What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΪΝΤΕ· ΣΥΓΚΡΑΣΙΤΗ· ΒΙΑΣΜΟΣ·

INFO

14.01.2013 | 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2013 | 06:16

Βρετανοί μηνύουν την Alpha Bank για αγορές ακινήτων στην Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σχεδόν 800 αγοραστές ακινήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι ισχυρίζονται ότι παραπλανήθηκαν κατά την αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο, αναλαμβάνουν δράση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Times του Λονδίνου, οι ενάγοντες, οι οποίοι προχώρησαν στην αγορά ακινήτων, υπό τη μορφή επένδυσης κατά την περίοδο της οικονομικής έκρηξης της κυπριακής αγοράς ακινήτων, μηνύουν τώρα μία σειρά από οικονομικούς συμβούλους της Alpha Bank, με έδρα την Αθήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει τον περασμένο το Νοέμβριο ότι, υπό ορισμένες περιστάσεις οι υποθέσεις θα μπορούσαν να εκδικαστούν σε Βρετανικό δικαστήριο και όχι στην Κύπρο.
Οι περιπτώσεις αυτές, αφορούν αγοραστές οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν νομικά μέτρα κατά της Alpha Panareti Limited, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ανδρέα Ιωάννου, και της Roseberry Overseas Limited.

Το δικηγορικό γραφείο Highgate Hill, που ανέλαβε την εκπροσώπηση των επενδυτών έχει έδρα του το Λονδίνο.

Η Alpha Bank και η Alpha Panareti δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα του Διεθνούς Συμβούλου για σχολιασμό των κατηγοριών. Ωστόσο, οι Times ανέφεραν ότι έγινε κατανοητό, πως η Alpha Bank, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ η Alpha Panareti και Ιωάννου απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς εναντίον της.

Υποθήκες σε Ελβετικό φράγκο

Το θέμα των επενδυτών του Ηνωμένου Βασιλείου που έχασαν τα χρήματα τους, όπως ισχυρίζονται, επενδύοντας σε ακίνητη περιουσία στην Κύπρο δεν είναι καινούργιο, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ποσόν από τις υποθέσεις που παίρνουν το δρόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.


Ένα κοινό στοιχείο πολλών που παρουσιάζεται στις υποθέσεις έναντι των τραπεζών, είναι ότι η συναλλαγή για τις υποθήκες έγινε με ελβετικό φράγκο, συχνά εν αγνοία τους, όπως ισχυρίζονται οι επενδυτές. Καθώς η αγορά ακινήτων κατέρρευσε στην Κύπρο και η αξία του ελβετικού νομίσματος ανέβηκε στα ύψη, οι επενδυτές βρέθηκαν να κατέχουν ακίνητα η αξία των οποίων ήταν πολύ λιγότερη, από αυτή που πλήρωσαν αρχικά.

Τελικά οι τράπεζες άρχισαν να εκδίδουν εντάλματα και ανακοινώσεις για τερματισμό της υποθήκης τους, για όσους είχαν σταματήσει την αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου, ενώ οι επενδυτές ως απάντηση, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και προέβησαν σε παραστάσεις στα μέλη του Βρετανικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχωρώντας και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στο Λονδίνο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Μεγάλο Poll Νewsit/Ψηφίστε ποιος από τους υποψηφίους σας έπεισε στην αποψινή διακαναλική αναμέτρηση
-
ΕΛΑΜ/ Θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στα δικαστήρια /video


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μαθήτρια καταγγέλλει τη μάνα της: «Με απειλεί με μαχαίρι ότι θα με σκοτώσει»
  2. Χαμός με τον δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη! Μίλησε για τον σάλο που προκλήθηκε μέχρι και στην Κύπρο
  3. Ανδρέας Γεωργίου: Τα όσα είπε για τον Γιάννη Λάτσιο και η αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη
  4. Φαίη Σκορδα: Έμαθε την ώρα της εκπομπής πως ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος θέλει να της κάνει μήνυση!
  5. Έφυγε ο «Κανάρης» της ΕΟΚΑ και ήρωας της «Αετοφωλιά 1»
  6. Τα αρνείται όλα ο Ελλαδίτης για τη σεξουαλική παρενόχληση των δύο μανεκέν μέσω Facebook