What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ· ΤΖΟΚΕΡ·

INFO

06.01.2013 | 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 06.01.2013 | 21:59

Δύο γύρων οι εκλογές αλλά ο νικητής θα φανεί στον πρώτο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Θα έχουμε προεδρικές εκλογές δυο γύρων, αλλά ο τελικός νικητής θα διαφανεί από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος μίλησε για αντιφάσεις από πλευράς του ανθυποψηφίου του, Νίκου Αναστασιάδη και για προσπάθεια να ξεγελαστούν οι πολίτες.

 Σε δηλώσεις του μετά την κοπή της βασιλόπιτας στο εκλογικό του επιτελείο στη Λεμεσό, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως διαπιστώνει "σοβαρές αντιφάσεις από τον κ. Αναστασιάδη, οι οποίες οφείλονται, στις δικές του διαπιστώσεις, όσον αφορά το κοινωνικό ρεύμα της ανατροπής".
"Από τη μια (ο κ. Αναστασιάδης), διακηρύττει λιγότερο κράτος και ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, λόγω της κρίσης και από την άλλη, υπόσχεται να αυξήσει τις δαπάνες του κράτους με επτά νέα υφυπουργεία", είπε και πρόσθεσε πως "ουσιαστικά θα μας προτείνει τις επόμενες μέρες, ένα περίπου, τον επόμενο Πρόεδρο να τον εκλέξουμε μέσα από κάποιο τυχερό παιχνίδι και να καταργήσουμε τις εκλογές, ενώ προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες, υποσχόμενος μελλοντικά επιδόματα εάν δεν υπάρξει δεύτερος γύρος".
Ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη, αν θέλει να στηρίξει τα στρώματα του λαού που έχουν οικονομικές ανάγκες, να διαθέσει μέρος των κονδυλίων του σε αυτούς, αντί στις πολιτικές διαφημίσεις, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως "θα έχουμε εκλογές δυο γύρων και το αποτέλεσμα όμως, ο τελικός νικητής, θα διαφανεί από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.
"Είναι εμφανές και από τις δημοσκοπήσεις και από την ίδια την κοινωνία, πως η δική μας η υποψηφιότητα, είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να ανατρέψει τα πολιτικά δεδομένα και να αναχαιτίσει την επαναφορά του νεοφιλελευθερισμού στη διακυβέρνηση του τόπου", συμπλήρωσε.

Η βιωσιμότητα του χρέους θα εξαρτηθεί από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε πως, όταν ο ίδιος εξέφραζε ανησυχίες τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάποιοι τον κατηγορούσαν για λαϊκισμό και πρόσθεσε πως η βιωσιμότητα του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επανέλαβε τη θέση του, όπως διεκδικήσουμε να καθοριστεί πρώτα διαφορετική φόρμουλα για την ανακεφαλαιοποίηση.
"Θεωρώ απαράδεκτο", συνέχισε, "να υποχωρούμε επειδή η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες, ενίστανται στο να υπάρξει απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και όχι με την πρώτη άρνηση της Γερμανίας να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά".
Όσον αφορά πληροφορίες για προσπάθεια δέσμευσης του νέου Προέδρου για το μνημόνιο, ο κ.Λιλλήκας διερωτήθηκε πώς μπορεί ο νέος Πρόεδρος να αναλάβει τέτοια δέσμευση, από τη στιγμή που δεν έχει παρουσιαστεί η τελική συμφωνία, δεν γνωρίζουμε το τελικό ύψος του δανείου ή το επιτόκιο που θα κληθούμε να πληρώσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Κρατάει χαμηλά τα επιτόκια η ΕΚΤ και για το 2013
- Απαγωγέας στο Κολοράντο σκότωσε τρεις ομήρους
- Πακιστανοί απήγαγαν Πακιστανό και εκβίαζαν τους γονείς του

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αναστασιάδης: Εγκαινίασε πέντε έργα στην Πάφο
  2. Λιλλήκας: Οι δηλώσεις Ερντογάν αναδεικνύουν την ορθότητα της πολιτικής Τάσσου Παπαδόπουλου
  3. Αναστασιάδης: Εκσυγχρονίζουμε και επενδύουμε στην Παιδεία
  4. Αβέρωφ Νεοφύτου: «Για τον Αναστασιάδη μιλούν τα έργα του»
  5. Δημοσκόπηση για Προεδρικές εκλογές: Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη – Ακολουθούν Παπαδόπουλος και Μαλάς
  6. Κατεχόμενα: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Γκεζιτσί - Σαϊγκιλί