What's hot? ΑΟΖ· ΕΙΝΤΕ· ΛΑΤΣΙ· ΑΤΤΙΛΑΣ·

INFO

13.01.2013 | 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2013 | 21:27

Το κούρεμα του Ελληνικού χρέους μας έφερε σε δεινή οικονομική κατάσταση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να ανταποκριθούν στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαμε ήταν κυρίως το αποτέλεσμα της απόφασης για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Τόνισε επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

«Αν δεν υπήρχε, αυτή η απόφαση πολύ πιθανό να μην οδηγούμασταν σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση», είπε ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε « πως όφειλαν να προστατεύσουν την κυπριακή οικονομία από τότε, όταν λάμβαναν την απόφαση για την απομείωση του ελληνικού χρέους». Δεν το έπραξαν τότε συνέχισε, και πρέπει να το πράξουν σήμερα.

Ο κ. Ομήρου είπε ακόμη πως «είμαστε στην ΕΕ γιατί πιστέψαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ένα πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα το οποίο στηρίζεται πάνω στις αρχές της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών, των λαών και των ανθρώπων».

 Αναφέρθηκε επίσης και στις αντιρρήσεις που προβάλλονται αλλά και στα εμπόδια που εγείρονται σε διάφορα επίπεδα εντός της ΕΕ με επίκεντρο τη Γερμανία για την δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με προβολή όπως είπε, αστήριχτων αβάσιμων ατεκμηρίωτων συκοφαντικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τη Κεντρική Τράπεζα, από τη Μονάδα Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, με βάση εκθέσεις από την ΜΟΚΑΣ και εκθέσεις διεθνών οργάνων για την καταπολέμηση της διακίνησης μαύρου βρώμικου χρήματος, είναι φανερό «ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα αποτελεσματικής διαχείρισης αυτού του θέματος, δηλαδή της πάταξης της διακίνησης μαύρου χρήματος, από ότι, πλείστες τόσες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , περιλαμβανομένης της Γερμανίας».

Η Κύπρος, πρόσθεσε ο κ Ομήρου, είναι 20 μονάδες πιο ψηλά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της για μέτρα που στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Θα πρέπει συνέχισε , να δώσουμε με ένταση το μήνυμα ότι είναι πρώτον απαράδεκτες αυτού του είδους οι αιτιάσεις με επίκληση συκοφαντικών ισχυρισμών, και δεύτερον ότι οφείλουν να επιδείξουν τη βασική τη θεμελιώδη αρχή της ΕΕ, δηλαδή της κοινοτικής αλληλεγγύης, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νέα στοιχεία από γεώτρηση για το κοίτασμα της "Αφροδίτης" στη Κύπρο!
- Ο επιδειξίας αστυνομικός επιστρέφει στα καθήκοντα του (Βίντεο)
- Το σκυλί τους έκανε χαλάστρα
- Αποκλειστικά στο NewsIt - "Ακόμα τρέμω απο τον φόβο μου"

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έβαλαν βόμβα σε κατάστημα αυτοκινήτων στην Πάφο
  2. Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε φορτηγό
  3. Υπ. Μεταφορών: Στο τελικό στάδιο η προκήρυξη του έργου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς
  4. Στο 107% μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο 2017
  5. Η Κύπρος αποπλήρωσε πρόωρα μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ
  6. Η Ελλάδα προετοιμάζεται για άμεση έξοδο στις αγορές