What's hot? ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΔΗΚΟ· ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ·

INFO

02.01.2013 | 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2013 | 10:28

Με απεργίες και διαμαρτυρίες ποδαρικό το 2013 στα κατεχόμενα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τις εκδηλώσεις «σοκ», όπως τις έχουν ονομάσει, συνεχίζουν και το 2013 οι εργαζόμενοι στον «δήμο» Λευκωσίας στα κατεχόμενα. Η κατάσταση στον «δήμο» αποτελεί τη θρυαλλίδα του καθεστώτος στα κατεχόμενα, αφού η κρίση που ξέσπασε την περασμένη άνοιξη αντί να εκτονώνεται, διογκώνεται με ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς η αντιπολίτευση εδώ και πολύ καιρό ζητεί «εκλογές» στον κατεχόμενο δήμο αλλά και «γενικές πρόωρες εκλογές».

Οι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες υπάλληλοι,συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το κτίριο του «δημαρχείου» και στη συνέχεια προχώρησαν προς το κτίριο της «επαρχιακής διοίκησης», όπου έκαψαν λάστιχα φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη», «υπάρχει θάνατος, δεν υπάρχει επιστροφή». Θέλουμε τα δικαιώματά μας, αυτό ούτε η «αστυνομία», ούτε ο «πρωθυπουργός»,ούτε ο Αλλάχ μπορεί να το εμποδίσει, δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων», Σαβάς Μποζάτ.
Δεν θα δώσουν πλέον άδεια στο να διεκπεραιώνει υπηρεσίες του «δήμου» η «επαρχιακή διοίκηση», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σήμερα συμπληρώθηκαν οι 60 μέρες από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την απαγόρευση της απεργίας στον κατεχόμενο δήμο, την οποία βέβαια δεν υπάκουσαν,αφού δεν προσήλθαν στην εργασία τους, αλλά συνέχισαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.Όμως, κατά τον Μποζάτ, αυτό τέλειωσε σήμερα και δεν θα επιτρέψουν από εδώ και στο εξής οι εργασίες που γινόταν από τον «δήμο» και τις εκτελούσε η «επαρχιακή διοίκηση» (συγκομιδή σκουπιδιών) να συνεχίζονται.
Σε γραπτή του δήλωση ο συνδικαλιστής, που είχε συλληφθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τους άλλους 20 μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, έστειλε και ένα μήνυμα στον «δήμαρχο»Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι, ζητώντας του να πληρώσει τους εργαζομένους ή να παραιτηθεί. «Πρέπει να είναι γνωστό ότι αρχή της δημοκρατίας είναι το εκλέγεσθαι,αλλά όταν δεν επιτυγχάνεις είναι τιμή να παραιτείσαι».
Ζητεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων από την «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ επισημαίνοντας ότι αντί για διεξόδους στα προβλήματα, αυτό που βλέπουν είναι η εφαρμογή δικτατορικών καθεστώτων και ο εξαναγκασμός τους σε «αγγαρεία» (angarya) όπως ονομάζουν οι Τ/κ την εργασία χωρίς αμοιβή.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Συλλήψεις στα κατεχόμενα - 14 Σύροι προσπάθησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές
  2. Ισχυρή στήριξη των 28 στην Κύπρο και αναφορά Τουσκ στους εγκλωβισμένους
  3. Κατεχόμενα: Αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες «εκλογές»
  4. Ξυλοφάγου: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για το πεδίο βολής των Βρετανών
  5. Νίκος Καρανίκας: «Στα τσακίδια Eldorado και να μην στεριώσεις πουθενά»
  6. «Εορτασμοί» Τ/κ στα Κόκκινα μετά το μπλόκο και τις διαμαρτυρίες [pics]