What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

07.01.2013 | 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2013 | 22:01

Επιτεύχθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε ΚΤ-BlackRock

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ήγγικεν η ώρα στην Επιτροπή Οικονομικών για να θέσουν ζήτημα "ανακεφαλαιοποίησης"/ Κατέληξαν σε συμφωνία αργά το απόγευμα ΚΤ-BlackRock./Τα κόμματα ζητούν επίμονα απαντήσεις για τη μεθοδολογία της Pimco εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το τι θα ακολουθήσει και ζητούν απο την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.


Θετικά κατέληξε η τηλεδιάσκεψη με τις Κεντρική Τράπεζα- BlackRock και PIMCO, να συμφωνούν για το βοηθητικός ρόλος που θα διαδραματίσει η εταιρεία BlackRock, στην ανάλυση της μεθοδολογίας της PIMCO.
Η ανάθεση στην BlackRock, της ανάλυσης της μεθοδολογίας που ακολουθεί η PIMCO έγινε σύμφωνα με πληροφορίες αποδεκτή αργά το απόγευμα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Την ίδια ώρα, πειστικές απαντήσεις ζητούν τα κόμματα για την  περίφημη έκθεση Pimco, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συμφωνίας ΚΤ και αμερικανικής εταιρείας ήταν αποτέλεσμα της εξεύρεσης του κατάλληλου νομικού πλαισίου από τις Pimco και BlackRock, που αποτελούν ανταγωνίστριες εταιρείες. Η εξεύρεευση του κατάλληλου νομικού πλαισίου ξεκαθαρίζει πλέον τη διαδικασία συνεργασίας των δύο αμερικανικών εταιρειών και παράλληλα τους επιτρέπει να διασφαλίσουν, η μία έναντι της άλλης, το απόρρητο στη μεθοδολογία και στον τρόπο εργασία τους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η BlackRock θα αποτελέσει πλέον το συμβουλευτικό οίκο που θα βοηθήσει την ΚΤ να αναλύσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε η Pimco για να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό κεφαλαιακής ενίσχυσης των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων.
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, κάλεσε τον  Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που είχε την αρμοδιότητα και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης για το ποσό που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,  να δώσει πειστικές απαντήσεις για το ύψος  και  τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να εκτιμηθεί το τελικό ποσόν.
Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία συντεχνίας των Κυπριακών Αερογραμμών, είπε ότι το ύψος του ποσού αυτού θα χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος βιώσιμο ή όχι, γεγονός που θα καθορίσει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.
Ζήτησε ταυτόχρονα απο την  Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα  να απαντήσουν στις καταγγελίες για παραφούσκωμα του ποσού, με στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά και  για την ενδεχόμενη απώλεια του ορόσημου της 21ης Ιανουαρίου.
Αναμένουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, συμπλήρωσε ο κ. Συλλούρης, πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, μέσα από θεσμικές διαδικασίες και όχι δημοσιογραφικές διασκέψεις.

Διευρκινίσεις ζητούν  και οι Οικολόγοι

Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίας στη Βουλή, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών  με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τις ώρες αυτές, ως τις πιο κρίσιμες για το καίριο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι, αναφέρουν  ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί, κατά πόσον η Κεντρική Τράπεζα και/ή Κυβέρνηση αποδέχθηκαν, μέσω του Steering Committee, τη μεθοδολογία που εφάρμοσε η PIMCO για την αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών και του συνεργατισμού, ενώ αναμένουν  να διευκρινιστεί εάν αυτή η μεθοδολογία μπορεί να αλλάξει.
Στην ανακοίνωση ζητούν ακόμη πληροφόρηση για το κατά πόσον υπάρχει συμφωνία μεταξύ των οίκων PIMCO και BLACKROCK ότι θα γίνει αποδεκτή η πλέον συμφέρουσα για την Κύπρο εκτίμηση του κόστους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Total και ΕΝΙ στο "εξεταστήριο" για την άδεια γεώτρησης
-Aπειλές Νταβούτογλου για ΑΟΖ Ελλάδας


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  2. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση
  3. Έτσι θα είναι το μεγαλύτερο καζίνο - θέρετρο της Ευρώπης στη Λεμεσό! Παρουσιάστηκε το «City of Dreams Mediterranean» [vids]
  4. Στα προ κρίσης επίπεδα έπεσε η ανεργία τον Νοέμβριο σε ΕΕ - Ευρωζώνη, στο 11% στην Κύπρο
  5. Σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις καταχρηστικών ρητρών
  6. «Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δημήτρης Συλλούρης δεν στηρίζει Αναστασιάδη»