What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

09.01.2013 | 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2013 | 14:46

«Καίει» την πυροσβεστική ο Καλογεροπούλου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Εγκληματικές ευθύνες στην ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποδίδει ο εμπειρογνώμονας στην κατάθεση του στη δίκη για την τραγωδία στο Μαρί.

 Την πυροσβεστική υπηρεσία καίει σε μεγάλο βαθμό ο Χρήστος Καλογερόπουλου, Αναπληρωτής Διευθυντής στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Οπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ελλάδα. Κατά την σημερινή του αντεξέταση από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ανέφερε ότι οι αρμόδιοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ δεν έπραξαν σωστά καθώς δεν ενημέρωσαν τα μελή τους για το περιεχόμενο του φονικού φορτίου.
Κληθείς να αναφέρει αν ο ίδιος ήταν Διοικητής της ΕΜΑΚ ποιους θα ενημέρωνε από το προσωπικό της ΕΜΑΚ για το διογκωμένο εμπορευματοκιβώτιο, ο μάρτυρας είπε «όλους, προσκαλώντας συγκέντρωση και θα τους έλεγα όλα τα δεδομένα. Και ότι οι στρατιωτικοί δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την ασφάλεια των στρατιωτών και ότι η ζωή συνεχιζόταν τόσο στη ναυτική βάση όσο και στο διπλανό κτίριο της ΑΗΚ. Θα τους ενημέρωνα και για ότι συνέβη στην επιθεώρηση της 6/7/2011 για να δείξω την επικινδυνότητα».
«Τι θα τους λέγατε ακριβώς εάν ήσασταν εσείς ο Διοικητής της ΕΜΑΚ;» Ρώτησε τον μάρτυρα ο συνήγορος υπεράσπισης. «Ότι στο χώρο υπήρχαν 98 εμπορευματοκιβώτια, ένα από αυτά ήταν διογκωμένο, ζητήσαμε να κατέβει αλλά ακόμα δεν έχει κατέβει. Θέλω τη προσοχή σας, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα προσεγγίσετε το χώρο αν δεν έρθω εγώ στο χώρο» απάντησε ο κ. Καλογερόπουλος.
Δεύτερος ως μάρτυρας κατέθεσε ο Ερωτόκριτος Αναστασιάδης, Προϊστάμενος στην Υπηρεσία Μεταλλίων της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος ήταν παρών στην κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6/7/2011στη Ναυτική Βάση «Ευάγγγελος Φλωράκης». Ερωτηθείς αν στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ο κίνδυνος που ελλόχευε το περιεχόμενο του φορτίου ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα ήμουν εγκληματίας αν δεν εκτιμούσα τέτοιο κίνδυνο και δεν έκανα κάτι, θα τα έσπαζα όλα στο χώρο» είπε και πρόσθεσε πως «ούτε μπορούσε να εκτιμήσει κάποιος το μέγεθος του κινδύνου και πότε θα γινόταν η έκρηξη χρονικά αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που είχαν προταθεί στη σύσκεψη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Το ΔΝΤ αρνείται να λάβει μέρος στο Μνημόνιο για την Κύπρο
-Άρχισαν να κόβουν και να ράβουν στις Κυπριακές
-Ανοίγει το κεφάλαιο Pimco και τράπεζες στην Επιτροπή Οικονομικών
-Νέες αποκαλύψεις για την έκρηξη στο Μαρί
-Εμπρησμός αυτοκίνητου στην Λευκωσία
-«Γάζωσαν» υποκατάστημα τράπεζας στην Αγία Νάπα
-Πάνω απο 6 δις μέσα σε 6 μήνες για Κύπρου και Λαϊκή

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ: Μαύρη σελίδα με νικητές τους χούλιγκανς - «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Αστυνομίας, Μασιά, και Ιωνά για τα θλιβερά έκτροπα [vids]
  2. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: Η αντεξέταση του διευθύνοντα σύμβουλου της Grant Thornton
  3. Λάδι για τα θύματα του Μαρί
  4. Ανώτατο: Άκυρη η ενδιάμεση απόφαση για δεύτερη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου
  5. Τι έγινε στη δίκη της Μελέτη με τον ΣΚΑΪ - Τι ζήτησε ο σταθμός
  6. Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες στην Κύπρο – Η πρόγνωση για τον καιρό