What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

01.01.2013 | 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 01.01.2013 | 15:25

Ελλάδα:Με την ευχή ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος, οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ευχές όπως το 2013 να είναι χρονιά ανάπτυξης και αρχή μιας νέας καλύτερης εποχής για την Ελλάδα απεύθυναν ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός και η πολιτικοί ηγεσία της χώρας στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους.

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη, και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο» αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Η οικονομική εξάρτηση, συνεχίζει, «φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί. Η δημοσιονομική ισορροπία και η διασφάλιση του σεβασμού όλων απέναντι στην Ελλάδα είναι πρωταρχικός όρος για να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Οι πολιτικές μας επιλογές πρέπει να κατατείνουν στη μείωση αυτής της εξάρτησης το επόμενο διάστημα.»
Ο κ. Παπούλιας συμπληρώνει ότι «υπάρχουν, επίσης, πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής.»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σαμαρά

«Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκαμε όλοι. Πληρώσαμε τα σφάλματα των περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελλήνων. Πληρώσαμε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε,» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.
Από την άλλη πλευρά, όμως, τονίζει, «δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, κι ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν ξανά την Ελλάδα ισχυρή. Την κοινωνία μας δίκαιη. Την οικονομία μας ανταγωνιστική. Και τον Έλληνα υπερήφανο».
«Μοναδική μου σκέψη είναι οι Έλληνες να έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και την στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε, για να αποκατασταθεί και η τελευταία αδικία, για να χτυπηθεί η διαφθορά, για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος. Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη» συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι τα περισσότερα από όσα δεσμεύτηκε να πράξει αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.
Έκανε επίσης μνεία στον τερματισμό του «μεγάλου φαγοποτιού» στο Δημόσιο, στο τέλος της ατιμωρησίας για όλους, στην έναρξη της εκμετάλλευσης της τεράστιας δημόσιας περιουσίας μέσα από αποκρατικοποιήσεις, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση επενδύσεων σε όλους τους τομείς έτσι ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Με την ευχή ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από το χρόνο που φεύγει, οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον ελληνικό λαό για ένα καλύτερο αύριο.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού δέχτηκε τους προσκόπους της τοπικής Εφορείας Νεάπολης Θεσσαλονίκης για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά, έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία, στην προοπτική και την ελπίδα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αφού άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η καινούργια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Και συμπλήρωσε ότι «ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επιμονή και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρει ότι «η χρονιά που πέρασε μπορεί να σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής για το λαό και τη χώρα, δημιούργησε, ωστόσο, προσδοκίες για την ανατροπή της». Και συνεχίζει: «Προσδοκίες που γέννησαν οι διαρκείς αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που γέμισαν δρόμους και πλατείες, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια και περισσότερη δημοκρατία. Προσδοκίες που δημιουργούνται από την απόρριψη του μνημονίου από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
«Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κινητήρια δύναμη των θετικών εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και οργή για τα μεγάλα, ασήκωτα και υπαρκτά οξυμένα προβλήματα. Πάνω απ` όλα είναι τα προβλήματα, αλλά και η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας των προβλημάτων. Αυτή είναι και η ελπίδα που πρέπει να δημιουργήσει ο λαός, για να ξεκινήσει το 2013» ανέφερε, από την πλευρά της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην οποία τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η τριμερής σύνοδος στη Λευκωσία στον τ/κ Τύπο
  2. Τουρκία: Αντίποινα στην Τριμερή - Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ
  3. Τριμερής Σύνοδος: Κύπρος - Αίγυπτος - Ελλάδα προς τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ
  4. Τεχνικό πρόβλημα στην πτήση Τσίπρα για Αθήνα
  5. Αθηνά Οικονομάκου: Το πρώτο post μετά το γάμο της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο!
  6. Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Ο πολιτικός γάμος στο Γύθειο και το party με θέα τη θάλασσα [pics]