What's hot? ΑΠΟΕΛ· ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ· ΑΚΙΝΤΖΙ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ·

INFO

09.01.2013 | 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2013 | 14:12

Κρίσιμες στιγμές για την οικονομία/ Συλλογικότητα ζητά ο ΔΗΣΥ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Πρόβλημα με την φόρμουλα υπολογισμού των αναγκών για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντοπίζει ο ΔΗΣΥ. Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα δηλώνει ο Τάσος Μητσόπουλος και καλεί όλους να εγκύψουν.

 Ο Τάσος Μητσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε ότι «στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η οικονομία και μπροστά στα βάρη που επωμίζεται η κοινωνία, αποτελεί ευθύνη της ηγεσίας να εξαντλήσει τις δυνατότητες προκειμένου να πεισθούν οι δανειστές μας να αναθεωρήσουν τα δυσμενή για την Κύπρο ποσά που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων».
Από το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «η προοπτική διαφοροποίησης των δεδομένων, που διαφάνηκε κατά την Τρίτη, ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, αυξάνει την ευθύνη όλων, ώστε να εντείνουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «ο Νίκος Αναστασιάδης σκοπεύει να εγείρει τα ζητήματα που άπτονται του δημόσιου χρέους της Κύπρου στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συνέρχεται την Παρασκευή στη Λεμεσό».
Πρόσθεσε ότι «ως οικοδεσπότης της Συνόδου, ο κ. Αναστασιάδης, θα αξιοποιήσει την ευκαιρία των κατ’ ιδίαν επαφών του με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μελών του ΕΛΚ, καθώς και με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να θέσει τις κοινές κυπριακές θέσεις για το θέμα».
Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «εκφράζουμε την ελπίδα, η συλλογικότητα που επιδείχθηκε στις συναντήσεις και επαφές της Τρίτης από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, να έχει συνέχεια, διότι είναι κρίσιμο όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, με ειλικρίνεια, να στηρίξουμε τις επίσημες προσπάθειες της κυβέρνησης, και της Κεντρικής Τράπεζας η οποία έχει και την τελική ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των αποτελεσμάτων αυτής».
Ερωτηθείς εάν το Επιτελείο Αναστασιάδη έχει εντοπίσει λανθασμένους χειρισμούς της Κεντρικής Τράπεζας στην διαπραγμάτευσή της με την Τρόικα αναφορικά με το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με την φόρμουλα υπολογισμού των αναγκών για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων, ωστόσο κινούμαστε συλλογικά και συντονισμένα στην κατεύθυνση της αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των αναγκών για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου και το δημόσιο χρέος να κριθεί βιώσιμο. Θεωρούμε ότι η ώρα αυτή, δεν είναι ώρα για επίρριψη ευθυνών», ανέφερε, τέλος ο Εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Το ΔΝΤ αρνείται να λάβει μέρος στο Μνημόνιο για την Κύπρο
-Άρχισαν να κόβουν και να ράβουν στις Κυπριακές
-Ανοίγει το κεφάλαιο Pimco και τράπεζες στην Επιτροπή Οικονομικών
-Νέες αποκαλύψεις για την έκρηξη στο Μαρί
-Εμπρησμός αυτοκίνητου στην Λευκωσία
-«Γάζωσαν» υποκατάστημα τράπεζας στην Αγία Νάπα
-Πάνω απο 6 δις μέσα σε 6 μήνες για Κύπρου και Λαϊκή

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΠτΔ: Ανθεκτικότητα και μεγάλες προοπτικές για την κυπριακή επιχειρηματικότητα
  2. Η Κυκλική Οικονομία σε Κύπρο και Ευρώπη, στο επίκεντρο Ημερίδας, στη Λεμεσό
  3. Φοροδιαφυγή: Υποχρεωτική τοποθέτηση ηλεκτρονικών σημείων πώλησης
  4. Νικόλας Παπαδόπουλος: Πυρά κατά ΔΗΣΥ! «Καθ' υπόδειξη Ακιντζί τι θα διδάσκεται στα σχολεία μας»
  5. Συνάντηση Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης με Ακιντζί - Έκκληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων
  6. ΔΗΚΟ: Ακιντζί ακόμα ένα φερέφωνο της Άγκυρας

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook