What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

16.01.2013 | 06:44
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 06:46

Του είπαν την ιδέα που έχουν για την Κύπρο-Έξαλλος ο Χριστόφιας/ Δείτε το βίντεο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Ευρωβουλευτής ευχαρίστηκε την Κύπρο για την προεδρία της ΕΕ στα ρωσικά
-Τον κάλεσαν να απαντήσει εάν θα διασώσουν την Κύπρο η τους ρώσους εκατομμυριούχους
-"Μας επικρίνεται άδικα δεν γίνεται ξέπλυμα στην Κύπρο" απάντησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας
-"Σεβαστείτε μία μικρή χώρα η οποία υποφέρει απο κατοχή/Απαλλαγείται  απο το  σύνδρομο του κομμουνισμού"
-"Είμαι περήφανος που είμαι κομμουνιστής/Εσείς που γνωρίζεται τα ρωσικά/Έχετε διασυνδέσεις;"

Ο Πρόεδρος δέχθηκε επικριτική επίθεση από εκπρόσωπο του ΕΛΚ ο οποίος χαρακτήρισε την Κύπρο ως μη αξιόπιστο συνομιλητή σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα κατηγόρησε την Κύπρο ότι δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει την κρίση καθώς επίσης και ότι υπάρχει πρόβλημα βρώμικου χρήματος.

Εκπρόσωπος των πρασίνων κατήγγειλε, ότι η Κύπρος επιτρέπει τη φοροδιαφυγή.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των μεταρρυθμιστών διερωτήθηκε «ποιον θα σώσει τελικά η Ευρώπη, την Κύπρο ή τους Ρώσους μεγιστάνες;», επικρίνοντας τον Δημήτρη Χριστόφια ότι είναι ένας Πρόεδρος που σπούδασε στη Ρωσία.
Δείτε την επίθεση των ευρωβουλευτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Απαντώντας ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε τους ευρωβουλευτές να πάψουν να θυματοποιούν τη χώρα του, όπως είπε, η οποία υποφέρει από κατοχή, προσθέτοντας ότι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη χώρα τους.
Χαρακτήρισε κάποιες απο τις επικρίσεις, ως άδικες, αποδίδοντας τας στην έλλειψη πληροφόρησης, η καλής βούλησης.
Υπέδειξε κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και υποστήριξε ότι γινόμαστε θύματα εσωτερικών αντιπαραθέσεων διαφόρων μεγάλων χωρών.
 
Ζήτησε επίσης από τους εταίρους, να «απαλλαγούν από το κομμουνιστικό σύνδρομο», το οποίο όπως είπε, έχει ζήσει πολλές φορές και στο Συμβούλιο της ΕΕ και σε πολλές διαβουλεύσεις τους.  Μάλιστα, ο Δημήτρης Χριστόφιας, απάντησε χαρακτηριστικά στον εκπρόσωπο των μεταρρυθμιστών ο οποίος απευθύνθηκε στον πρόεδρο κάνοντας χρήση της ρωσικής γλώσσας ότι «εσείς μου μιλήσατε στα ρωσικά, πως τα γνωρίζετε; Μήπως έχετε διασυνδέσεις στη Ρωσία;».
«Είμαι κομμουνιστής και είμαι περήφανος που είμαι κομμουνιστής», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Η πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ πέτυχε στοχευμένα και σημαντικά αποτελέσματα για την Ενωση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας.

Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη τήρησης μιας από τις σημαντικότερες αρχές της ΕΕ, της αρχής της αλληλεγγύης και μοιράστηκε την αγωνία του «για το μέλλον της Ένωσης μας»

Στην ομιλία του στο Στρασβούργο ενώπιον του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και άλλων Επιτρόπων και Ευρωβουλευτών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι μπορεί η ΕΕ να κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ωστόσο η Κύπρος, κράτος μέλος της Ενωσης, παραμένει ημικατεχόμενη από ένα κράτος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ΕΕ.

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος, πλαισιωμένος από τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε ότι η Κύπρος ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο για πρώτη φορά από την ένταξή της στην Ε.Ε., την εξαμηνιαία προεδρία του Συμβουλίου, μέσα σε ομολογουμένως, πολύ δύσκολες συνθήκες για την Ένωση. «Αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης και του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, κλυδωνισμοί στη θεσμική ενότητα της Ένωσης και αμφιβολίες για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, εξέφρασε την θέση ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν τα σαφή βήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες «και, που όπως όλα δείχνουν, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση και διαφύλαξη της συνοχής της Ευρωζώνης και στη διασφάλιση του μέλλοντος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Ειλικρινά εύχομαι να έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τα χειρότερα».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι πολίτες είναι να οικοδομηθεί μια πραγματικά Κοινωνική Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε μια Ένωση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που να στέκεται αρωγός και να δίνει αξιόπιστες λύσεις στα καθημερινά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των πολιτών της. Θεωρώ πως αυτό είναι οφειλόμενο χρέος αφενός, στους οραματιστές της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αφετέρου, στις νέες γενιές της Ευρώπης που βλέπουν ζοφερό το μέλλον τους, αφού είναι τα παιδιά μας κυρίως, που υφίστανται τόσο άδικα, τις επιπτώσεις της ανεργίας», πρόσθεσε.

Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου έχει προωθήσει οριζοντίως «αυτόν το μείζονα πολιτικό στόχο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012».

«Εχουμε εμβολιάσει με τις δικές μας πολιτικές θέσεις και κοινωνικές ευαισθησίες, τον ευρύτερο ευρωπαϊκό διάλογο για την αναγκαιότητα θεμελίωσης μιας Κοινωνικής Ένωσης που θα συμπληρώνει και δεν θα ακυρώνει βεβαίως, τις συλλογικές μας προσπάθειες για ενδυνάμωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης καθώς και τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν το σύνολο σχεδόν των κρατών-μελών της Ένωσης, για οικονομική εξυγίανση και έξοδο από την κρίση», είπε.

Όπως είπε, η Καλύτερη Ευρώπη συνίσταται και στην ευκολότερη και αποτελεσματικότερη θεσμική σχέση και επικοινωνία μεταξύ των κύριων οργάνων της Ένωσης.

«Μια από τις κύριες μας φιλοδοξίες - η οποία πιστεύω ότι εκπληρώθηκε - ήταν να ενεργήσουμε ως έντιμος διαμεσολαβητής, επιδιώκοντας να εργαστούμε εποικοδομητικά τόσο στο Συμβούλιο, όσο και σε στενή διαβούλευση με τους άλλους θεσμούς, προάγοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διοργανική συνεργασία», συνέχισε.

Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κυπριακή Προεδρία συνέβαλε ουσιαστικά στην εμβάθυνση μιας αγαστής, αδιάλειπτης και ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας με την Επιτροπή αλλά κυρίως, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσω πως όπως δεσμεύθηκα ενώπιον σας στις 4 περασμένου Ιουλίου, η Κυπριακή Προεδρία ακολούθησε πιστά την Κοινοτική Μέθοδο και διασφάλισε μια δημιουργική σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλω να τονίσω επίσης, πως εργαστήκαμε εποικοδομητικά και με πλήρη σεβασμό στις αρμοδιότητες όλων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης», συνέχισε.

Σημείωσε ότι η αδιαμφισβήτητα, η ενισχυμένη αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους έξι μήνες μεταξύ των δύο Συννομοθετικών Σωμάτων της Ένωσης, θα πρέπει απαρέγκλιτα να συνεχιστεί και να διευρυνθεί ακόμη περαιτέρω.

«Αυτή, Κυρίες και Κύριοι, είναι κατά την άποψή μου, η πιο βασική πολιτική επιτυχία, της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου με σημαντικές θεσμικές προεκτάσεις», υπογράμμισε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Το ντοκιμαντέρ για το Μαρί συνεχίζει να αναστατώνει/ Και δεύτερη προβολή στη Λάρνακα
- Απίστευτη τραγωδία στην Πάφο/ Δυο ανήλικα κορίτσια έχασαν μάνα και πατέρα!
- Εθελόυσια έξοδος για 300 υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα-Κλείσιμο υποκαταστημάτων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δημήτρης Αλεξάνδρου: Απίστευτες αποκαλύψεις για Μαυρίδη - Αναδιώτη! [vid]
  2. Nomads: Αυτός είναι ο παίκτης που αποχώρησε [vid]
  3. Πούτιν: Ξανά υποψήφιος για τη ρωσική Προεδρία
  4. Γιώργος Μαυρίδης: «Ξέρουμε πολύ καλά με τον Αναδιώτη ποιος είναι ο Αλεξάνδρου»!
  5. Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες της Αττικής - Στους 20 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό νέας σορού
  6. Πουτζδεμόν: Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Καταλονίας!