What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

09.01.2013 | 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2013 | 18:56

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Λιλλήκα λέει ο Λουκαΐδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την προσφιλή τακτική των διαστρεβλώσεων, των ανυπόστατων ισχυρισμών και του άκρατου λαϊκισμού με την οποία πολιτεύεται, αποκάλυψε με τη σημερινή του δήλωση για το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ο Γιώργος Λιλλήκας, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Εκπρίσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

"Ο κ. Λιλλήκας ισχυρίστηκε ότι το προσχέδιο της έκθεσης επιβεβαιώνει την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να κωδικοποιήσουν τις δικές μας υποχωρήσεις ως συγκλίσεις. Εξ’ όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει καμιά τέτοια αναφορά στον εν λόγω προσχέδιο και συνεπώς δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Λιλλήκας δεν είναι καλά πληροφορημένος, είτε συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προσαρμόζοντας την στα μέτρα που του επιτρέπουν να επιδίδεται σε μια δημαγωγία χωρίς όρια", είπε.
Ο κ. Λιλλήκας ισχυρίστηκε επίσης, είπε ο κ. Λουκαΐδης ότι «η έκθεση διασυνδέει το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη λύση του Κυπριακού», ότι «στόχος είναι να μετατραπεί το ζήτημα του φυσικού αερίου σε δικοινοτική διαφορά» και ότι «αποκρύβονται οι απειλές της Τουρκίας».
"Πέραν του ότι ο κ. Λιλλήκας διαστρεβλώνει και εδώ βάναυσα την πραγματικότητα, φαίνεται ότι αγνοεί επίσης το γεγονός ότι τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και όλα τα κράτη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επανειλημμένα δημοσίως τοποθετηθεί υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για πλήρη άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνης", είπε.
Προφανώς ο κ. Λιλλήκας, σημείωσε, αγνοεί ότι ακριβώς αυτή η διπλωματική θωράκιση αποτέλεσμα των σωστών μας χειρισμών σε όλα τα επίπεδα, μας επέτρεψε να βρισκόμαστε σήμερα στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ οι απειλές και οι εκφοβισμοί της Τουρκίας έχουν ουσιαστικά πέσει στο κενό. "Είναι αυτή η πολιτική η οποία δεν επέτρεψε στην Τουρκία να κρατά από τη μία άλυτο το Κυπριακό και από την άλλη να καθιστά την Κύπρο όμηρο της μη λύσης μη επιτρέποντας της να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη", κατέληξε.

Ο Γιώργος Λουκαΐδη, επέλεξε να δώσει απαντήσεις στον Γ. Λιλλήκα για το Κυπριακό και την Οικονομία, μέσα από δηλώσεις του ιδίου που έκανε στο παρελθόν.
Για το Κυπριακό
Ο κ. Λιλλήκας του 2008, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, λέει στον κ. Λιλλήκα του 2012 ότι η πολιτική του οδηγεί στη διχοτόμηση:
«... Χρειάστηκε σκληρή συζήτηση και προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν προς τον κ. Ταλάτ, για να επαναβεβαιωθεί ότι η επιδιωκόμενη λύση θα είναι η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. Και αυτό γιατί δεδηλωμένη θέση της Άγκυρας είναι ο Συνεταιρισμός δύο ίσων κρατών. Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου "αποδεσμεύει" την Τουρκία όσον αφορά στη μορφή της λύσης..»
Εφημερίδα «Άποψη», 14/04/2008

Για την οικονομία και το μνημόνιο

Παρουσιάζουμε, συνέχισε, τον μνημονιακό Λιλλήκα του Ιούνη του 2012 να απαιτεί μνημόνιο και να απορρίπτει τον διακρατικό δανεισμό, έστω για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο, να συγκρούεται με τον αντιμνημονιακό Λιλλήκα των τελευταίων εβδομάδων, που θα απαλλάξει την Κύπρο από το μνημόνιο στους επόμενους μήνες. Παράθεσε δηλώσεις του κ. Λιλλήκα -
«Ο δανεισμός από τρίτη χώρα δεν επιλύει το πρόβλημα, απλά προσφέρει παράταση χρόνου για μετέπειτα προσφυγή στο μηχανισμό, με δυσμενέστερους, όμως, όρους».
14/6/2012
«Η έκκληση μας προς την κυβέρνηση είναι να μην φοβηθεί το όποιο πολιτικό κόστος, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι πολιτικές δυνάμεις να επωμιστούν».
28/8/2012
Ο κ. Λιλλήκας, πρόσθεσε ο κ. Λουκαΐδης, δεσμεύτηκε ότι εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους στο ανώτατο αξίωμα «εντός του 2013 θα αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο της τρόικας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ανησυχίες και πυρά από τον Γ. Λιλλήκα
- Δραματική και ασυγκράτητη η πορεία της ανεργίας
- «Καίει» την πυροσβεστική ο Καλογεροπούλου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο