What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ· FREZYLAC· ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ·

INFO

10.01.2013 | 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2013 | 19:08

Στα χαρακώματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον αναρχικό βουλευτή! - Σκληρές ανακοινώσεις από τα δυο κόμματα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.
- ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
- Για εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ
- Σκληρη ανακοίνωση με 6 ερωτήματα από τη ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα
- Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει χθες στην Βουλή ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".

Μια ακόμα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί, μιλώντας στον ΑLPHA 989 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είπε: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο. Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=53360

Φυσικά από τις δηλώσεις του προκλήθηκε σάλος οπότε ο βουλευτής με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι πρωτα είναι βουλευτής και μετά αναρχικός.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους", είπε σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Διαμαντόπουλος χθες απείλησε τους άλλους 299 βουλευτές ότι "Οι καταλήψεις θα γίνουν εφαλτήρια και θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν".

Aπό εκεί και πέρα ξεκίνησε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία, είναι απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ η οποία κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμικού κλίματος παραληρήματα» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας σε εμφυλιοπολεμικού κλίματος παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εντάσσονται σε μια στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αλλαγής της ατζέντας, καταδεικνύοντας, όμως, ταυτόχρονα την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματος του κ. Σαμαρά και των συμβούλων του». Επισημαίνει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε εκείνους που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη Χρυσή Αυγή, σε αυτούς που έχουν στήσει το διαχρονικό παζάρι της διαπλοκής με τους πλούσιους φίλους τους, σε όσους στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και είναι τρομοκρατημένοι απέναντι στη μαζική λαϊκή κατακραυγή».

Νωρίτερα η ΝΔ τόνιζε σε ανακοίνωσή της:

«Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, το 2008, ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ, με ανακοίνωσή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η "αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία".

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του "τον τσελεμεντέ του αναρχικού".

6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν "επανάσταση και εξέγερση".

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως "χαφιεδίστικη, την ανακοίνωση της Ν.Δ." για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.
Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους "κουκουλοφόρους", αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως "κουκουλοφόρος".

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…
Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις:«Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν»


   Διαδώστε αυτό το άρθρο