What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

14.01.2013 | 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2013 | 15:24

Μείωση στο χαράτσι του ηλεκτρικού ζητά ο ΔΗΣΥ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Για αισχροκέρδεια ακρίβεια και εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. Καλεί την ΑΗΚ να προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε την Κυβέρνηση που ελέγχει, όπως είπε, «κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς να τιθασεύσει την ακρίβεια και τους λογαριασμούς» αλλά και την αγορά να απορροφήσει την αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας του ΦΠΑ για να μην μετακυλιστεί στους καταναλωτές, που θα είναι ένα ακόμη ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αγοραστική τους δύναμη.
Επίσης, ο κ. Χριστοφόρου κάλεσε την ΑΗΚ και την Επιτροπή Σιτηρών «να μειώσουν ή να περιορίσουν τις αυξητικές τιμές στα τιμολόγια των υπηρεσιών που προσφέρουν», ενώ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συναντηθεί αύριο μαζί με άλλους βουλευτές με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕΚ) για να καταθέσει επισήμως τη θέση και την άποψη ότι «η ΑΗΚ οφείλει να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 10%, που θα επιφέρει θετική επενέργεια και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».
Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι κατά τη συνάντηση θα θέσει και το ζήτημα που σε μια περίοδο υπάρχουν 50.000 άνεργοι, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και διερχόμαστε ένα βαρύ Χειμώνα είναι προκλητικά απαράδεκτο και κοινωνικά ανάλγητο να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς τους ανθρώπους
Αναφερόμενος στα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει για να πείσει την ΡΑΕΚ, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι «η ΑΗΚ και το κράτος εισέπραξαν τις οφειλόμενες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ οι καταναλωτές πλήρωσαν ήδη δεκάδες εκατομμύρια για την έκρηξη στο Μαρί και άρα το τέλος για το Μαρί εξέπνευσε και κακώς συνεχίζεται να πληρώνεται από τους καταναλωτές αφού υπερκαλύφθηκε», προσθέτοντας ότι οι δύο νέες μονάδες έχει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας με αποτέλεσμα τούτο να συνάδει με περαιτέρω μείωση των λογαριασμών.
Ανέφερε επίσης ότι είναι η ώρα σήμερα με την αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ΦΠΑ, «που είναι δυσβάστακτη για τον καταναλωτικό κόσμο», η κοινωνία να δείξει αλληλεγγύη, αρχίζοντας πρώτα από το κράτος και μετά από τους διάφορους εμπλεκόμενους και εμπορευόμενους.
«Οι Κύπριοι καταναλωτές βρίσκονται σήμερα σε δεινή οικονομική θέση, σε μια τραγική θέση που δεν βρέθηκαν εδώ και δεκαετίες. Αφενός μεν μειώθηκε η αγοραστική τους δύναμη ή έμειναν χωρίς αγοραστική δύναμη αφού έμειναν χωρίς δουλειές και χωρίς ουσιαστικά μισθούς και αφετέρου επέρχονται αυξήσεις σε προϊόντα και ιδιαίτερα στο ΦΠΑ», είπε ο κ. Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και ύφεσης δεν συνάδει να έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας, ακρίβειας και εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακή Βουλή κατά Τραμπ για Ιερουσαλήμ - Η διαφοροποίηση ΔΗΣΥ
  2. Αβέρωφ Νεοφύτου: «Για τον Αναστασιάδη μιλούν τα έργα του»
  3. Η Κύπρος 11η πιο ακριβή στην ΕΕ στην τιμή του ρεύματος
  4. Νέες «βολές» Μαλά για επικίνδυνες θέσεις και διγλωσσία ΠτΔ στο Κυπριακό
  5. Έντονα καιρικά φαινόμενα και σφοδροί άνεμοι άφησαν περιοχές της Πάφου χωρίς ρεύμα
  6. Κίνηση «καλής θέλησης» η αναστολή των απεργιακών μέτρων από την ΑΗΚ