχόμενη Λευκωσία
Μεθυσμένοι και χωρίς ζώνη οδηγούν οι Κύπριοι


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ολονύκτιο ξεσάλωμα των Τούρκων στο Αιγαίο μετά τις δηλώσεις Τσίπρα – Τραμπ
  2. «Φωτιά» σε επιτελεία και κόμματα μετά τις δηλώσεις Δημητριάδη
  3. 1η Οκτωβρίου: Δηλώσεις και προεκλογικά «πυρά» σε Αναστασιάδη
  4. Τον Σεπτέμβριο ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο «11» - Τετραμερής στη Λευκωσία για τον EastMed
  5. ΑΚΕΛ: Δεν προτείναμε σε κανένα να προβεί σε παράλογες και απαράδεκτες υποχωρήσεις
  6. Φωτίου: Η Τουρκία στο Κραν Μοντάνα επέμεινε μέχρι τέλους στις απαράδεκτες θέσεις της για την ασφάλεια