What's hot? ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΑΠΟΕΛ· ΜΑΡΙΟΣ ΠΡΙΑΜΟΣ· ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ·

INFO

02.01.2013 | 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2013 | 13:14

Τα είπαν για την έρευνα της Alvarez & Marshall

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η έρευνα που διενεργεί η Alvarez & Marshall και το ύψος των επιτοκίων ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκο Δημητριάδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ενημερώθηκε από το Διοικητή της ΚΤ για τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση γενικότερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέροντας πως από τη δική του πλευρά επικέντρωσε την προσοχή του σε δυο ζητήματα, την έρευνα της Alvarez & Marshall και το ύψος των επιτοκίων.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι με βάση την ενημέρωση που είχε από το Διοικητή της ΚΤ η διερεύνηση από την Alvarez & Marshall αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο. «Η δική μας άποψη είναι ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί αυτή η έρευνα όταν θα ολοκληρωθεί και εκεί και όπου προκύπτουν οι όποιες ευθύνες, όπου και αν αυτές ανήκουν, θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του κυπριακού λαού» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των επιτοκίων, το οποίο ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό καθώς – όπως ανέφερε - είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ξανά η οικονομία να λειτουργήσει και να μπει σε πορεία ανάκαμψης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Διοικητής κατέθεσε τις δικές του απόψεις γι’ αυτό το θέμα, επιμένοντας ότι «κάτι τέτοιο θα προκύψει όταν θα ξεκινήσουν να έρχονται τα λεφτά που θα πάρουμε από το Μνημόνιο».

Ερωτηθείς κατά πόσο με βάση την ενημέρωση του Διοικητή, ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες για κάποια άτομα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο Διοικητής δεν μπήκε σε λεπτομέρειες θεωρώντας ότι δεν είναι σκόπιμο να πει οτιδήποτε περισσότερο από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα. «Τα στοιχεία συγκεντρώνονται ακόμα, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι από τη στιγμή που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα ήταν σωστό να γίνουν περαιτέρω τοποθετήσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσο συζητήθηκε το θέμα της ανακοίνωσης του ονόματος της εταιρείας που θα αξιολογήσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε η Pimco για τον υπολογισμό των κεφαλαιουχικών αναγκών των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι εάν από τα λίγα θέματα τα οποία δεν συζήτησαν με το Διοικητή της ΚΤ. Πρόσθεσε ωστόσο πως ο ίδιος έχει παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις της ΚΤ και πως αναμένει ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθεί η σχετική απόφαση, δεδομένου του ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κληρίδης: Ποινική έρευνα για «στημένο» διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας
  2. «Σφυροκόπημα» στις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου - Έπεσε το Χρηματιστήριο
  3. Πώς έχουν οργασμό σε διάφορες χώρες του κόσμου: Μια έρευνα που την διαβάζεις… φωναχτά!
  4. Άνδρες VS Γυναίκες: Έρευνα ανέδειξε τις κορυφαίες σεξουαλικές φαντασιώσεις
  5. Γκάλοπ Ελληνικής Τράπεζας: Ευνοϊκό το επόμενο διάστημα για αγορά ακινήτου, θεωρούν 6 στους 10 ερωτηθέντες
  6. Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Ουδεποτέ έθεσα δημοσίως ζήτημα για την ΚΥΠ