What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

29.12.2012 | 09:05
Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2012 | 09:13

Ανακριτική επιτροπή απο τη Βουλή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τεράστιους κλυδωνισμούς στην πολιτική σκηνή στην Αθήνα προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ και όλα όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή.
Μετά την αποκάλυψη ότι προκύπτει διαφοροποίηση στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, σήμανε συναγερμός σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Τα κόμματα φαίνεται να συναινούν στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση της εμπλοκής του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρτ.
Την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στηρίζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό σπεύδει για καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θα συμβεί αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες.

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ανιψιός του πρώην υπουργού.
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ολλανδία όπου βρίσκεται για τις γιορτές με επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κανέναν λογαριασμό στη λίστα και πως καμία απολύτως παρέμβαση δεν έκανε ο ίδιος. Σχετικά με τους λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων ανέφερε πως εάν υπάρχουν είναι κάτι που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.
Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, περιλαμβάνοντας ένα αντίγραφο cd της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

Ο φάκελος έχει ήδη τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες - και να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της αλλοίωσης που διαπιστώνεται ότι επισυνέβη, στο περιεχόμενο της λίστας Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC, που είχε εγχειριστεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ένα πρόσωπο στην λίστα αυτή συνδέεται με τον κ. Παπακωνσταντίνου και είναι ένα από τα ονόματα τα οποία “σβήστηκαν” απ΄ αυτή τη λίστα.
Πρόκειται για το όνομα του Ανδρέα Ροσσόνη ο οποίος είναι σύζυγος της ξαδέλφης Παπακωνσταντίνου!
Ο Α. Ροσσόνης είχε πολύ μεγάλη σχέση με προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε αντιπρόσωπος της εταιρείας που προμήθευε τα πλοία του Στόλου μας με τα πυροβόλα Oto Melara.
Είχε εμπλοκή και σε αρκετά άλλα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.
Το όνομά του ήταν γνωστό στο χώρο και τώρα βέβαια γίνεται ακόμη πιο γνωστό μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Βίντεο – σοκ : Ιερόδουλες κάνουν πιάτσα στον πολυσύχναστο «Μώλο της Λεμεσού»
-Αυτό είναι το κτήνος της Ξάνθης - Τώρα δηλώνει μετανιωμένος! - Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν στα δικαστήρια
-
Φωνάζουν κόμματα και επιτελεία για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ελένη Ράντου: «Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι υποκριτικό να πεις ότι κανείς δεν έχει απιστήσει»
  2. Ένας Κύπριος στη λίστα των κορυφαίων καρδιολόγων του Forbes
  3. Αυτή είναι η μαύρη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»
  4. Στη «μαύρη λίστα» της Μόσχας 9 ΜΜΕ των ΗΠΑ ως «πράκτορες του εξωτερικού»
  5. Όταν η Ράντου αποχωρεί live σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα κέρδη της συναυλίας του Παπακωνσταντίνου που πήγαν Βουλγαρία (VIDEO)
  6. Η απάντηση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τα 16.500 ευρώ και την βουλγάρικη εταιρεία - VIDEO