What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

10.01.2013 | 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2013 | 13:26

Αναστασιάδης: Δεν είναι ευθύνη της Μέρκελ η μη υπογραφή μνημονίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


«Το ότι είμαστε μακράν την υπογραφής μνημονίου δεν είναι ευθύνη της κ. Μέρκελ», αλλά διαπίστωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου και όλων όσοι εμπλέκονται στην δανειοδότηση της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Είπε εξάλλου ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων μπορεί άνετα να αποφευχθεί, εφόσον το χρέος της Κύπρου είναι βιώσιμο, ενώ εξέφρασε και την βεβαιότητα ότι η κ. Μέρκελ δεν θα εμμείνει στο θέμα.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο «Απολλώνειο» Ιδιωτικό Νοσοκομείο σήμερα το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης είπε εξάλλου ότι στόχος των επαφών του κατά την αυριανή σύνοδο του ΕΛΚ στην Κύπρο είναι να «δοθεί έμφαση στην ανάγκη αλληλεγγύης» εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και των ηγετών των κομμάτων του ΕΛΚ, αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας, καθώς και να ανασκευαστούν οι εσφαλμένες εικόνες «για τάχα ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο».
Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Πέραν της οικονομίας, είπε ότι θα συζητηθούν το Κυπριακό και το θέμα της κατεχόμενης μονής του Αποστόλου Ανδρέα. Για το τελευταίο, ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι στόχος είναι «να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε» για να αντιμετωπιστούν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από μόνοι τους οι Τ/κ, με κίνδυνο την αλλοίωση των σχεδίων του μοναστηριού.
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που έθεσε με δηλώσεις της η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε εξάλλου ότι αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, η παρούσα Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι ένα από τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι και η μετοχοποίηση. «Εμείς θα φροντίσουμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε εκείνες τις αξιόπιστες προτάσεις για να αποφευχθεί κάτι ανάλογο» πρόσθεσε και είπε ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται από το πότε επιτυγχάνεται η υπογραφή της μνημονιακής σύμβασης και από το πόσο βιώσιμο θα είναι το χρέος της Κύπρου.
Σε ερώτηση αν θα τεθεί στη σύνοδο και το θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, ως δείγμα έμπρακτης αλληλεγγύης των εταίρων, ο κ. Αναστασιάδης, αν και είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στη συνέχεια, ανέφερε ότι θα επιμείνει σε αυτό από τώρα, δεδομένης της πολιτικής απόφασης της ΕΕ για κούρεμα του ελληνικού χρέους και των συνεπειών στο τραπεζικό σύστημα. «Αν δεν επιτύχουμε να πείσουμε για την αξιοπιστία μας και για την προθυμία μας, επιτέλους να προχωρήσουμε με σοβαρότητα στον διάλογο, μην περιμένετε ότι μπορεί να μας χαριστεί κανένας» είπε.
Συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη του στο «Απολλώνειο» ευχήθηκε χρόνια πολλά σε ασθενείς, γιατρούς και στο προσωπικό, ενώ συνομίλησε με την διοίκηση του νοσοκομείου και για τις προτάσεις του στα θέματα υγείας. Στις δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι διαπίστωσε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
Ταυτόχρονα, είπε ότι στον διάλογό του με τους γιατρούς και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, έως ότου υλοποιηθεί ένα βιώσιμο σχέδιο υγείας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικονομική κρίση έχει αυξήσει την προσέλευση στα κρατικά νοσηλευτήρια κατά 35% περίπου.
«Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην αγορά υπηρεσιών» και «την ίδια ώρα με σοβαρότητα να ενσκήψουμε και να μελετήσουμε πως υλοποιείται και εφαρμόζεται ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας», καθώς είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει κάτι ανάλογο, κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Πολίτης καταδίωκε για ώρα τον κλέφτη του αυτοκινήτου του από τα Λατσιά μέχρι την Αγλαντζιά
- Έκαναν ντου σε κυνηγετικό σύλλογο και τους ξυλοφόρτωσαν...
- FT: Όχι στη βρετανική έξοδο από την ΕΕ, ναι σε δημοψήφισμα για μια νέα σχέση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χρίστος Χρίστου: Κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν άδικη λύση
  2. Χειροπέδες… για τις «Χειροπέδες στους Κλεφτοπολιτικάντηδες» - Συνέλαβαν τον Χάρη Αριστείδου
  3. Προεδρικές Εκλογές - Αναστασιάδης: «Δεν με διακατέχει η αλαζονεία του φαβορί»
  4. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ολοκληρωμένο και επιμελώς σχεδιασμένο το όραμα μας για την υγεία
  5. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  6. Ένας 28χρονος… απειλεί τη Μέρκελ!