What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

31.12.2012 | 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 01.01.2013 | 09:30

Αντρέας Χρίστου: Δεν μας πτοεί η οικονομική κρίση/ Η ανάπτυξη της Λεμεσού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει το αναπτυξιακό του πλάνο σύμφωνα με τον Αντρέα Χριστού παρά την οικονομική στενότητα

 Σε ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου είπε πως παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το 2012 ο τόπος, η Λεμεσός συνέχισε να ηγείται της ανάπτυξης, , παρά τον σημαντικό περιορισμό των εσόδων και ολοκληρώθηκαν όπως είπε μεγάλα έργα όπως η πλήρης ανακατασκευή του Ζωολογικού Κήπου, η δημιουργία και λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, η αποκατάσταση του κτηρίου και λειτουργία του Παττιχείου Μουσείου, του Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών της πόλης, το δυτικό μέρος του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου, τη πιστοποίηση του Δήμου με το διεθνές ποιοτικό πρότυπο «Investors in People” και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ανεξάρτητα των οικονομικών συνθηκών ανέφερε ο κ. Χρίστου δεν θα χαλαρώσουν οι προσπάθειες, ούτε θα μειωθεί ο βηματισμός σε ό,τι αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στα άλλα που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους, τα οποία περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό που έγινε για την αναδιαμόρφωση της πόλης

Υπερτόνισε πως παρά τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος , ο Δήμος Λεμεσού βελτίωσε τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των έργων ανάπτυξης και εξασφάλισε νέους πόρους από ποικίλες πηγές, ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικές χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, δωρεές, προσφορές υλικών και υπηρεσιών, γεγονός πρωτόγνωρο για το Δήμο και γενικά τις τοπικές αρχές, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε επίσης τη συμβολή του Δήμου Λεμεσού στην εξασφάλιση από τον ΣΑΛΑ χρηματοδοτήσεων ύψους 57 εκ. περίπου ευρώ για την κατασκευή των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φύλας που θα αντιμετωπίσουν τα γνωστά προβλήματα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
- Πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ζήτησε ο Δημήτρης Χριστόφιας

- Τραγωδία στο Όρεγκον των ΗΠΑ, συντριβή λεωφορείου με 9 νεκρούς

- Μέρκελ: Υπομονή και κουράγιο, το 2013 θα είναι πιο δύσκολο!


-
Ποδαρικό με φοροκαταιγίδα!

-
Ευχές για ένα καλύτερο έτος από το ΔΗΚΟ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Στα «πράσα» Τουρκοκύπριος δάσκαλος στη Λεμεσό με τουρκικό εγχειρίδιο προπαγάνδας
  2. Λεμεσός: Επανεμφάνιση για τον μαχαιροφόρο ληστή των περιπτέρων
  3. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  4. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού - Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικής ξανάπε τα Σκόπια Μακεδονία
  5. ΠτΔ: Δάνειο 200 εκ. από ΕΤΕπ για χρηματοδότηση έργων των δήμων
  6. Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο πάρκο στην Πάφο