What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

17.01.2013 | 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2013 | 11:59

Τελικά 4 κάλπες μια για κάθε πρόσωπο αποφάσισε η Βουλή - Ξαφνικά συμφώνησαν όλοι!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Ρελάνς Βενιζέλου: Πρότεινε 4 κάλπες για κάθε ένα πρόσωπο
- Είπε: "4 μήνες τώρα παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία που έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα την σταθερότητα και την χώρα"
- Καμμένος: Τις 7 κάλπες και το μάντρωμα των βουλευτών την επέλεξε ο Σαμαράς!
- Απαιτούνται 151 ψήφοι για να περάσει μια πρόταση
- Διαβάστε πως θα γίνει η ψηφοφορία 

Στις 10.30 άρχισε η συνεδρίαση της Βουλής για να εξετάσει τα τρία αιτήματα που έχουν κατατεθεί για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των κυρίων, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπαδήμου και Παπανδρέου για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Και μια ώρα αργότερα ξαφνικά είχαν συμφωνήσει όλοι σε μια πρόταση για 4 κάλπες μια για κάθε πρόσωπο!

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η ψηφοφορία θα γίνει ως εξής:

Θα είναι ταυτόχρονη μυστική ψηφοφορία με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών με τέσσερις κάλπες, ανά πρόσωπο, τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα κάθε πρότασης και ένα λευκό.

Οι τόνοι ανέβηκαν από το πρώτο λεπτό, όταν ζήτησε τον λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την εισήγηση για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες κατήγγειλε, το προεδρείο ότι με τη στάση του συμβάλλει στην καταρράκωση των θεσμών.
Πρότεινε μία ψηφοφορία, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με τα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα και δίπλα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των τριών κομμάτων.
Οπως διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της διαδικασίας όχι δια εγέρσεως, αλλά με ονομαστική ψηφοφορία.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει μία ομόφωνη κοινοβουλευτική παράδοση να ψηφίζουν με μυστική ψηφοφορία οι βουλευτές για όλα τα πρόσωπα, για τα οποία ασκείται η δίωξη. Η πρόταση της για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες καταργεί και την ελεύθερη βούληση των βουλευτών και τη μυστικότητα της ψήφου», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μέχρι τέλος και θα συμμετέχει σε όλες τις ψηφοφορίες.

«Το προεδρείο ενδιαφέρεται για το αδιάβλητο της διαδικασίας και θέλω να σας πω ότι δεν περάσαμε αβασάνιστα στην πρόταση για τις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και τις κάλπες ανά πρόσωπο», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Διατέθηκαν πάνω από 8 ώρες συνεδριάσεων και εσωτερικών συζητήσεων των κομμάτων και δεν ελήφθη αυθαίρετα απόφαση από το προεδρείο, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Εμείς πιστεύουμε ότι ορθώς πράξαμε. Αν κάποιος κάνει σκασιαρχείο επαφίεται στη συνείδηση του συναδέλφου ή του κόμματος που θα αποφασίσει. Το προεδρείο οφείλει να δώσει το δικαίωμα στους βουλευτές να εκφραστούν. Αν κάποιος θέλει να εξυπηρετήσει σκοπιμότητα, αυτό είναι θέμα των κομμάτων όχι της Βουλής. Δεν μπορούμε να ομοφωνούμε σε όλα, προσπαθήσαμε μέρες και ώρες» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι το προεδρείο και ο ίδιος προσωπικά δεν αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς του κ. Παπαδημούλη ενώ κάλεσε όποιον έχει θέμα με το προεδρείο να υποβάλει πρόταση μομφής.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος άφησε άφωνους τους πάντες προτείνοντας 4 κάλπες, μια για κάθε προσωπο.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό θράσος και είπε ότι 4 μήνες τώρα παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία που έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα την σταθερότητα και την χώρα.
«Αποδείχθηκε ότι όλα ήταν ψέμα. Μια πολιτική αθλιότητα που ψάχνει τον φερετζέ της για να κρυφτεί. Εμείς σηκώνουμε τον φερετζέ και αποκαλύπτουμε τώρα την κάλπικη θεωρία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Η πρότασή μου είναι: Ψηφοφορία σε μία κάλπη ανα πρόσωπο."

Την τελική, τυπική απόφαση θα πάρει η Ολομέλεια σε μια μη ονομαστική ψηφοφορία. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η συζήτηση των τριών προτάσεων.

Εκεί, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η παραπομπή του οποίου θεωρείται βέβαιη. Παρών στη Βουλή θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος, θα στείλει υπόμνημα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των μαραθώνιων ονομαστικών ψηφοφοριών, που θα ξεκινήσουν κατά τις 18:00.

Διαβάστε ακόμα:

Κάλπη-κη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ – Στήνουν επτά κάλπες στη Βουλή και τη δημοκρατία στο... απόσπασμα 

Ρελάνς Βενιζέλου στην Βουλή: Πρότεινε 4 κάλπες για κάθε ένα πρόσωπο - ΣΥΡΙΖΑ: Μια κάλπη, ένα ψηφοδέλτιο

Θρίλερ για την ψηφοφορία στη Βουλή - Οι 7 κάλπες και τα πολιτικά παιχνίδια για τη λίστα Λαγκάρντ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  2. Κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς και απεργίες
  3. «Εκλογές» Κατεχόμενα: Σημαντικά ονόματα εκτός «βουλής»
  4. Ένας Κύπριος στη λίστα των κορυφαίων καρδιολόγων του Forbes
  5. Το Τμήμα Φορολογίας δίνει στοχεία για τους Κύπριους των Panama Papers και Λίστας Λαγκάρντ
  6. Αυτή είναι η μαύρη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»