What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

04.01.2013 | 23:35
Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2013 | 23:35

Ξιφουλκίες ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Λιλλήκα για το μνημόνιο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Συνέχεια στην αντιπαράθεση των εκλογικών επιτελείων των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Λιλλήκα, έδωσαν ανακοινώσεις που εξέδωσαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αναφορικά με την οικονομία και το μνημόνιο. Στις ανακοινώσεις έδωσε σκληρή απάντηση το επιτελείο Λιλλήκα

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

O κ. Λιλλήκας ασχολείται μόνο με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Καρογιάν και όχι με την κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως Λιλλήκας και ΑΚΕΛ είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο κ. Λιλλήκας συμπεριφέρεται ως να μην ζει στην Κύπρο. Δεν έχει αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο με την Τρόικα έτυχε διαπραγμάτευσης και συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ και ότι όλα σχεδόν τα νομοσχέδια του Μνημονίου προωθήθηκαν στη Βουλή από την Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και εγκρίθηκαν σχεδόν όλα και από την ΕΔΕΚ, το μοναδικό κόμμα που στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα;» .
Όμως, προστίθεται, «ο κ. Λιλλήκας ασχολείται μόνο με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Καρογιάν και όχι με την Κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως Λιλλήκας και ΑΚΕΛ είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος».
«Ο κ. Λιλλήκας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αναφέρεται απαξιωτικά στην προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος να καταστεί το δημόσιο χρέος της Κύπρου βιώσιμο, κάνοντας λόγο για τεχνάσματα και μαγείες και χλευάζει την προσπάθεια να αποφύγουμε οδυνηρότερα μέτρα εις βάρος της οικονομίας μας».
Αλλά, όπως αναφέρει, «η σύγκληση της έκτακτης συνόδου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, που πολύ ορθά, πρώτος και πιο έντονα ήγειρε το θέμα, για να εξεταστεί η δυνατότητα μετατροπής του δημόσιου χρέους σε βιώσιμο, δεν είναι ένα τέχνασμα».
«Είναι η ύστατη και εναγώνια προσπάθεια όλων των δυνάμεων, πέραν του ΑΚΕΛ και του κ. Λιλλήκα, να προλάβουμε την κατάσταση και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Λιλλήκας και ΑΚΕΛ είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.
« Ο κ. Λιλλήκας με τη σημερινή του ανακοίνωση επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Αντί να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για τους κακούς χειρισμούς της και τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, εξαπολύει επίθεση στους Αναστασιάδη και Καρογιάν για την πρωτοβουλία των δυο κομμάτων να αναζητηθούν μέτρα που να καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετα πιο επαχθή μέτρα», αναφέρεται.
Το ΔΗΚΟ διερωτάται κατά πόσο ο κ. Λιλλήκας επιθυμεί το δημόσιο χρέος να μην είναι βιώσιμο ή να περικοπούν και άλλο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
«Να υποθέσουμε ότι επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση της CYTA, της ΑΗΚ και της Αρχής Λιμένων; Να υποθέσουμε ότι επιθυμεί το κλείσιμο και άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και περαιτέρω αύξηση των ανέργων»;
Αναφέρεται τέλος ότι ο κ. Λιλλήκας με το να αποφεύγει να ασκεί κριτική σε εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως Λιλλήκας και ΑΚΕΛ είναι οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.


Πανομοιότυπη φρασεολογία Καρογιάν - Αναστασιάδη

"Ο κ. Καρογιάν και οι συνοδοιπόροι του με την αποψινή τους ανακοίνωση επιβεβαιώνουν ότι έχουν εξελιχθεί στο κατ’ εξοχήν αντηχείο του Νίκου Αναστασιάδη", αναφέρει ανακοίνωση του Επιτελείου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα.
"Χρησιμοποιώντας πανομοιότυπη φρασεολογία και την ίδια τακτική της λάσπης που χρησιμοποιεί το Επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, απαντούν σε ανύπαρκτα ερωτήματα με αερολογίες. Είναι δικαίωμα του κ. Καρογιάν να υπερασπίζεται τον εκλεκτό του κ. Νίκο Αναστασιάδη, αλλά εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους Κύπριους πολίτες ότι όταν ο κ. Αναστασιάδης πίεζε για την υπογραφή του Μνημονίου «εδώ και τώρα,» ο Γιώργος Λιλλήκας προειδοποιούσε για την βιωσιμότητα του χρέους και τους κινδύνους του Μνημονίου", συνεχίζει η ανακοίνωση.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι "δεν ξεχνούμε ασφαλώς ότι μαζί με τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή οικονομική κρίση, ευθύνες φέρει και η ηγεσία του ΔΗΚΟ που για τέσσερα χρόνια συμμετείχε στην κυβέρνηση Χριστόφια. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε συγκεκριμένες, καινοτόμες και ολοκληρωμένες προτάσεις, όπως αυτή που καταθέσαμε σήμερα για τα τραπεζικά επιτόκια για στήριξη της Μεσαίας Τάξης, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αδέξια η Κυπριακή προεδρία της Ε.Ε σύμφωνα με τον Μπαγίς
Κάποια βενζινάδικα "έσπασαν" την απεργία/ Μικροεπεισόδια στη Πάφο (pics)
Παράθυρο σωτηρίας το "μνημόνιο συνεργασίας" για υπεραγορές Ορφανίδη
Έφερνε ναρκωτικά στη Λεμεσό με το ταχυδρομείο!
Προεδρικές εκλογές και επίσημα!
Πιάστηκαν με ηρωίνη στο αυτοκίνητό τους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Ο απόηχος του «υποτονικού» debate των 5 βασικών υποψηφίων και η επόμενη ημέρα στα επιτελεία
  2. Προεδρικές Εκλογές: Ο απόηχος των όσων ειπώθηκαν στο «υποτονικό» debate των 5 βασικών υποψηφίων
  3. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  4. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  5. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]
  6. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό