What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ·

INFO

16.01.2013 | 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 16:17

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς προς τους άπορους της Πάφου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου και ευαισθητοποιημένοι εστιάτορες της Πάφου μαγειρεύουν και προσφέρουν συσσίτιο στους άπορους κατοίκους της πόλης.

 Σε μια πράξη ανθρωπιάς η οποία ενισχύει την ελπίδα των Κυπρίων για αλληλεγγύη στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και ίσως συνεχίσουμε να βιώνουμε και τα επόμενα χρόνια, προχώρησε το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού της Πάφου.
Πρωτεργάτης της ιδέας είναι το μέλος της Γραμματείας του ΕΣΕΠ Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους.
Συγκεκριμένα το συσσίτιο το οποίο ήδη πραγματοποιείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δημιουργείται και στην Πάφο από τους εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου αλλά και από ευαισθητοποιημένους εστιάτορες.
Η έναρξη του συσσιτίου για τα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη στην Πάφο, θα γίνει την πρώτη Πέμπτη του μήνα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει με 600 μερίδες και θα επαναλαμβάνεται σε αρχικό στάδιο κάθε Πέμπτη, λόγω αυξημένων κόστων . Ο Δήμος Πάφου μάλιστα, έχει ήδη παραχωρήσει ειδική αίθουσα στο κτίριο του κοινωνικού δημοτικού παντοπωλείου για το σκοπό αυτό.
Οι μερίδες θα μαγειρεύονται στα εστιατόρια που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, θα σερβίρονται, θα συσκευάζονται σε δοχεία μίας χρήσης, θα μεταφέρονται από τους εθελοντές στο κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο κάθε Πέμπτη, και σε μια ακριβής ώρα που θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα προσφέρονται στους άπορους συνανθρώπους μας. Οι εθελοντές του ΕΣΕΠ θα εργάζονται με βάρδιες πρωί και βράδυ σε μια προσπάθεια της προσφοράς δωρεάν συσσιτίου.
Σύμφωνα με τον πάτερ Στυλιανό οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντών Πάφου άρχισαν να οργανώνονται δειλά δειλά. Μαζευτήκαμε πρόσθεσε « 21 άτομα εθελοντές του ΕΣΕΠ όπως ορίζει ο περί εταιρειών και ιδρυμάτων νόμος, και καταθέσαμε τα χαρτιά ώστε να προχωρήσει η εγγραφή του ιδρύματος , και να είμαστε και νομικά κατοχυρωμένοι αλλά και από τους υγειονομικούς ελέγχους της Δημοκρατίας και να προχωρήσουμε στις 6 Φεβρουαρίου στην έναρξη του συσσιτίου».
Ο πάτερ Στυλιανός που δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντα του που απορρέουν από το σχήμα του, αλλά που εμπράκτως υιοθετεί και εφαρμόζει όσα κήρυττε ο Χριστός και η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, ανέφερε πως και η Πάφος βρίσκεται κοντά στα άτομα με προβλήματα επιβίωσης, και κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια οργανωμένα σύνολα και μη. Ο σκοπός συνέχισε, είναι κοινός και ο αγώνας ενιαίος για να ικανοποιήσουμε την κρίση προσφέροντας αγάπη.
Ευχαρίστησε επίσης τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου , τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας και καθαριότητας του Δήμου Πάφου Δρ Φυλακτή Κωνσταντινίδη, τον Δήμαρχο Πάφου , τους εθελοντές και τους εστιάτορες που θέλοντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους συμβάλουν προς αυτό το σκοπό ,αλλά και όλους όσους συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη πράξη αγάπης .


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νεκρή γυναίκα στην άσφαλτο
- Ενοχή των κατηγορούμενων της «Ήλιος» υπέδειξε η εισαγγελέας στην Ελλάδα
- Βομβιστές τίναξαν στον αέρα δυο αυτοκίνητα αξιωματικού των Φυλακών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δήμος Πάφου: Έρευνα με εμπλοκή Γεν. Ελεγκτή για επιλεκτικές προσαυξήσεις σε υπαλλήλους
  2. Έκαναν 11χρονη με πολλαπλές αναπηρίες «μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείων - Απεγνωσμένη η οικογένεια πήρε τραπεζικά δάνεια [vids]
  3. Πάφος: Επανασυνελήφθησαν τα δύο «μπουμπούκια» 29 και 38 ετών - Τους εμπλέκουν και σε νέες υποθέσεις κλοπών
  4. Κυπριακό - τ/κ αντιπολίτευση: Αντικειμενική έκθεση και πρωτοβουλία ΟΗΕ
  5. Κασουλίδης: Καμία πρωτοβουλία επανέναρξης διαλόγου στο Κυπριακό ενόψει Γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ
  6. Ισαάκ - Σολωμού: Μνημόσυνο με αναφορές και στην πρωτοβουλία Νότη Σφακιανάκη