What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

28.12.2012 | 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 22:29

Αναστασιάδης : Να αξιοποιήσουμε και τα Εβραϊκά λόμπι

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο, δήλωσε απόψε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην ευκαιρία δημιουργίας "συμμαχίας", με το Ισραήλ, "διότι", πρόσθεσε, "είναι καλά γνωστό ότι τα εβραϊκά λόμπι είναι εκ των ισχυροτέρων ανά τον κόσμο", δήλωσε ενώπιον μελών του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις του για το θέμα της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

"Γνωρίζοντας και την επίδραση που έχουν τα εβραϊκά λόμπι, ιδιαιτέρως αυτά που εδρεύουν στην Αμερική, καθώς και την προσπάθεια της Αμερικής να εδραιώσει σχέσεις συμμάχων χωρών, όπως θεωρούν την Τουρκία και το Ισραήλ, αυτά είναι φαινόμενα που με ανησυχούν", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
"Θέλω να ελπίζω", συνέχισε, "ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε μέχρι τις εκλογές ή μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να είναι αργά για τη νέα Κυβέρνηση να προχωρήσει έτσι όπως θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι σήμερα, σε συνεργασία και αμυντική και γενικότερη συνεργασία με το Ισραήλ, που να είναι στρατηγικής σημασίας σε όλες τις πτυχές των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να εμπλακεί και η ΕΕ στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι "δεν μπορεί να αφήσουμε την Τουρκία στο απυρόβλητο", διότι "το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων", αλλά "είναι πρόβλημα εισβολής κα κατοχής".
"Είτε το συνειδητοποιούμε είτε συνεχίζουμε να ομιλούμε περί κυπριακής ιδιοκτησίας διαλόγου, για να απενοχοποιούμε την Τουρκία και για να πιστεύουμε ότι ο όποιος κύριος Έρογλου και ο όποιος κύριος Ταλάτ μπορούν να δώσουν λύση σε σημαντικά θέματα, για τα οποία μόνον η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει".
"Δεν είναι τυχαία η επιμονή μας και είναι από τον Μάιο του 2010, που επιμένω στο Εθνικό Συμβούλιο, με διαστρεβλωμένες, δυστυχώς, να παρουσιάζονται οι θέσεις μου προς τα έξω από κάποιους, που ομιλούν για διεθνή διάσκεψη", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
"Ποτέ", συνέχισε, "δεν ομίλησα για διεθνή διάσκεψη, αλλά ομίλησα για διεύρυνση του κύκλου των συνομιλητών, κάτω από συγκεκριμένους όρους, ότι θα είναι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ότι θα είναι χωρίς χρονοδιαγράμματα, χωρίς επιδιαιτησία και με προσυμφωνημένο το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί μια λύση, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας οδηγεί σε μία λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των Ελληνοκυπρίων".
Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του Συνδέσμου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως, όταν ομιλεί για αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων, εννοεί "αμυντική διάταξη" και ότι δεν επιθυμεί να δώσει "το μήνυμα, με κανέναν τρόπο, ότι πλανώμεθα σε μίαν πλάνη, ότι μπορούμε, μέσα από επιθετικές κινήσεις, να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας".
Σε ερώτηση για το πώς θα διασφαλισθεί η συνέχεια της υλοποίησης των στόχων για την Άμυνα του τόπου από τις διαδοχικές Κυβερνήσεις, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, "μέσα στο οποίο να κινείται πλέον το στράτευμα και να μην εναπόκειται στον εκάστοτε είτε Αρχηγό, είτε Υπουργό, είτε τον οποιονδήποτε να διαμορφώνει κατά το δοκούν μια σύνθεση, ή να αλλοιώνει τις συνθέσεις είτε σωμάτων και αυτό θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, ενός ενδεχομένως Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο να συμμετέχουν και επίλεκτοι είτε εν ενεργεία είτε εν αποστρατεία αξιωματικοί -για αυτό και χαιρέτισα τη δημιουργία της δεξαμενής σκέψης που έχετε εξαγγείλει, διότι είναι απαραίτητη- πάντα βεβαίως και σε συνεργασία και με την Ελλάδα, διότι είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ένα από τα βασικά μας στηρίγματα, πάντα βέβαια και σε συνεργασία με την ΕΕ, όχι με την έννοια της υποβάθμισης αλλά της αναβάθμισης και της σταθερότητας που πρέπει να δημιουργείται σε ένα στρατό σωστά διατεταγμένο, εν όψει της συμμετοχής μας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Στα χρόνια της παραγραφής.....
- Αποκάλυψη: Ο Παπακωνσταντίνου έστειλε δικό του άνθρωπο για να πάρει τη λίστα από τη Γαλλία
- Βίντεο – σοκ : Ιερόδουλες κάνουν πιάτσα στον πολυσύχναστο «Μώλο της Λεμεσού»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  3. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  4. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας