What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

02.01.2013 | 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2013 | 00:44

Προεκλογικές δεσμεύσεις Γιώργου Λιλλήκα και Σταύρου Μαλά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Την υπόσχεση πως αν εκλεγεί θα εργαστεί για την αποδέσμευση της Κύπρου από το μνημόνιο εντός του 2013 έδωσε ο Γιώργος Λιλλήκας. Για σύσταση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής δεσμεύεται ο Σταύρος Μαλάς.

 Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλε στο λαό ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος υποσχέθηκε να εργαστεί ώστε εντός του 2013 η Κύπρος να αποδεσμευτεί από τον μνημόνιο της Τρόικας, αν οι πολίτες τον τιμήσουν με τη ψήφο τους.
«Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν το κυπριακό κράτος πιο μικρό, οικονομικό , αποτελεσματικό και πιο σύγχρονο, θα καταστήσουν την κυπριακή οικονομία ξανά ανταγωνιστική και η δική μας η δέσμευση είναι ότι θα υλοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με το λιγότερο όμως ανθρώπινο κόστος», είπε ο κ. Λιλλήκας.
Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους στο ανώτατο αξίωμα, θα αξιοποιήσει τα έσοδα της Κύπρου από το φυσικό αέριο, ώστε να θέσει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει έμπρακτα όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς διατύπωσε την άποψη ότι το 2013 θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας, προσθέτοντας πως αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος του ευρύτερου προβληματισμού για τις επιλογές στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και ανέφερε ότι η πολιτική αναβάθμιση του κράτους που θα κληρονομήσει ο επόμενος Πρόεδρος φέρει την προσωπική σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή, είπε ο κ. Μαλάς προσθέτοντας ότι η νέα διακυβέρνηση θα διαχειριστεί πολλά και σύνθετα προβλήματα και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις δεκαετιών, που σχετίζονται με την οικονομία, το Κυπριακό. Συνέχισε διατυπώνοντας τη θέση ότι το Κυπριακό θα πρέπει να είναι το κατεξοχήν θέμα που απασχολεί τη χώρα.
Επανέλαβε τη δέσμευση ότι το μνημόνιο που θα υπογραφεί θα είναι το πρώτο και το τελευταίο και είπε πως το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του υποστηρίζεται από την πιο προοδευτική πολιτική δύναμη του τόπου, αποτελεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα για τον προσανατολισμό της διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει.

«Δεν δικαιούμαι να αποτύχω εάν να αναλάβω την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα πρέπει να καταβάλω κάθε προσπάθεια στη σύσταση Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής που θα αποτελεί ένα ευρύτερο συνασπισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες της κυπριακής κοινωνίας και θα αποτελεί εκκίνηση της νέας εποχής», είπε.
Καταλήγοντας ο κ. Μαλάς διαβεβαίωσε ότι θα κυβερνήσει με πολλή αξιοκρατία και θα πολιτευτεί μαζί με πολλούς, με ανιδιοτέλεια προς επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη χώρα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάφος- ΣΟΚ: 36χρονος αλλοδαπός πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος
Άγριο φονικό στη Λεμεσό/ Σε καρτέρι θανάτου έπεσε ο «Φόξης»
Ποιες είναι οι καταθέσεις Ρώσων σε Κυπριακές τράπεζες
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν χάνει ευκαιρία να λοιδορεί την Κυβέρνηση
Δεν θα ανασυρθεί τελικά το αυτοκίνητο με το πτώμα από την γκρεμό στη Κορφη
Χωρίς βενζίνη η Αμμόχωστος- Απεργούν οι πρατηριούχοι
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - «Πυρά» Μαλά κατά Παπαδόπουλου: «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»
  2. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  3. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  4. Παπαδόπουλος και Λιλλήκας στα «χαρακώματα» για την εξαγορά υποψηφιότητας - «Αγνωμοσύνη» για τα «15 λεπτά δημοσιότητας»
  5. Γ. Λιλλήκας: Πολιτικό κι όχι ποινικό θέμα η απόπειρα εξαγοράς μου από επιτελείο υποψηφίου
  6. Προεδρικές Εκλογές: Κουπόνι για Πρόεδρο και ζευγάρι τελικού - Δείτε αποδόσεις