What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΔΗΚΟ· ΑΟΖ· ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ·

INFO

28.12.2012 | 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 18:27

Έφαγε πόρτα ο Παπακωνσταντίνου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Εκτός ΠΑΣΟΚ τίθεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του κόμματος που εκδόθηκε πριν από λίγο, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του στη νέα «λίστα Λαγκάρντ», που αφορά Έλληνες καταθέτες οι οποίοι έχουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζει λυπηρό το ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο καταλογίζει «τεράστιες» ευθύνες καθώς όπως σημειώνεται «ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο κόμμα και ζητά «να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών».


Την ίδια στιγμή στρέφει τα πυρά του στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό».


Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων».


Ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρνείται τις κατηγορίες και σε δήλωση του αναφέρει: «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση» και ζητά «να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι:

«1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Επιχείρηση «σοκ» από τους απλήρωτους εργαζόμενους στον «δήμο» Λευκωσίας
- Ανακοινώνεται αύριο ο οίκος που θα αναλύσει τη μεθοδολογία της Pimco
- Το προφιλ του μανιακού δολοφόνου της Ξάνθης - Είχε μίσος και διψούσε για εκδίκηση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Τρύπιο» σύστημα ασφάλειας στην Ελλάδα! Εκτελεστής του ISIS πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθήνας και θεσσαλονίκης ενώ ζητούσε άσυλο
  2. Θεσσαλονίκη: Στενός συνεργάτης του Αλβανού Πρωθυπουργού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Πολιτική βόμβα με ένταλμα σύλληψης!
  3. ΝΕΜΕΣΙΣ 2017: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ
  4. Ο κ. Παπανδρέου αρνείται να συναντήσει τους Κύπριους σοσιαλιστές, αλλά τον Ακιντζί τον “πλασάρει”…
  5. ΔΗΚΟ: «Ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις»
  6. Αυτοκαταστροφικοί σχεδιασμοί Έλληνα υπουργού για Τουρκική Ένωση Ξάνθης - Άτακτη υποχώρηση μετά το κράξιμο!