What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

16.01.2013 | 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 23:17

Αυξημένη η επιβατική κίνηση του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν/ Έντονες ανησυχίες από πλευράς κυπριακών αεροδρομίων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Πονοκέφαλο στα διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου προκαλούν τα ολοένα και αυξημένα ποσοστά που παρουσιάζει η επιβατική κίνηση από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, κυρίως από Ελληνοκύπριους.

 Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου για τον μήνα Νοέμβριο καθώς επίσης αύξηση παρουσιάζει για την ίδια χρονική περίοδο και ο αριθμός των πτήσεων που διακινήθηκαν προς και από το παράνομο αεροδρόμιο. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που εξασφάλισε το newsit.

Για τον μήνα Νοέμβριο 2012 το αεροδρόμιο της Πάφου πραγματοποίησε 619 πτήσεις, της Λάρνακας 2.200 ενώ το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου 1.646 πτήσεις. Για την ίδια χρονική περίοδο ο αριθμός επιβατών στο αεροδρόμιο Πάφου ανήλθε στουςς 102.110, στο αεροδρόμιο Λάρνακας 252.870 και στο «αεροδρόμιο» της Τύμπου 204.208.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής «δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό επιβατών επιλέγουν να ταξιδέψουν μέσω Τύμπου και αυτό είναι λυπηρό». Υπενθύμμισε μάλιστα ότι το «33% των εσόδων στα αεροδρόμια της Κύπρου, καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, για να επιστραφούν πίσω στην κοινωνία. Τα χρήματα τα οποία ξοδεύουν οι Ελληνοκύπριοι στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, γίνονται επενδύσεις, γίνονται έργα για τον τόπο μας και όχι επιθετικά εργαλεία εναντίον μας».

Ο κ. Ασπρής εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Hermes Airports, σχετικά με την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. «Θεωρούμε ότι πλέον βρισκόμαστε ενώπιον μιας υπολογίσιμης δυναμικής η οποία φαίνεται να εξελίσσεται με επικίνδυνο τρόπο και προκαλεί σημαντική ζημιά τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και γενικότερα στα συμφέροντα του τόπου μας».

Πάντως τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου παρακολουθεί προσεκτικά την εξελικτική πορεία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου καθώς και τις κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος για αναβάθμιση του παράνομου αερολιμένα. «Εάν και εφόσον τα στοιχεία που συχνά δημοσιοποιεί το παράνομο κατοχικό καθεστώς είναι ορθά, τότε η επιβατική κίνηση στην Τύμπου σημειώνει τα τελευταία χρόνια μια σταθερή αύξηση, γεγονός το οποίο καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη και ανησυχητική για τα Διεθνή Αεροδρόμια της Κύπρου.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να περιοριστεί τουλάχιστον η έκταση του προβλήματος και η ζημιά η οποία προκαλείται στα Διεθνή Αεροδρόμια της χώρας. Για το σκοπό αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και ορθολογιστική διαχείριση της κατάστασης», κατέληξε ο κ. Ασπρής.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Τελικά δε θα μας κάψει η αύξηση το ρεύμα. ΑΝΑΣΤΑΛΗΚΕ
-Μετέφερε τη βόμβα μέσα στη τσέπη του/Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο ΤΑΕ Λευκωσίας/video
-Μεγάλη αγκαλιά για τα ορφανά της Πάφου/video
-Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του αγνοούμενου ψαρά
-Λάρνακα:Το ξενοδοχείο δεν πουλούσε μόνο δωμάτια!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ξεχείλισαν οι ποταμοί στην Επαρχία Πάφου - Κλειστοί δρόμοι στο οδικό δίκτυο
  2. «Πειρατικά» Dreambox: Μετά τους Λαρνακείς ελεύθεροι και οι 2 Λεμεσιανοί - Νέες συλλήψεις στο εξωτερικό
  3. Σοκαρισμένοι επιβάτες λεωφορείου στο δρομολόγιο Λεμεσός-Πάφος - «Ξεκόλλησε» εν κινήσει πόρτα!
  4. Τρελή καταδίωξη με πυροβολισμούς και παρολίγον εμβολισμό περιπολικού στην Πάφο - Πώς ξέφυγαν οι δράστες
  5. Προσγειώθηκαν με ένα κιλό κοκαΐνης στη Λάρνακα - Δύο συλλήψεις
  6. Ανατριχιαστικό τροχαίο! Πεζός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εκτοξεύθηκε μέτρα μακριά [vid]