What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

30.12.2012 | 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2012 | 11:46

Παπακωνσταντίνου: " Χοντροκομμένη σκευωρία"

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δεν αφαίρεσα ονόματα ούτε συγγενών μου ούτε άλλων δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας αιχμές για σκευωρία που είχε στόχο την κατασκευή της ενοχής του. Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη σύσταση προανακριτικής, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει με την παραγραφή αδικήματος. Οι Γάλλοι μας είπαν ότι είναι ίδια με την προηγούμενη δηλώνουν στελέχη του ΣΔΟΕ που παρέλαβαν τη νέα λίστα Λαγκάρντ.

Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος "βράζει" μετά τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και το γεγονός πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να αφαίρεσε από αυτή τρία ονόματα συγγενικών του προσώπων, ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα.

«Δεν αφαίρεσα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη. Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως και οι καταθέσεις των στελεχών του ΣΔΟΕ που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παραλάβουν την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ. Όπως κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι Γάλλοι τους διαβεβαίωσαν πως οι λίστες ήταν ίδιες.

«Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της Επιτροπής: Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν πως ναι. Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχε αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει 2.062 ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη», αναφέρει διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.

«Μας ανέφεραν ότι το αντίγραφο που μας παραδίδουν είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίγραφο που είχαν παραδώσει στον έλληνα πρέσβη σε προγενέστερο χρόνο», σημειώνει στην κατάθεσή του και ο πρoϊστάμενος στο γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στο ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα λίστα εμφανίζεται το όνομα της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου και του συζύγου της, Συμεών Σικιαρίδη, καθώς επίσης και το όνομα του συζύγου της έτερης εξαδέλφης του Μαρίνας, επίσης κόρης του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσώνη.

Οι δύο λογαριασμοί που αποκαλύφθηκαν από τον έλεγχο και την αντιπαραβολή των δύο αρχείων με την συνδρομή ειδικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ, περιέχουν ο μεν πρώτος το ποσό του 1.222.000 δολαρίων και είναι στο όνομα της Ελένης Παπακωνσταντίνου και του Συμεών Σικιαρίδη, ενώ ο δεύτερος λογαριασμός είναι κλειστός και σε αυτόν εμφανιζόταν μόνο το όνομα του Ανδρέα Ρωσώνη. Ψάχνοντας τον κ. Ρωσώνη μέσω TAXIS έφτασαν στην σύζυγό του, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.

Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης πρόκειται, τη Δευτέρα, να καταθέσουν από κοινού πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση. Την πρόταση έκανε πρώτος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταθέσει δική του πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου - Ποιοι είναι οι τρεις που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Τα δύο χρόνια, οι τρεις κωδικοί και οι Γαλλικές διαβεβαιώσεις

   Διαδώστε αυτό το άρθρο