What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

12.01.2013 | 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2013 | 16:11

«Φιέστα αποτυχίας» το συνέδριο του ΕΛΚ /Δικό τους το πρόβλημα απαντά ο ΔΗΣΥ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Σε ψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή το χθεσινό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Σταύρος Μαλάς την αποκάλεσε αποτυχημένη «φιέστα» ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας κάνει λόγο συνέδριο με μικροκομματικούς στόχους. Ενδεικτικές της δικής τους σύγχυσης και αποτυχίας οι αντιδράσεις τους, απαντά από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ.

Η χθεσινή "φιέστα" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έδειξε ότι οι διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη "έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο", δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.
"Ο κ. Αναστασιάδης οργάνωσε χθες μια συνάντηση των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών της Τρόικας, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, με στόχο, όχι να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο και τον λαό της, αλλά στήριξη στη δική του υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές", είπε ο κ. Μαλάς.
Ανέφερε ότι "οι ομοϊδεάτες του κ. Αναστασιάδη δεν ήρθαν ως φίλοι της Κύπρου, αλλά πρόσφεραν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ένα `πικρό φάρμακο` ως λύση του προβλήματος, όμοιο με αυτό που έδωσαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και στις άλλες χώρες, με τραγικές κοινωνικές συνέπειες".
"Δυστυχώς, υπήρξε απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, ο οποίος μίλησε εκ μέρους όλων και ο οποίος επετέθη στην κυπριακή Κυβέρνηση, τη στιγμή που η χώρα μας διαπραγματεύεται τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη δανειακή σύμβαση προς όφελος της Κύπρου και του λαού της", είπε.
Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι "το σαφέστατο μήνυμα των ομοϊδεατών του κ. Αναστασιάδη δεν ήταν αλληλεγγύη προς την Κύπρο".
"Ήταν ουσιαστικά τελεσίδικο μήνυμα: Εφαρμόστε αυτά που ζητούμε για να σας δώσουμε το δάνειο. Δηλαδή, σκληρή λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις. Με άλλα λόγια η `αγάπη` της κ. Μέρκελ αποδεικνύεται, και στην περίπτωση της Κύπρου, αγάπη που σκοτώνει", ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι "αυτό που μας αφήνει ως τελικό συμπέρασμα η χθεσινή φιέστα του ΕΛΚ είναι ότι οι περιλάλητες διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του κ. Αναστασιάδη έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο".
"Εμείς επιμένουμε ότι η λύση στην κρίση δεν είναι η δεξιά και ο κ. Αναστασιάδης. Λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, που διαθέτει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και τη γνώση να διαπραγματευτεί σκληρά με την Τρόικα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κύπρο", είπε.

Λιλλήκας: Αντί να πείσει την Μέρκελ, πείστηκε ο ίδιος

Συνεχίζονται οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη λεγόμενη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και υποσκάπτει την εικόνα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας
«Ανέμενα την ώρα που η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ήταν στην Κύπρο ότι θα άλλαζε αυτή τη στάση της Γερμανίας, αλλά δυστυχώς την ώρα που η ίδια παρευρισκόταν στην Λεμεσό, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επανέλαβε αυτό τον ισχυρισμό», πρόσθεσε.
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι στόχος είναι να φύγουν τα ρωσικά κεφάλαια και οι ρωσικές εταιρείες από την Κύπρο, «κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για την κυπριακή οικονομία».
«Ανέμενα από τον κ. Αναστασιάδη να πείσει την κ. Μέρκελ να αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά και να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Αντί τούτου, αντί να την πείσει, φαίνεται ότι πείθεται ο ίδιος», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και της τ/κ ηγεσίας για τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο του 2008 και το 2008 ο κ. Ταλάτ παρενέβη στις Προεδρικές Εκλογές υποδεικνύοντας στον κυπριακό ελληνισμό ποιος ήταν ο εκλεκτός του».
«Το 2008 ικανοποιήθηκε η επιθυμία του κ. Ταλάτ και είδαμε τα τραγικά αποτελέσματα στο κυπριακό πρόβλημα. Σήμερα ο κ. Ταλάτ ουσιαστικά καλεί τους Ε/κ να στηρίξουν τον κ. Αναστασιάδη. Καλώ τον κυπριακό ελληνισμό, τους Κύπριους πολίτες να προβληματιστούν για ποιο λόγο οι Τ/κ επιθυμούν την εκλογή του κ. Αναστασιάδη», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι είναι πάντα καλό να γίνονται διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, «αλλά είναι παράδοση, νομίζω, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όποτε έχουμε εκλογές να κάνει ένα λεγόμενο έκτακτο συνέδριο στην Κύπρο για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ», όπως ανέφερε.
«Και το 2008 είχαμε έκτακτο συνέδριο του ΕΛΚ στην Κύπρο για υποστήριξη του κ. Κασουλίδη. Κατά συνέπεια, είναι μεν πάντα ευπρόσδεκτοι οι ξένοι ηγέτες, είναι καλοδεχούμενα τα διεθνή συνέδρια, αλλά είναι καλό να γίνονται με πραγματικούς στόχους και όχι μικροκομματικούς στόχους», κατέληξε.

ΔΗΣΥ: Ενδεικτικές της δικής τους σύγχυσης και αποτυχίας οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις κάποιων είναι ενδεικτικές της δικής τους σύγχυσης και αποτυχίας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σήμερα, σημειώνοντας πως αν όσοι επικρίνουν έκαναν την ανάλογη προσπάθεια στον δικό τους πολιτικό χώρο, τα πράγματα για την πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «χθες ο Νίκος Αναστασιάδης κατέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο, πως πρέπει να λειτουργεί ένας σοβαρός και αξιόπιστος ηγέτης στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή». Χθες, πρόσθεσε, «οι συμπολίτες μας είδαν στην πράξη πως κτίζονται συμμαχίες και πως κερδίζονται οι πολιτικές μάχες στον χώρο της Ευρώπης».
Έτσι είναι, είπε, «που πέτυχε η Κύπρος την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ», συμπληρώνοντας ότι «και έτσι ακριβώς είναι που θα οδηγήσουμε ξανά την Κύπρο στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας».
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ «οι αντιδράσεις κάποιων είναι ενδεικτικές της δικής τους σύγχυσης και αποτυχίας». Χθες, είπε, «μας έλεγαν πως οι Ευρωπαίοι αγνοούν τον Αναστασιάδη», προσθέτοντας ότι «σήμερα μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι ήρθαν για να στηρίξουν τον Αναστασιάδη».
«Δεν περιμένουμε πως όσοι κινούνται στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής θα αντιληφθούν την σημασία που έχουν για την Κύπρο οι προσπάθειες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Νίκου Αναστασιάδη», είπε, «η να καταλάβουν πόσο σημαντικές ήταν οι δηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς την Κύπρο».
«Αν όσοι επικρίνουν έκαναν την ανάλογη προσπάθεια στον δικό τους πολιτικό χώρο, τα πράγματα για την πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερα», ανέφερε τέλος ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόμβα έσκασε στην Ευρώπη-Εξετάζει έξοδο της από την ένωση η Βρετάνία;
Έσωσαν 80χρονο στη Λεμεσό οι αστυνομικοί
Τα είχε με τον ιδιοκτήτη-ξέσπασε στο αυτοκίνητο
H Βάσω Βιλέγκας ποζάρει γυμνή και μας κόβει την ανάσα
Για πρώτη φορά γυναίκες στο κοινοβούλιο της Σαουδικής Αραβίας!
«Έσπασαν» στην ανάκριση και ομολόγησαν κλοπές και διαρρήξεις

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη υποψηφίου Προέδρου Χρ. Χρίστου: Ικανοποιημένος με την 4η θέση στις Προεδρικές [vid]
  2. Προεδρικές Εκλογές: Οι ώρες ψηφοφορίας εντός και εκτός Κύπρου
  3. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  4. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  5. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  6. ΔΗΣΥ: Να αποφύγουμε συνταγές Ν. Παπαδόπουλου με το κράτος να παίζει με δανεικά