What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΔΗΚΟ· ΑΟΖ· ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ·

INFO

28.12.2012 | 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 21:01

Δι -ευχών των Αγίων Πατέρων και του Μπαγίς

Ονούφριος Σωκράτους
Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ημερολογιακά κάπου το πήρε λάθος ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, γιατί το «Ιντ Αλ-Φιτρ», η μουσουλμανική εορτή γενναιοδωρίας αρχίζει μετά το τέλος του Ραμαντάν-του ισλαμικού μήνα της νηστείας.

 Για να εξηγούμαστε Το ιντ είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει «τον εορτασμό», ενώ φιτρ «το τέλος της νηστείας».
Μόλις λοιπόν οι Μουσουλμάνοι νηστέψουν για τρείς συνεχόμενες ημέρες βγαίνουν έξω με το καλύτερο πανοφώρι τους και αρχίζουν να μοιράζουν χρήματα στους φτωχούς, ήτοι Κύπρος στην προκειμένη περίπτωση.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η αγνή πρόθεση του Κυρίου Μπαγίς να παραχωρήσει η χώρα του, δάνειο προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού βεβαίως πρώτα αιτηθούμε βοήθειας στο ψευδοκράτος.
Αναντίρρητα η τουρκική φιλευσπλαχνία, είναι διαχρονικό γνώρισμα της νεοθωμανικής κουλτούρας, τρανή απόδειξη, η απόφαση της Κυβέρνησης Ερντογάν για την αποστολή στη Συρία "για ανθρωπιστικό λόγο" περίπου 40 χιλιάδων τόνων σιτάλευρου ως επισιτιστικής βοήθειας υπέρ των αμάχων, «πρώτα τους βομβαρδίζουμε και ύστερα τους ταΐζουμε»
Έτσι και με εμάς,  πρώτα μας βομβάρδισαν, μετά μας έκαναν έξωση από το βόρειο τμήμα του νησιού, για να αποφύγουν την πολυκοσμία και τώρα θέλουν να μας παραχωρήσουν δάνειο, αφού  ρίξουν και ένα προσευχητάρι στον Αλάχ.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις αγνές προθέσεις σας κύριε Μπαγίς, αλλά δεν θα θέλαμε να στραγγίσουμε την αιμοδότηση των κατεχομένων από την χώρα σας.
Εμείς αντιπροτείνουμε για αρχή, να διαθέσετε το κονδύλι σας για πληρωμή των υπαλλήλων του λεγόμενου δημαρχείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, μιας και ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων» έκανε λόγο για νηστικούς και διψασμένους υπαλλήλους που εξεγείρονται, καίνε λάστιχα και βάζουν φωτιά στο «δημαρχείο» αφού είναι απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες.
Μια και μπήκατε στον κόπο να ξοδευτείτε, μπορείτε επίσης να διαθέσετε μέρος του ποσού από το αποθεματικό σας για τον εκσυγχρονισμό θεσμών, για τους οποίους, η χώρα σας έχει εισπράξει απανωτά χαστούκια, όπως το χθεσινό από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, στην περίπτωση των Χασάν Αλί Μπαγιάρ και Γκιουρμπούζ, που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές και κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση επειδή είχαν δημοσιεύσει στις 25 Μαρτίου 2004 δύο άρθρα σχετικά με την δραστηριότητα του ΡΚΚ στην εφημερίδα τους.

Και μην κόπτεστε για την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι μέλος της ΕΕ και την ντροπή που θα πρέπει να νιώθει η Ευρωπαϊκή Οικογένεια, για το γεγονός ότι έφτασε η ε/κ διοίκηση, όπως την χαρακτηρίζεται, να ανακοινώνει χρεοκοπία ενώ προήδρευε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Θα έπρεπε να σας ανησυχεί περισσότερο η ντροπή για την ανακοπή της Ευρωπαϊκής σας πορείας, κατά ένα μέρος οφειλόμενη στην άρνηση σας να συμμορφωθείτε με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και κατά ένα άλλο μέρος για τις συνεχείς καταδίκες σας, για μη αναγνώριση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, παραβίαση των άρθρων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και να μην ξεχάσουμε και την καταδίκη για αυθαίρετο περιορισμό της πρόσβασης των χρηστών στο Διαδίκτυο.
Όχι μόνο τα κοινοτικά σας ταμεία δεν θα σας φτάσουν μέχρι να εξευρωπαϊστείτε, αλλά θα πρέπει να αιτηθείτε και για Τουρκμόνιο (ανάλογο Μνημονίου) από τα Αραβικά κράτη, μίας και την ΕΕ θα συνεχίσετε να την βλέπετε ακόμη με τα κιάλια.
Για να βγείτε από την λήθη σας κύριε Μπαγίς, ίσως τελικά θα ήταν πιο σοφό να αρχίσει τις προσευχές η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, αλλά τι να σου κάνει μία δέηση από την Κύπρια Υπουργό Εξωτερικών, που για να συνέλθετε, θα πρέπει να πιάσει χέρι όλο το Υπουργικό και να πορευθεί γονυπετής στο μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού για τάμα, να μονιάσει για 40 ημέρες με νηστεία και βγαίνοντας έξω να ρίξει και ένα «Ιντ Αλ-Φιτρ» για την Ευρωπαϊκή σας φτώχεια…

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Διαβάστε ακόμη

 1. Πώς μπορεί μια επιχείρηση να διαχειριστεί την καινοτομία;
 2. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης
 3. «Σημαδεμένη τράπουλα»: Τι να περιμένουμε όταν οι προηγούμενοι ήταν «παρθένες» μπροστά στον Άιντα
 4. Κύπρος, ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις ανισότητες
 5. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ανεβάζουν επίπεδο την Κύπρο - Το κράτος να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία
Σχετικά άρθρα

 1. Η Λευκωσία απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ανακήρυξη ΑΟΖ στα βόρεια της Κύπρου
 2. «Χτυπάει κόκκινο» η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τους «νταήδες» του Ερντογάν
 3. Νικόλας Παπαδόπουλος: Πιστοποιητικό κυβερνητικής αποτυχίας τα Συμπεράσματα για Τουρκία
 4. Καφέ και προσευχή για τον Ακντάγ στο Ριζοκάρπασο
 5. Πώς μπορεί μια επιχείρηση να διαχειριστεί την καινοτομία;
 6. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης