What's hot? ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΧΙΟΝΙΑ· ΣΚΟΠΙΑΝΟ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

05.01.2013 | 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2013 | 21:33

Εκπρόσωπος :Το κεφάλαιο να ναι καλά για τον ΔΗΣΥ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Έγνοια του ΔΗΣΥ ήταν πάντοτε να προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση κράτησε σθεναρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, καταφέρνοντας να αποτρέψει την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με μια απλή ανάγνωση και μόνον, των προτάσεων του ΔΗΣΥ, τις γνωστές ως 100 συν 1, θα αντιληφθούμε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ότι η κοινωνικοοικονομική πολιτική του ΔΗΣΥ επιδιώκει να φορτώνει πάντοτε τα βάρη στους μισθωτούς και τους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, να προστατεύει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου».

Σημείωσε ακόμα πως «ο ΔΗΣΥ σε αυτές τις προτάσεις, αλλά και δημόσια, υποστηρίζει την οριζόντια ισοπεδωτική αποκοπή για όλους, ανεξαρτήτως εισοδημάτων», προσθέτοντας ότι «επειδή πάντοτε η έγνοια του ΔΗΣΥ είναι να προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο αντέδρασε έντονα στην αύξηση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που αφορά τους ξενοδόχους, αλλά σιώπησε ένοχα στην πρόταση που περιλάμβανε το μνημόνιο της Τρόικα, για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».

Συνέχισε λέγοντας: «Συνηθίζει ο κ. Αναστασιάδης να καταγγέλλει τους Προέδρους της Δημοκρατίας στο εξωτερικό και να εκτοξεύει εναντίον τους υβριστικά επίθετα. Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος που επαγγέλλεται ο κ. Αναστασιάδης και που λέει ότι θα φέρει στην πολιτική. Σήμερα αποκάλεσε τον Πρόεδρο μονομανή, κάτι που θυμίζει το τι έλεγε για τον προηγούμενο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, έστω και τώρα ελέω εκλογών καμώνεται ότι τον θυμάται με συγκίνηση. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η αναφορά που έκανε ο κ. Αναστασιάδης για τον Τάσσο Παπαδόπουλο ‘το είπατε και το παρακάνατε στο ψέμα’. Ψεύτη αποκάλεσε δηλαδή τον προηγούμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Αναστασιάδη».
Επιπλέον, ανέφερε πως σήμερα ο κ. Αναστασιάδης «αρνήθηκε τις απειλές και τους εκβιασμούς που καθημερινά και δημόσια έκανε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο να υπογραφτεί άρον - άρον το μνημόνιο, πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και όταν υπήρχαν πολύ σημαντικά ζητήματα ανοικτά, όπως το θέμα του φυσικού αερίου, της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και η ΑΤΑ».
«Η γνωστή επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιλάμβανε αυτές τις απειλές, όπως απειλές για ποινικές ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, περιλάμβανε και εκβιασμούς σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας αν δεν υπέγραφε άρον - άρον το μνημόνιο. Αυτή την επιστολή θα δημοσιοποιούσε ο κ. Αναστασιάδης. Και λόγω της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που θα δημοσιοποιούσε την επιστολή ο κ. Αναστασιάδης θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και μαζί και την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, διότι η επιστολή έκανε αναφορά σε πολύ ευαίσθητες πληροφορίες για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, καθώς επίσης και για απόρρητη απόφαση που είχε λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της οποίας η δημοσιοποίηση θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος», είπε ο κ. Στεφάνου.

Είπε, επίσης, πως ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και σημείωσε πως «αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέκυπτε στους εκβιασμούς και τις απειλές του κ. Αναστασιάδη και προχωρούσε στη συμφωνία για το Μνημόνιο όταν ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να γίνει αυτό, τότε σήμερα οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί θα ήταν, ήδη, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και αυτό διότι το μνημόνιο της Τρόικα ονομαστικά προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών».
«Η Κυβέρνηση», είπε, «διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά το θέμα της ιδιωτικοποίησης με στόχο να την αποτρέψει. Η τελική αναφορά στο μνημόνιο δημιουργεί δυνατότητες και προοπτικές για να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, εάν εξαρτάται όμως από τον κ. Αναστασιάδη αυτές οι δυνατότητες θα εκλείψουν. Οι ημικρατικοί οργανισμοί θα ιδιωτικοποιηθούν».
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως ο κ. Αναστασιάδης σήμερα πρόσθεσε ακόμα ένα mea culpa στα συνεχή mea culpa που λέει για να πείσει τους ψηφοφόρους και κυρίως τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ ότι «τάχα» έχει αλλάξει.
«Μea culpa για την επιστολή, με την οποία κατάγγελλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τη χώρα του στην ΕΕ, mea culpa για τη συνολική συμπεριφορά του έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου, mea culpa για τη στάση του το 2004. Σήμερα λέει mea culpa για ανοχή που δήθεν έδειξε έναντι της Κυβέρνησης. Αύριο ενδεχομένως ο κ. Αναστασιάδης θα πει ακόμα ένα mea culpa διότι καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, όταν αυτά τα κόμματα συμμετείχαν στην Κυβέρνηση, και να προχωρήσει αποφασιστικά στην επίλυση του Κυπριακού. Ας το έχουν αυτό υπόψη οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ στους οποίους καθημερινά απευθύνεται ο κ. Αναστασιάδης για να τους πείσει ότι αν εκλεγεί θα σεβαστεί τα συμφωνηθέντα και ότι θα είναι συλλογικός. Το παρελθόν, όμως, άλλα λέει», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Αναστασιάδης: Mea culpa για την ανοχή μου στο Χριστόφια
- Αμφιβάλει το επιτελείο Λιλλήκα για τις σχέσεις Αναστασιάδη-Μέρκελ-Σόμπλε
- Ετοιμάζουν νομικό πλαίσιο για BlackRock και Pimco/ Αγώνας δρόμου για την έκθεση Alvarez and Marsal

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η μετά Μοντανά εποχή, οι «άσσοι στο μανίκι» Αναστασιάδη, και οι «βιαστικοί» σύμβουλοι που ανακοίνωναν τουρκο-ισραηλινό αγωγό
  2. Προεδρικές Εκλογές - Αβέρωφ: Στόχος μας όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά από την πρώτη Κυριακή
  3. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  4. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  5. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  6. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου