What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

09.01.2013 | 07:21
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2013 | 07:23

Μαλάς: Κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ισοπεδωτική είναι η προσέγγιση κάποιων που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τις πραγματικές ευθύνες στον τραπεζικό τομέα και ελπίζω ο ευάλωτος Κύπριος πολίτης να χρησιμοποιήσει το κριτήριο του, ανέφερε χθες βράδυ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που διοργάνωσε η Λέσχη Lions Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο κ.Μαλάς είπε πως στη συζήτηση στη Βουλή "γύρω από τις επισφάλειες και κατ` επέκταση την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δυστυχώς παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι" και πρόσθεσε ότι "από τη μια κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρώτη πράξη, όσον αφορά την απώλεια κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα, έγινε με το κούρεμα του ελληνικού χρέους και με τη συγκατάθεση τη δική μας για το κούρεμα - η οποία δεν μπορούσε να μην δοθεί - και τώρα μας λένε ότι έχουμε κτίσει επάνω σ` εκείνην την απώλεια κεφαλαίου, ένα λανθασμένο τρόπο υπολογισμού των επισφαλειών, λόγω των ενεργειών του παρόντος Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας".
"Κάποιοι δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο προηγούμενος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη" είπε και συμπλήρωσε "έστησαν μια σκηνοθεσία τελευταία, με ένα πρόγραμμα στα ΜΜΕ και πάνω σε αυτό προσπαθούν να κτίσουν μια πολιτική διαδικασία".
Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως "δυστυχώς, ο Κύπριος πολίτης είναι ευάλωτος σε μια ισοπεδωτική προσέγγιση κάποιων, που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τις πραγματικές ευθύνες στον τραπεζικό τομέα" και ευχήθηκε όπως ο πολίτης χρησιμοποιήσει το κριτήριο του.
Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ότι ένα δημόσιο χρέος θα μπορεί να είναι βιώσιμο εάν το επιτόκιο είναι το ορθό ή αν ο χρόνος αποπληρωμής είναι τέτοιος που να παρέχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσεις και επανέλαβε πως έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος που θα υπογράψει το μνημόνιο και πως ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπογράψει ένα δεύτερο μνημόνιο.
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε, εξάλλου, πως η εξασφάλιση του δανείου θα έχει μεν θετική επίπτωση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στις ανάγκες του δημοσίου, ωστόσο "το πρόβλημα της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης θα παραμένει εκεί" και εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να εισρεύσουν χρήματα από επενδύσεις, κυρίως από το εξωτερικό.
"Η κυπριακή οικονομία είναι μικρή και οι μικρές οικονομίες μπορούν να ανακάμψουν σχετικά γρήγορα, έστω και σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης, εάν και εφόσον στοχεύσουν σε εκείνες τις δράσεις οι οποίες θα φέρουν χρήμα και σε μικρό χρονικό διάστημα", συμπλήρωσε.
Ο κ. Μαλάς ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τις προτάσεις που ήδη έχει δημοσιοποιήσει στο προεκλογικό του πρόγραμμα για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, ενώ ανακοίνωσε πως ο ίδιος θα προτείνει σύντομα τη δημιουργία θέσεως συμβούλου επιχειρήσεων/επενδύσεων, στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας "γιατί πάρα πολλοί πηγαινοέρχονται στο Προεδρικό, συχνά πυκνά και μιλούν για επενδύσεις, αλλά αυτές οι επενδύσεις πρέπει πρώτα από όλα να αξιολογούνται από εξειδικευμένο προσωπικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο".
Στην ομιλία του, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι αν η πολιτική ζωή του τόπου πρέπει να εισπράξει κάτι μέσα από την κρίση που περνά η χώρα, αυτό πρέπει τουλάχιστον είναι η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όσον το δυνατόν περισσότερης αξιοπιστίας στην πολιτική ζωή και πρόσθεσε πως "το διακύβευμα των επόμενων Προεδρικών εκλογών είναι και η πολιτική αξιοπιστία του καθενός από εμάς που διεκδικεί την ψήφο του λαού για να κυβερνήσει τη χώρα".
Είπε, ακόμη, πως "ο πομπώδης πολιτικός λόγος του μπαλκονιού δεν έχει πλέον θέση στην πολιτική ζωή της χώρας, γι’ αυτό είναι που τους τελευταίους 3-4 μήνες κάνω μια προσπάθεια επικοινωνίας με τον κόσμο, προτάσσοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο, γιατί λόγω και της προσωπικής μου κουλτούρας, θέλω να στέκομαι μπροστά στον κυπριακό λαό, είτε τώρα είτε μετά, αν με τιμήσει με την ψήφο του και να απαντώ με ειλικρίνεια για τις δεσμεύσεις τις οποίες έχω λάβει τώρα, στην προεκλογική περίοδο και να προτείνω πολιτικές οι οποίες είναι υλοποιήσιμες, είναι τεκμηριωμένες και οι οποίες δεν θα με αφήσουν εκτεθειμένο".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Ανατροπές στην δημοσκόπηση του Alpha - Ανηλεής μάχη Μαλά - Νικόλα για το εισιτήριο του Β' γύρου
  2. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν
  3. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  4. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  5. Προεδρικές Εκλογές - «Πυρά» Μαλά κατά Παπαδόπουλου: «Δεν δέχομαι μαθήματα αξιοπιστίας»