What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

31.12.2012 | 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2012 | 11:11

«Ενωμένοι να προστατέψουμε το άθλημα το οποίο αποτελεί διέξοδο χαράς και ελπίδας»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Οι επιτυχίες των ομάδων μας στα Πρωταθλήματα της UEFA το 2012, οι συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως, η μεγάλη ευθύνη όλων για να βρουν λύσεις προκειμένου το ποδόσφαιρο να επιβιώσει μέσα από την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, αποτελούν τις σημαντικές παραμέτρους του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει:

«Ο ποδοσφαιρικός απολογισμός του 2012 καταγράφει σημαντικές επιτυχίες οι οποίες έβαλαν την σφραγίδα τους και πιστοποίησαν τη συνεχή πρόοδο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Κλείνουμε το 2012 ευρισκόμενοι, ως Κύπρος στην εξαιρετικά τιμητική 13η θέση της κατάταξης της UEFA, με τις συνέπειες να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τα Σωματεία μας στο προσεχές μέλλον.

Στη χρονιά που αποχαιρετούμε, βιώσαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «8» του Champions League.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, χαρήκαμε την παρουσία Κυπριακής ομάδας σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την Πρωταθλήτρια ΑΕΛ να μας εκπροσωπεί επάξια σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη, αύξησαν σημαντικά το βαθμολογικό συντελεστή της χώρας μας, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε άλλη μια θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2014-2015, με την ευχή να διατηρήσουμε αυτή την επιπλέον θέση και για τα επόμενα χρόνια.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας των Νέων U-19 η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον Elite Round του Ευρωπαϊκού

Πρωταθλήματος Νέων της UEFA. Συγχαίρουμε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές μας, προσδοκώντας συνέχεια των επιτυχιών το 2013.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, κάτι το οποίο μας προβληματίζει. Αναγνωρίζουμε όμως την προσπάθεια που γίνεται για σταδιακή ανανέωση της ομάδας και τον «εμβολιασμό» της με ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς και αναμένουμε πως το 2013 θα χαρούμε σημαντικές επιτυχίες και σε επίπεδο Ανδρών.

Η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων αποτελεί μια σημαντική καινοτομία η οποία έγινε το 2012 και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αφήνουν όλους ικανοποιημένους.

Η ΚΟΠ, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της διαιτησίας σε αυτά τα Πρωταθλήματα με τη δαπάνη πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, δείχνει έμπρακτα την στήριξη της στον τομέα της ανάπτυξης και καλεί τα Σωματεία της να στηρίξουν και να επενδύσουν στις Ακαδημίες τους οι οποίες, μπορούν να τους δώσουν πολλές λύσεις στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουν.

Επίσης, η εφαρμογή του ενιαίου σχεδιασμού στο ποδόσφαιρο με την ένταξη του Αγροτικού ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ, αποτελεί άλλο ένα ορόσημο της χρονιάς που φεύγει.

Το 2012 συνεχίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που είχε άρχισε από την περασμένη χρονιά για αναβάθμιση των Δικαστικών Σωμάτων της Ομοσπονδίας, μέσα στο πλαίσιο που καθορίζουν οι κανονισμοί ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Προσπάθεια που συνεχίζεται και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστικών μας Σωμάτων.

Επιπλέον, η ΚΟΠ συνεχίζει να επενδύει και να ενισχύει το τμήμα Διαιτησίας, με τον κ. Jaap Uilenberg να πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Hans Reijgwart, αναλαμβάνοντας το σημαντικό κομμάτι τις επιμόρφωσης και της εκπαίδευσης των διαιτητών μας.

Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και προσβλέπουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, έχοντας πάντα όλοι κατά νου πως, διαιτησία χωρίς λάθη είναι αδύνατο να υπάρξει.

Το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία τα Σωματεία μας θα περάσουν από τη διαδικασία του ελέγχου του Financial Fair Play την οποία επιβάλλει η UEFA. Αποκλείσεις από τον προϋπολογισμό πέραν του επιτρεπτού ορίου, θα έχουν πλέον συνέπειες και όλοι, οφείλουν να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και νοικοκυρεμένα.

Έχοντας ενώπιον μας τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων των Οικονομικών κριτηρίων UEFA δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: Αρκετά Σωματεία έχουν περάσει τα τελευταία κριτήρια με την ανοχή ποδοσφαιριστών και πιστωτών.

Ως διοργανώτρια αρχή των Πρωταθλημάτων, έχουν πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλά Σωματεία, των οποίων απειλείται ακόμη και η επιβίωση και δυστυχώς, η κατάσταση προβλέπεται να είναι ακόμη χειρότερη ενόψει του επόμενου ελέγχου κριτηρίων το Μάρτιο.

Μέσα στη γενικότερη οικονομική ύφεση που βιώνει η κοινωνία μας, οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να ψάξουμε για διεξόδους, προκειμένου το ποδόσφαιρο να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις ακόμη δυσκολότερες συνθήκες που προβλέπονται για το 2013.

Λύσεις μπορούν να βρεθούν και βοηθήσουν σε σημαντική βελτίωση της κατάστασης, φτάνει να επικρατήσει μεταξύ μας η σύμπνοια και ο αλληλοσεβασμός.

Ενωμένοι, μπορούμε να προστατέψουμε το άθλημα το οποίο αποτελεί τη μοναδική διέξοδο χαράς και ελπίδας χιλιάδων συνανθρώπων μας στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Ευχόμαστε σε όλους χρονιά πολλά με υγεία και ευτυχία».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο