What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

16.01.2013 | 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 15:05

Έντονη ανησυχία από την Hermes Airports

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Την ανάγκη λήψης μέτρων για να περιοριστούν οι ζημιές στα διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από την αυξημένη επιβατική κίνηση στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, υπογράμμισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής.

 Σε δηλώσεις του ο κ. Ασπρής είπε ότι «εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Θεωρούμε ότι πλέον βρισκόμαστε ενώπιον μιας υπολογίσιμης δυναμικής η οποία φαίνεται να εξελίσσεται με επικίνδυνο τρόπο και προκαλεί σημαντική ζημιά τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και γενικότερα στα συμφέροντα του τόπου μας».
Πρόσθεσε πως «εάν και εφόσον τα στοιχεία που συχνά δημοσιοποιεί το παράνομο κατοχικό καθεστώς είναι ορθά, τότε η επιβατική κίνηση στην Τύμπου σημειώνει τα τελευταία χρόνια μια σταθερή αύξηση, γεγονός το οποίο καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη και ανησυχητική για τα Διεθνή Αεροδρόμια της Κύπρου. Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξελικτική πορεία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου καθώς και τις κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος για αναβάθμιση του παράνομου αερολιμένα».
Θεωρούμε, συνέχισε «ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να περιοριστεί τουλάχιστον η έκταση του προβλήματος και η ζημιά η οποία προκαλείται στα Διεθνή Αεροδρόμια της χώρας. Για το σκοπό αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και ορθολογιστική διαχείριση της κατάστασης».
Ερωτηθείς για τους Ελληνοκύπριους που ταξιδεύουν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο κ. Ασπρής απάντησε πως «δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό επιβατών επιλέγουν να ταξιδέψουν μέσω Τύμπου και αυτό είναι λυπηρό».
Θέλω να υπενθυμίσω, ανέφερε «ότι το 33% των εσόδων στα αεροδρόμια της Κύπρου, καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, για να επιστραφούν πίσω στην κοινωνία. Τα χρήματα τα οποία ξοδεύουν οι Ελληνοκύπριοι στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, γίνονται επενδύσεις, γίνονται έργα για τον τόπο μας και όχι επιθετικά εργαλεία εναντίον μας».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νεκρή γυναίκα στην άσφαλτο
- Ενοχή των κατηγορούμενων της «Ήλιος» υπέδειξε η εισαγγελέας στην Ελλάδα
- Βομβιστές τίναξαν στον αέρα δυο αυτοκίνητα αξιωματικού των Φυλακών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εκτός φυλακής και δεύτερος για τα «πειρατικά» Dreambox - Παραμένουν στο κελί οι 2 Λεμεσιανοί
  2. Πάφος: Πτώση δέντρων, πινακίδων και... ντεπόζιτο λόγω κακοκαιρίας
  3. Οδηγοί προσοχή! Περιορισμένη ορατότητα και συσσώρευση υδάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου
  4. Λάρνακα: Η βόλτα 24χρονου μέχρι το γραφείο courrier δεν ήταν τόσο αθώα - «Βραχιόλια» για τον φάκελο 30χρονου
  5. Μπούκαρε έξαλλος στο σπίτι της 30χρονης πρώην συζύγου του βρίζοντας και χτυπώντας την!
  6. Λάρνακα: Οι αστυνομικοί του «χάλασαν» το μεθύσι κι αυτός άρχισε να τους απειλεί με μαχαίρι!