What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

28.12.2012 | 23:48
Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 23:51

Περήφανος για τα έργα και τις ημέρες του

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Δηλώνει ότι θα κάνει απολογισμό την ώρα που πρέπει και καταλογίζει στον εαυτό του φιλότιμες προσπάθειες για την δημιουργία μία πιο δίκαιης κοινωνίας.

Με προφανή αγανάκτηση, και στο ίδιο πνεύμα των δηλώσεων του των τελευταίων ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεσπάθωσε κατά των επικριτών του και αυτών που θεωρεί ότι στάθηκαν τροχοπέδη στην προσπάθεια του για μία πιο δίκαιη κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέδωσε την οικονομική κρίση στον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του συστήματος και στην κερδοσκοπία και προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει, δίνοντας την διαβεβαίωση, ότι θα κάνει τον απολογισμό του την ώρα που πρέπει.
Σε ότι αφορά το έργο της κυβέρνησης του, η δήλωση του ήταν χαρακτηριστική «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελση-, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Υπουργό Υγείας, επισκέφθηκαν σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο, το Μακάρειο και το Ογκολογικό Κέντρο και μοίρασαν δώρα και ευχές στους ασθενείς και έκοψαν την βασιλόπιττα. Τον Πρόεδρο, τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία τους υποδέχθηκαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πέτρος Μάτσας και άλλα μέλη της Διεύθυνσης και του προσωπικού που ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και την συμπαράστασή τους.

Πρώτος σταθμός ήταν το Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε ορισμένα πράγματα με τον Μακαριότατο δεν έχει ταυτόσημες απόψεις, για παράδειγμα για την εκτίμηση για τις ρίζες και τους λόγους της κρίσης, προσθέτοντας όμως ότι μαζί του συμφωνεί απόλυτα ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.
Απευθυνόμενος στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι ήταν δίπλα τους για πολλά χρόνια και όχι μόνο στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου παρά τα όποια συμφέροντα.

«Προσπαθήσαμε να μην μειωθούν τα κονδύλια, όσο γίνεται περισσότερο παρά την οικονομική κρίση, δυστυχώς η Βουλή σταύρωσε και από αυτά τα κονδύλια, αλλά είμαι σίγουρος με τη δική σας πίεση και πίεση πολλών παραγόντων της κοινωνίας τα κονδύλια θα απελευθερωθούν και το ακτινοθεραπευτικό θα λειτουργήσει, συνέχισε.
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι δυστυχώς «υπάρχουν διάφορα συμφέροντα τα οποία θέτουν τροχοπέδη και σε αυτή την προσπάθεια, εγώ -και όταν φύγω- θα αγωνίζομαι για να γίνει αυτή η δουλειά ανεξαρτήτως των συμφερόντων».


Εξέφρασε αισιοδοξία ότι όπως και το 1974 έτσι και τώρα ο λαός θα ξεπεράσει τις δυσκολίες ενωμένος. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η οικονομία θα αναζωογονηθεί και παράλληλα θα προχωρήσει και το θέμα των υδρογονανθράκων, το οποίο χαρακτήρισε ευλογία για το λαό και τον τόπο.
Απηύθυνε επίσης έκκληση και στο θέμα των υδρογονανθράκων να υπάρξουν «νούσιμοι» χειρισμοί και τα συγκρουόμενα συμφέροντα να μην θέσουν εμπόδια, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν καλύτερες μέρες.
Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, λέγοντας ότι ο λαός μας έμαθε να ζει και με τα πολλά αλλά και με τα λίγα.

Διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα σταθεί συμπαράστασης και στόχος της είναι να μην πεινάσει κανείς, και εξήρε την αγάπη και την αλληλεγγύη των πλούσιων και των φτωχών.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι όσο και αν δύσκολο προοιωνίζεται το νέο έτος, ο λαός «θα σφίξει και τα ζωνάρια και θα κάνει τα μανίκια πάνω, θα μπει στη δουλειά και αυτό θα μας βγει σε καλό».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Αρχιεπίσκοπος με την συνοδεία τους επισκέφθηκαν το Μακάρειο Νοσοκομείο.
Ο Πρόεδρος, αφού ευχήθηκε «καλή ανάρρωση» σε όλους και καλή υπηρεσία σε γιατρούς και νοσηλευτές, τόνισε ότι παρά την κρίση, πρέπει να σταθούμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά.
«Είμαστε περήφανος λαός που ξέρει τη δύσκολη στιγμή να ανασκουμπώνεται, να κάνει τα μανίκια πάνω και να δίνει τη μάχη με αυτοπεποίθηση και σιγουριά», είπε ο Πρόεδρος.
Ανέφερε ότι πολλοί επιβουλεύονται τον τόπο μας και τον πλούτο που έχουμε «αλλά στο τέλος της ημέρας σε κανένα δεν θα περάσει, θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και στο πολιτικό πρόβλημα όπου επικρατεί αδιέξοδο λόγω της τουρκικής στάσης.
«Θα αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία του Μπαγίς και των ταγών της Τουρκίας -των σημερινών-, που έχουν παραλάβει ένα δύσκολο κράτος και θέλουν να το μετατρέψουν σε θεοκρατικό σταδιακά, σε ισλαμικό κράτος, πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου προοδευτικό», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν για την επιβολή του ισλαμισμού, του «παρεξηγημένου» όπως ανέφερε, αφού διευκρίνισε ότι «δεν είναι κακό να πιστεύεις σε μια θρησκεία, είναι μια τόνωση για τον άνθρωπο, αλλά εξαρτάται αν αυτή η θρησκεία διδάσκει την αγάπη, τη συμφιλίωση και την ειρήνη ή αν τελικά διδάσκει ή αξιοποιείται για επεκτατικούς σκοπούς και για πολέμους».
Χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στο Κυπριακό, και έκανε λόγο για αδιέξοδο λόγω της αλαζονείας και της προκλητικότητας της Αγκυρας.

«Έχουμε υπομονή και επιμονή να ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες και να οδηγήσουμε το λαό στην λύτρωση και απελευθέρωση όλων, Τ/κ, Ε/κ, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, και οι Τ/κ υποφέρουν κάτω από την μπότα της κατοχής», συνέχισε.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που επιτελεί και για το γεγονός ότι προσφέρει τον εαυτό του στην υπηρεσία των ασθενών.
Ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους και ένα καρποφόρο και θετικό νέο έτος για την πατρίδα μας.

\ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
E.Mαρκουλλή: Ο Μπαγίς είναι αλαζόνας και υπερφίαλος
-ΔΗΣΥ και Οικολόγοι απαντούν στον Μπαγις
-Με δικό του υποψήφιο το Ε.ΛΑ.Μ και τις ευλογίες Χρυσής Αυγής

   Διαδώστε αυτό το άρθρο