What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

07.01.2013 | 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2013 | 17:03

Βγήκαν "προεκλογικά" μαχαίρια

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ύστατη προσπάθεια για ανατροπή της εκλογής Νίκου Αναστασιάδη στην εξουσία από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Η συμμαχία ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ δεν θα αντέξει στο χρόνο διαμηνύει ο Άντρος Κυπριανού. Άμεση απάντηση από  ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ. Για κομματικό ανταγωνισμό κανει λόγο το ΔΗΚΟ. Εθνική επιταγή η εκλογή Αναστασιάδη υπογραμμίζει ο ΔΗΣΥ.

 Στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου απευθύνθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας τους να αποτρέψουν την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη και την επαναφορά του ΔΗΣΥ στην εξουσία και να στηρίξουν την μοναδική σύμφωνα με τον ίδιο, προοδευτική επιλογή ειλικρίνειας, εντιμότητας, συνέπειας και διαφάνειας, η οποία όπως υπέδειξε, βρίσκεται στο πρόσωπο του Σταύρου Μαλά.
Ο κ. Κυπριανού κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι είναι αναξιόπιστος και ακολουθεί αντιφατική πολιτική γραμμή. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «όλοι γνωρίζουν πως η συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ δεν θα αντέξει στο χρόνο».
Οι πάντες, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, «γνωρίζουν ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν θα αντέξει να τηρήσει όσα συμφώνησε με το ΔΗΚΟ και το ΔΗΚΟ δεν θα αντέξει τον κ. Αναστασιάδη». Ο λόγος, εξήγησε, «είναι απλός: Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αλλάξει. Έχει απλώς μεταλλάξει τις θέσεις του για να συμφωνήσει με την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Αυτό ακριβώς είναι που τον καθιστά αναξιόπιστο». Ως παραδείγματα έδωσε τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στη Χουριέτ το Σεπτέμβριο την οποία διέψευσε, που σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «δεν ήταν τίποτε άλλο από τις θέσεις που ο κ. Αναστασιάδης διατύπωνε κατά καιρούς στο Κυπριακό».
«Αυτές τις ίδιες θέσεις είναι που πασχίζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ να πείσει πως ο κ. Αναστασιάδης έχει εγκαταλείψει», είπε, προσθέτοντας ότι «στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο κ. Φωτίου διακήρυττε το Σεπτέμβριο πως ο κ. Αναστασιάδης δεν υποστηρίζει πλέον διευρυμένες συνομιλίες και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ». Όμως, συμπλήρωσε, «ο κ. Αναστασιάδης τους εξέθεσε. Μόλις μετά από δύο μήνες τάχθηκε ξανά υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας στις συνομιλίες». Παράλληλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «δεν μπόρεσε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα ούτε και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών».
Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων και στις θέσεις Αναστασιάδη όσον αφορά στην Τρόικα, λέγοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης συμφωνεί με τις απόψεις της Τρόικα και μάλιστα υπερθεματίζει». Γι αυτό , πρόσθεσε, «και δεν θα μπορεί, αν εκλεγεί, να υπερασπιστεί την Κύπρο και τα συμφέροντα του λαού σε μια διαπραγμάτευση με την Τρόικα». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι δεν υπήρξε δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Αναστασιάδη παρά το γεγονός ότι δεσμεύθηκε εδώ και καιρό να τα δημοσιοποιήσει.
Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά όπως το θέμα της επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο Χριστόφια ο κ. Αναστασιάδης απειλώντας τον με ποινικές ευθύνες αν δεν αποδεχόταν ό, τι του ζητούσε οι Τρόικα. «Ίσως να λειτούργησε και πάλι εν βρασμώ ψυχής, όπως παραδέχθηκε χρόνια μετά, όταν κατάγγελλε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε, προσθέτοντας «όπως όταν απέδιδε πέρσι στον κ. Κάρογιαν πολιτική αθλιότητα. Όπως όταν παλαιότερα έλεγε στον αείμνηστο Τ. Παπαδόπουλο πως είπε ένα όχι και χίλια ναι. Όπως όταν, αν πιστέψουμε στα απόρρητα έγγραφα Wikileaks τον αποκάλεσε «ανόητο πέραν πάσης αμφιβολίας» σε ξένους διπλωμάτες».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «το βέβαιο είναι πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ένα Πρόεδρο που έχει ήδη ένα τόσο βεβαρημένο παρελθόν αναξιοπιστίας». Ένα Πρόεδρο, πρόσθεσε, «που με το κόμμα του στη διακυβέρνηση για δέκα ολόκληρα χρόνια ο λαός μας έχασε πολλά από τις συνεχείς διολισθήσεις στο Κυπριακό, εξαπατήθηκε με κάλπικες υποσχέσεις και δεινοπάθησε από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά». Ένα Πρόεδρο, είπε, «που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στη μεσαία τάξη το φόβο και όχι την ελπίδα».
«Απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου καλώντας τους να αποτρέψουν επαναφορά του κ. Αναστασιάδη και του Συναγερμού στην εξουσία», είπε, καλώντας τους «να θυμηθούν τους αγώνες που δώσαμε από κοινού και να στηρίξουν τη μοναδική πραγματικά προοδευτική επιλογή ειλικρίνειας, εντιμότητας, συνέπειας και διαφάνειας. Τον Σταύρο Μαλά».
Άμεση ήταν η απάντηση του ΔΗΚΟ μέσω γραπτής ανακοίνωσης η οποία κατέφθασε πριν από λίγο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κρισιμότητα των καιρών και οι τόσο σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν το τόπο και το λαό μας επιβάλλουν στη συνεργασία ΔΗ.ΣΥ. – ΔΗ.ΚΟ. όχι απλώς να επιτύχει στις προεδρικές εκλογές, όχι απλώς να αντέξει στο χρόνο, αλλά και να διευρυνθεί και ως ένας διευρυμένος, ισχυρός και πολιτικά αξιόπιστος συνασπισμός εξουσίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και προς όφελος του τόπου και του λαού, τόσο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όσο και τα άλλα κρίσιμα προβλήματα που έχουμε απέναντι μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, η συνεργασία με τον ΔΗ.ΣΥ. είναι καταδικασμένη να αντέξει στο χρόνο, να πετύχει, να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει τα δίκαια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας.
«Αυτή είναι η απάντηση μας στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Απαντάμε στα κρίσιμα προβλήματα της εποχής, γιατί έχουμε επίγνωση της κρισιμότητας των καιρών και συνειδητοποιούμε την ευθύνη και το καθήκον να εργαστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο και το λαό μας».
«Δεν ασχολούμαστε με την ατζέντα του διχαστικού παρελθόντος. Στεκόμαστε στο σήμερα, κατανοούμε την κρισιμότητα των σημερινών προβλημάτων και προχωρούμε προς ένα καλύτερο αύριο, διαμορφώνοντας συνθήκες εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συλλογικής δράσης».
«Το ΑΚΕΛ προφανώς επιλέγει την πορεία προς τα πίσω, τις αντιπαραθέσεις και τα παιγνίδια των κομματικών ανταγωνισμών. Εμείς προχωράμε προς τα εμπρός, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κρίσιμες συνθήκες που περνά ο τόπος και αυτό απαιτεί ο κυπριακός λαός».
Στις δηλώσεις Άντρου Κυπριανού απάντησε αργά το απόγευμα μέσω γραπτής ανακοίνωσης και το εκλογικό επιτελείο του Υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Αν για κάτι πρέπει να ανησυχεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ, είναι για τα τεράστια αδιέξοδα που προκάλεσε η διακυβέρνηση Χριστόφια και τους τρόπους υπέρβασης της σοβαρής κρίσης που επέφερε και όχι για τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη έναντι του ΔΗΚΟ. Αυτές θα τηρηθούν μέχρι και το τελευταίο γιώτα, όπως επανειλημμένα διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης. Εξάλλου η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα αρχίσει από την επομένη της ανάληψης της προεδρίας του, εφόσον ο λαός δώσει γι’ αυτό την ψήφο του. Και αυτό, γιατί ήδη έχουν καταρτιστεί πλείστα νομοσχέδια και προτάσεις Νόμου που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του κοινού προγράμματος των δυο κομμάτων, με την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους και της κοινωνίας ευρύτερα".Διαβάστε ακόμα:

Δεν έχουν τέλος οι αιματοχυσίες στη Συρία

Εντείνονται οι μάχες στη Συρία με επιθέσεις ανταρτών σε αεροδρόμια

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Ανατροπές στην δημοσκόπηση του Alpha - Ανηλεής μάχη Μαλά - Νικόλα για το εισιτήριο του Β' γύρου
  2. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν
  3. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  4. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  5. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  6. Αγγελική Δαλιάνη: Η πρώτη της ανάρτηση για την κόντρα Παπαγιάννη – Παυλίδου