What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ·

INFO

28.12.2012 | 07:17
Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 07:25

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου για υπαλλήλους της Λαϊκής

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους τρεις χιλιάδες υπαλλήλους της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα, προσφέροντας μέχρι €120 χιλ. σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα ενώ  για τη Κύπρο αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο νέων περικοπών στο κόστος προσωπικού.  

Στην Κύπρο το νέο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, που επεξεργάζεται η Λαϊκή Τράπεζα, θα είναι διαφοροποιημένο από το πρώτο, θα είναι περισσότερο διευρυμένο, με στόχο την προσέλκυση υπαλλήλων οι οποίοι κανονικά θα αφυπηρετούσουν την επόμενη 10ετία.

Η Λαϊκή έλαβε τον Ιούνιο κεφαλαιακή ένεση €1,8 δισ. από το κράτος και ετοίμασε σχέδιο αναδιάρθρωσης που προνοεί μεταξύ άλλων, τη μείωση του προσωπικού της μέχρι το 2016.

Ο όμιλος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 13 Φεβρουαρίου για συνέχιση των εργασιών του, καθώς οι κεφαλαιακές απώλειες συνεχίζονται λόγω των επισφαλειών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πρώτο εννιάμηνο του 2012 η Λαϊκή είχε ζημιές €1,7 δισ. λόγω των αυξημένων επισφαλειών και της διαγραφής υπεραξίας.

Ο όμιλος προχώρησε πριν λίγους μήνες σε περικοπές μισθών στην Κύπρο κοντά στο 12,5%, βάσει του διατάγματος στήριξης από το κυπριακό κράτος. Με βάση το διάταγμα το μισθολόγιο του ομίλου θα πρέπει να μειωθεί κατά πρόσθετο τουλάχιστον 8% το 2013.

Το  εθελούσιο σχέδιο εξόδου αποβλέπει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της Λαϊκής και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της τράπεζας στην Ελλάδα, όπου συρρικνώνεται με ραγδαίο ρυθμό το δίκτυο καταστημάτων και η ευρύτερη της παρουσία.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, και η διοίκηση του οργανισμού δίνει διορία τριών βδομάδων στους υπαλλήλους να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τράπεζα ή θα αποχωρήσουν.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 45ο έτος ηλικίας θα λάβουν 0,4 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας.

Από το 45ο μέχρι το 55ο έτος θα πληρωθεί ένας μισθός για κάθε έτος υπηρεσίας και για πιο μεγάλες ηλικίας θα προσφέρεται 1,25 μισθός.

Θα δίνονται επιπλέον €8 χιλ. για κάθε παιδί των δικαιούχων κάτω των 22 και €10 χιλ. για κάθε υπάλληλο άνω των 45, με πέντε τουλάχιστον έτη υπηρεσίας.

Η ασφάλιση που προσφέρει η Λαϊκή θα επεκταθεί μέχρι ένα έτος μετά την αποχώρηση και οι ευνοϊκοί όροι των δανείων θα ισχύουν για άλλα δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Παράταση στην αγωνία για τις υπεραγωρές "Ορφανίδη"
- Ανακοινώνεται ο Συμβουλευτικός Οίκος και εξετάζει μεθοδολογία της PIMCO
- Με δικό του υποψήφιο το Ε.ΛΑ.Μ και τις ευλογίες Χρυσής Αυγής


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Με την αντεξέταση του Α. Αρτέμη συνεχίστηκε η δίκη της Τρ. Κύπρου
  2. Στο 1,97 εκατομμύρια ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 11μηνο- 367 πρόσωπα στο ΚΑΠ
  3. Συρρίκνωση καταθετικών και καταναλωτικών επιτοκίων - Στο 2,97% για αγορά κατοικίας
  4. Αύξηση 5,9% στις καταθέσεις τον Οκτώβριο, μείωση 11% στα δάνεια
  5. Το χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου στο μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου Wilbur Ross
  6. ΡΙΚ: Έρχονται περικοπές εάν δεν εγκριθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook