What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

04.01.2013 | 23:42
Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2013 | 08:05

Ρέει άφθονη βενζίνη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τερματισμό της επ` αόριστου απεργίας στα πρατήρια καυσίμων, που άρχισε  χθες στις 6.00 το πρωί, αποφάσισε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων καυσίμων.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι η Υπουργός έδειξε κατανόηση στο αίτημα του Συνδέσμου για πάγωμα των αδειών για δημιουργία νέων πρατηρίων και αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν την αδειοδότηση νέων πρατηρίων.
Μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Σύνδεσμος από την Υπουργό αίρονται τα απεργιακά μέτρα των πρατηριούχων και οι καταναλωτές μπορούν απρόσκοπτα να προμηθεύονται με καύσιμα, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.


Δεν απεργούσαν και όλοι!!!

Με ορισμένους βενζινοπώλες να δηλώνουν ότι δεν συμμετέχουν, ξεκίνησε το χθες πρωί  Παρασκευή(4/01) η επαόριστον απεργία στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Μικροεπεισόδια σε πρατήριο βενζίνης στον κύριο δρόμο Πάφου Πόλεως Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μεσόγης προς την Τσάδα. Το απόγευμα αποφασίζουν οι πρατηριούχοι για άρση ή μη της απεργίας.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsit "συνέλαβε" κάποια πρατήρια που έμειναν ανοικτά και "έσπασαν" την επαόριστον απεργία.Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε πρατήριο βενζίνης στον κύριο δρόμο Πάφου Πόλεως Χρυσοχούς και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μεσόγης προς την Τσάδα, όταν πρατηριούχος επιχείρησε να λειτουργήσει το πρατήριο του τις πρώτες πρωινές ώρες παρά την απόφαση του Συνδέσμου πρατηριούχων να κλείσουν τα πρατήρια τους από τις 6 σήμερα το πρωί.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου απουσίαζε από την επιχείρηση του, ενώ ο υπάλληλος που βρισκόταν εκεί ανέφερε πως το πρατήριο λειτούργησε ύστερα από τις οδηγίες που έλαβε από το αφεντικό του.

Ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις και στο μέρος έσπευσαν μέλη της αστυνομικής δύναμης Πάφου, οι οποίοι στη συνέχεια έδωσαν κλήσεις στους πρατηριούχους (οδηγούς των βυτιοφόρων) για παρεμπόδιση της εισόδου και της κυκλοφορίας. 

Ο αποκλεισμός είχε σημειωθεί όταν τρεις πρατηριούχοι τοποθέτησαν τα βυτιοφόρα τους στην είσοδο του συγκεκριμένου πρατηρίου, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που επιχειρούσαν να προσέλθουν σ’ αυτό για να εφοδιάσουν με καύσιμα τα οχήματά τους.

Στη σκηνή είχαν σπεύσει και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου για την επιβολή της τάξης.

Το πρατήριο βενζίνης, στο οποίο είχαν δημιουργηθεί μικροεπεισόδια τις πρωινές ώρες με το αποκλεισμό του, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μετά την αποχώρηση των βυτιοφόρων.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Η άρση των απεργιακών μέτρων αποφασίστηκε μετά απο συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μάυρου.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Μαύρου δήλωσε ότι δεσμεύθηκε πως το Υπουργείο θα εξετάσει τις άδειες που παραχωρήθηκαν πρόσφατα, καθώς και τις καταγγελίες που θα υποβληθούν από το Σύνδεσμο Πρατηριούχων και όπου εντοπιστεί παρατυπία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Όπως ανέφερε, στο παρόν στάδιο δεν έχουν εντοπιστεί άδειες που δόθηκαν παράτυπα.
Είπε ότι ενημέρωσε το Σύνδεσμο Πρατηριούχων για τις αλλαγές που έγιναν στα τοπικά σχέδια και οι οποίες αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα την αδειοδότητηση πρατήριων και ανέφερε ότι περισσότερα μέτρα θα συμπεριληφθούν στη νομοθεσία που βρίσκεται για νομοτεχνικό έλεγχο και η οποία ετοιμάστηκε από την Υπηρεσία Ενέργειας.

Ανάλογης αυστηρότητας πρόνοιες θα συμπεριληφθούν, πρόσθεσε, και στη δήλωση πολιτικής που βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης, ενώ με εγκύκλιο του Υπουργείου προς τις πολεοδομικές Αρχές θα διασαφηνίζεται η διαδικασία με την οποία πρέπει να εξετάζονται πρόνοιες των τοπικών σχεδίων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, τις ανέσεις των περιοίκων, την εξυπηρέτηση των αναγκών μίας περιοχής κ.ά.
Η κ. Μαύρου σημείωσε ότι αυτά «ρυθμίζουν, στο στάδιο τουλάχιστον της αδειοδότησης, με αρκετή αυστηρότητα και πολλές απαιτήσεις, την αδειοδότηση», λαμβάνοντας πάντα υπόψη το οικονομικό περιβάλλον της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού.

«Συμμεριζόμαστε την άποψη του Συνδέσμου ότι αν κακώς αδειοδοτήθηκε οποιοδήποτε πρατήριο τότε πρέπει να ληφθούν μέτρα», ανέφερε στη συνέχεια η Υπουργός.
Σημείωσε ότι τα κριτήρια αδειοδότητησης σχετίζονται μεταξύ άλλων, με την απόσταση από άλλα πρατήρια, το χαρακτήρα του δρόμου, τα μεγέθη των τεμαχίων, την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό, τις ανέσεις των περίοικων και την εξυπηρέτηση των αναγκών μίας περιοχής.

«Αν αποδειχθεί ότι δόθηκαν άδειες παράτυπα τότε ναι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», ξεκαθάρισε.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση και επανέλαβε ότι το αίτημα του Συνδέσμου ήταν να εξεταστούν ξανά όλες οι άδειες που παραχωρήθηκαν για λειτουργία πρατηρίων πετρελαιοειδών από το 2011 και εντεύθεν και κατά πόσον αυτές πληρούν όλα τα κριτήρια και «έχουμε τη δέσμευση», είπε, «ότι αυτό θα γίνει με βάση τα νέα κριτήρια που έχουν καθοριστεί».

Σημειώνεται ότι από τις 27 Ιουλίου 2011 που εφαρμόστηκε το νέο τοπικό σχέδιο το οποίο τροποποιήθηκε και οριστικοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, έχουν εκδοθεί 29 νέες άδειες ανέγερσης πρατηρίων πετρελαιοειδών.
«Έχουμε τη δέσμευση ότι θα ελεγχτούν αυτές οι άδειες και αν υπάρχει κάτι το μεμπτό θα εξεταστεί», είπε ο κ. Στεφάνου, αν όχι, το επάγγελμα του πρατηριούχου είναι ανοιχτό, επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων είπε ότι η απεργία συνεχίζεται μέχρι να λάβουν απόφαση για άρση ή όχι των απεργιακών μέτρων τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία θα συνέλθουν αργότερα στα κατά τόπους επαρχιακά γραφεία της ΠΟΒΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- ΔΝΤ: Η λιτότητα μπορεί να αποβεί επιζήμια
- Παράθυρο σωτηρίας το "μνημόνιο συνεργασίας" για υπεραγορές Ορφανίδη
-Έβγαλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια οι βουλευτές στη «Νέα Μέρα»/βίντεο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Ας κάνουμε κάτι πριν να είναι αργά! Περιφέρεται φοβισμένο και τραυματισμένο [pics]
  2. Έντονα καιρικά φαινόμενα και σφοδροί άνεμοι άφησαν περιοχές της Πάφου χωρίς ρεύμα
  3. Πάφος: Ελεύθερος υπό όρους 56χρονος για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων
  4. «Άσπρος καπνός» από τη συνάντηση ΠτΔ με συντεχνίες ΑΗΚ - Τα «ναι» και τα «όχι» του Προεδρικού
  5. «Τα κακομαθημένα παιδιά των συντεχνιών της ΑΗΚ»
  6. Κίνηση «καλής θέλησης» η αναστολή των απεργιακών μέτρων από την ΑΗΚ