What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

11.01.2013 | 07:48
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2013 | 20:18

Ν. Αναστασιάδης:Το μνημόνιο θα υπογραφεί με την επόμενη Κυβέρνηση!/ Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΕΛΚ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μετά και το τέλος της δημοσιογραφικής διάσκεψης ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΕΛΚ. Ο "οικοδεσπότης" του Συνεδρίου Νίκος Αναστασιάδης στη δημοσιογραφική διάσκεψη που διήρκεσε 17 λεπτά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Σύνοδος αποτέλεσε την ευκαιρία επαναποθέτησης της Κύπρου στην καρδιά της Ευρώπης μαζί με τους φυσικούς συμμάχους. 

18:00 Στις 20:00 ο κ.Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα σε ξενοδοχείο της Λεμεσού , στους προσκεκλημένους που παρευρέθησαν στο Συνέδριο , σε στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και σε Δημοσιογράφους. 

17:40 
Ερωτηθείς ο κ.Αναστασιάδης , εάν το μνημόνιο θα υπογραφεί σύντομα ή μετά τις προεδρικές εκλογές του Φλεβάρη, η απάντηση ήταν αποκαλυπτική.
«Το μνημόνιο θα υπογραφεί από την επόμενη Κυβέρνηση» …Δεν προλαβαίνουμε.
Δεν είναι όμως τι πιστεύω αλλά τι είναι η πραγματικότητα. Εγώ θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι όλοι συνειδητοποιούμε πόσο αναγκαίο είναι με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατό να καταλήξουμε σε μια δανειακή σύμβαση για να αποφύγουμε τα χειρότερα . Διότι υπάρχουν ορατοί κίνδυνοι μέσα από την καθυστέρηση.»

Σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως αυτό που συνάγεται από το διάλογο του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, είναι ότι « Θα έχουμε την αλληλεγγύη της Γερμανίας , αρκεί να εφαρμόσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει αλλά και ότι θα απαιτηθεί με βάση τη συμφωνία της παρούσας Κυβέρνησης με την Τρόικα , εάν το χρέος είναι μη βιώσιμο.»


16: 50 Όπως ανέφερε ο "οικοδεσπότης" του Συνεδρίου Νίκος Αναστασιάδης "εξήγησα πως η Κύπρος έχει προοπτικές και μπορεί να τα καταφέρει. Χρειάζεται όμως σήμερα την αρωγή των Ευρωπαίων εταίρων της για να αποφύγει βραχυπρόθεσμους αλλά και πολύ σοβαρούς κινδύνους. Διαβεβαίωσα πως δεν ζητάμε καμία ειδική μεταχείριση και πως θα φανούμε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις. Εξήγησα. όμως, πως αναφορές σε θέματα ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος ή κυπριακού φορολογικού παραδείσου είναι εντελώς άδικες και υπερβολικές."

16:31 Λίγο Πριν ξεκινήσει η Δημοσιογραφική Διάσκεψη


16:15
Μόλις αναχώρησε από το ξενοδοχείο η  Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ξανευχήθηκε καλή επιτυχία στο Νίκο Αναστασιάδη. Στις 16:30 η Δημοσιογρφαφική Διάσκεψη όπου θα μιλήσουν ο Antonio Lopez- Isturiz Γενικός γραμματέας του ΕΛΚ και ο Νίκος Αναστασιάδης. 


15:00 Διαμαρτυρία ΕΡΑΣ έξω από το ξενοδοχείο για τη Σύνοδο του ΕΛΚ


Και ενώ το συνέδριο βρίσκεται σε εξέλιξη , μέλη της ΕΡΑΣ( Eπιτροπής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης), βρίσκονταν έξω απο το χώρο του συνεδρίου και διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση , αναφέρει πως η διαμαρτυρία γίνεται για να εκφράσουν την ολοένα και πιο αυξανόμενη κοινωνική αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, που προωθούν οι πολιτικές δυνάμεις της Δεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Κατα την διάρκεια της διαμαρτυρίας , μέλη της ΕΡΑΣ , φορούσαν μάσκες που απεικονίζονται μερικοι απο τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της Συνόδου ενώ ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό ,το οποίο παραποιόυσε το έμβλημα ΕΛΚ, σε Ευρωπαϊκό ΑΝτι- Λαϊκό Κομμα.

14:40 Λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου14:30 Άφιξη του Φιλανδού Πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν


14:20 Άφιξη του Γερμανού μέλους Κoιvoβoυλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς  Elmar  Brok.

14:17 ΄Εφτασε στο ξενοδοχείο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε δηλώσεις της η  Κυρία  Μέρκελ,ευχήθηκε στον Ν. Αναστασιάδη να έχει μία μεγάλη επιτυχία τον Φεβρουάριο, ενώ  έδωσε το στίγμα της πολιτικής της σε ότι αφορά το πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα ότι αποστολή της Κύπρου είναι  να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά και να υπάρχει αλληλεγγύη όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, δείχνοντας έτσι πως παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών.  Η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε πως οι στόχοι για την Κύπρο έχουν δύο όψεις, από τη μια η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσει στις δικές της υποχρεώσεις και μεταρρυθμίσεις για την οικονομία αλλά και από την άλλη «και εμείς θα πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη» η οποία θα πρέπει να επιδεικνύεται προς όλες τις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα τρέχουν εδώ και καιρό και εκκρεμεί η απόφαση.
Καταλήγοντας υπογράμμισε «ήρθα εδώ σήμερα για να καταστήσω σαφές ότι ο εταίρος μας στο ΕΛΚ θα νικήσει στις εκλογές»..
13:40 Γύρω στις 14:00 αναμένεται να φτάσουν στο ξενοδοχείο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Φιλανδός Πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες της Συνόδου.

12: 40 Όλοι οι αρχηγοί  Κρατών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη για τις Προεδρικές εκλογές, ενώ  σε σύντομη  δήλωση του  ο Έλληνας  Πρωθυπουργός,  Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι  "η Ελλάδα στηρίζει τη Κύπρο και όπως ο Ελληνισμός πέρασε πιο δύσκολες καταστάσεις, έτσι και τώρα θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες".
12:37 Άφιξη του Πρόέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

12:10 Ο πρόεδρος  της Ρουμανίας ήταν ο επόμενος που υποδέχτηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραιάν Μπασέτσκου, εξέφρασε την ελπίδα όπως η Κύπρος να επιτύχει στην προσπάθεια της,για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, όπως έκανε πριν δυο χρόνια και η Ρουμανία.Επίσης ο κύριος Μπασέτσκου, δήλωσε ότι στηρίζει τον ΔΗΣΥ και την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

 Ακολούθησαν οι αφίξεις του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Steven Vanackere. 


12:04  Άφιξη και υποδοχή στο Συνέδριο του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Enda Kenny,  ο Προεδρεύον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αυτό το εξάμηνο.Την εκτίμηση ότι όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία αλλά και το ποιό είναι το σχέδιο διάσωσης, διατύπωσε σήμερα ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Έντα Κέννι.
Ο Έντα Κέννι ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το κυπριακό Μνημόνιο, ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το κυπριακό Μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί ακόμα καθώς εκκρεμούν ακόμα κάποιες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μνημόνιο να υπογραφεί από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.


O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα αναπτύξει  κατά τη διάρκεια της Συνόδου,  αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις  τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, με έμφαση στην αλληλεγγύη που αναμένουμε από τους εταίρους μας,  τόσο στο Κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δρακόντεια μέτρα ασαφάλειας...

09:25 Στο μεταξύ αστακός έχει γίνει το ξενοδοχείο Le Meridien στη Λεμεσό, στο οποίο φιλοξενείται το συνέδριο, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ήδη βρίσκονται στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί 180 μέλη της ΜΜΑΔ και το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τις τροχαίες διευκολύνσεις των επισήμων, την άφιξη τους στο αεροδρόμιο, την διακίνηση από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, καθώς και  την παροχή ασαφάλειας όλων των επισήμων προσώπων κατά τη διαμονή τους στη χώρα μας. Σε επιφυλάκη βρίσκεται όλη η αστυνομική δύναμη της Λεμεσού αφού λειτουργεί και Κέντρο Κρίσεως.

Η άφιξη των επισήμων θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, ενώ η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου τοποθετείται γύρω στη μία  το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα. Ήδη μέλη και βουλευτές του ΔΗΣΥ βρίσκονται το ξενοδοχείο από χθες το βράδυ. Στις 8 το βράδυ, Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα παραθέσει Επίσημο Δείπνο προς τιμήν των Ευρωπαίων προσκεκλημένων το,  κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν Επίσημες Ομιλίες, στο Ξενοδοχείο Four Seasons.

09:35 Άφιξη του προέδρου  του ΔΗΣΥ και οικοδεσπότη του Συνεδρίου κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Το Newsit,  μεταδίδει, ζωντανά λεπτό, προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την άφιξη στο συνέδριο της Γερμανίδας Καγκελαρίου και των υπολοίπων αρχηγών κρατών της ΕΕ,  με συνεχή ενημέρωση για όλα όσα θα διαδραματίζονται στο χώρο των επισήμων.

09:10 Οι τελευταίες προετοιμασίες του Συνεδρίου στην είσοδο του ξενοδοχείου.Στο συνέδριο παρευρίσκονται,  εκτός από την κυρία Μέρκελ, σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες από την Ευρώπη όπως, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και άλλοι δέκα τουλάχιστον αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη.Tα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον Προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναστασιάδης: Δεν είναι ευθύνη της Μέρκελ η μη υπογραφή μνημονίου
Kαλεί όλους εναντίον Αναστασιάδη ο Μαλάς
Στην φόρα τα περιουσιακά στοιχεία του Λιλλήκα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  2. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  3. Αύξηση για τέταρτο έτος στις αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας και ρεκόρ 4ετίας οι εγγραφές το 2017
  4. Μετά το μεγαλύτερο καζίνο της Ευρώπης θα 'χουμε και το μεγαλύτερο Μοναστήρι...μέσω δωρεάς στην Γεωργία!
  5. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  6. Ελεγκτικό Συνέδριο: Εντόπισε αδυναμίες και παραλείψεις στο εποπτικό πλαίσιο της ΕΚΤ