What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

01.01.2013 | 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2013 | 08:03

Οι παλληκαρισμοί τουι Μπαγίς δεν εχουν τελιωμό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Αν προκληθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, θα μετανιώσει και η Κύπρος και η Ευρώπη τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο τουρκικός στρατός είναι ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος στο ΝΑΤΟ.

 Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει ο Εγκεμεν Μπαγις, αφού δεν δίστασε να απειλήσει ανοικτα τον Πρέσβη της Κύπρου ενώπιον της Ιρλανδικής Βουλής.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, επικεφαλής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, είπε ότι κανείς δεν πρέπει να προκαλεί τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας απομακρύνοντας την από την ΕΕ και ότι "αν προκληθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, θα μετανιώσει και η Κύπρος και η Ευρώπη».
Αναφερόμενος στο κυπριακό ,συνέχισε από εκεί που δεν σταμάτησε ποτέ, κάνοντας λόγο για οποιαδήποτε λύση επιτευχθεί , η οποία όμως, να στηρίζεται σε "πολιτική ισότητα" ενώ, συμπλήρωσε, ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προσθέτοντας, ότι η επίλυσή του, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ένταξη της Κύπρου.

Σημερινή επίσημη ανακοίνωση αναφερει οτι οι Ιρλανδοί Βουλευτές τόνισαν ότι η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από το νησί αποτελεί προϋπόθεση για συνέχιση της ενταξιακής πορεία της Τουρκίας ενώ τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και οι συνομιλίες να συνεχιστούν από το σημείο που τις άφησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Μπαγις συνεχίζοντας εξέφρασε την ελπίδα με την εκλογή νέου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, να υπάρξουν προοπτικές για συνομιλίες πράγμα που θα ενθαρρύνει και η Τουρκία όπως είπε.

Σύμφωνα με τα λεχθέντα του Μπαγίς, ο κ. Χριστόφιας "οδήγησε στη χρεοκοπία και η αξιοπιστία της ΕΕ βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Εάν υπήρχε λύση, όλοι σήμερα θα ευημερούσαν".Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Αμμόχωστος παραμένει `πόλη-φάντασμα` επειδή οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν τη λύση. Πρόσθεσε ότι εάν η Τουρκία αποσύρει την αίτησή της για ένταξη, "αυτό θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εφιάλτη για την Κύπρο και την Ευρώπη".ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
- Πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ζήτησε ο Δημήτρης Χριστόφιας

- Τραγωδία στο Όρεγκον των ΗΠΑ, συντριβή λεωφορείου με 9 νεκρούς

- Μέρκελ: Υπομονή και κουράγιο, το 2013 θα είναι πιο δύσκολο!


-
Ποδαρικό με φοροκαταιγίδα!

-
Ευχές για ένα καλύτερο έτος από το ΔΗΚΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  2. Δορυφορικές φωτογραφίες από το Saipem - «Όμηρος» των τουρκικών πλοίων
  3. Spiegel: «Μήλον της έριδος» το φυσικό αέριο στην Κύπρο
  4. Τηλεφωνική επικοινωνία για Αφρίν Ερντογάν – Πούτιν και Ιντλίμπ
  5. Τσαβούσογλου για Αφρίν: Τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες
  6. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών