What's hot? ΑΟΖ· ΕΙΝΤΕ· ΛΑΤΣΙ· ΑΤΤΙΛΑΣ·

INFO

18.01.2013 | 06:07
Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2013 | 06:08

Χωρίς σοβαρή αιτία απέρριπτε αιτήσεις για φωτοβολταικά η ΡΑΕΚ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έτοιμοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη οι αήττητες-Επώνυμες καταγγελίες και στο Newsit:Πήραμε δάνεια που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε υποστηρίζουν.

Οι αιτήσεις που έφθαναν στα γραφεία της ΡΑΕΚ, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, απορρίπτονταν για λόγους που δεν έχουν καμία σοβαρή υπόσταση, κατά τους καταγγέλοντες, οι οποίοι ετοιμάζονται για μαζικές νομικές αγωγές κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο Newsit, ο Αρχιτέκτοντας Μιχάλης Σαπαρίλλας, ο οποίος υπέβαλλε 15 συνολικά αιτήσεις, που πληρούσαν όλα τα κριτήρια τα οποία καθορίστηκαν από την ΡΑΕΚ, εγκρίθηκαν μόνο οι 7.

Η επιστολή απόρριψης που αφορούσε τη δική του αίτηση στάλθηκε στον ενδιαφερόμενο πριν από δύο ημέρες, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου, με ημερομηνία όμως έκδοσης 28 Δεκεμβρίου και προθεσμία για υποβολή ένστασης εντός τριάντα ημερών, από την ημερομηνία έκδοσης της.

Στην επιστολή γινόταν γνωστό προς τον ενδιαφερόμενο, ότι η αίτηση του απορρίπτεται, χωρίς να εξηγούνται οι λόγοι.
Ο παραπονούμενος επικοινώνησε ακολούθως μαζί τους, τηλεφωνικά, διερωτώμενος για τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση του.

Η απάντηση που έλαβε, όπως ανέφερε στο Newsit, είναι ότι η αίτηση του δεν πληρούσε τα κριτήρια, επειδή δεν προσκόμισε αριθμό φορολογικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αίτηση δεν αφορά εταιρεία, αλλά φυσικό πρόσωπο και ως εκ τούτου, δεν αποτελεί κριτήριο η προσκόμιση φορολογικής ταυτότητας.

Οι δεκάδες αιτητές που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλουν ότι επιβαρύνθηκαν οικονομικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν πολεοδομικές άδειες και άδειες οικοδομής, ενώ πήραν μεγάλα δάνεια από τις τράπεζες, τα οποία δεν μπορούν τώρα να αποπληρώσουν.

Ταυτόχρονα ανάλωσαν χρόνο και επιπλέον χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές μελέτες.
Οι παραπονούμενοι ζητούν, μέσω των συνηγόρων τους, επαναξιολόγηση της διαδικασίας, καθώς θεωρούν ότι αδικήθηκαν προκειμένου η ΡΑΕΚ να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα άτομα και εταιρείες. Πληροφορίες του Newsit, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κατακλείσουν τη Βουλή, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Δεν ξεπερνάμε το φράγμα των 10 δις για ανακεφαλαιοποίηση
-
"Δεν μας δόθηκε οδηγία για εκκένωση στο Μαρί απο το ΓΕΕΦ" /Τι είπε στο δικαστήριο ο Αντισυνταγματάρχης
-
Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τα δύο ορφανά κορίτσια στην Πάφο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αυτές είναι οι ημερομηνίες για αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου από εκτοπισθέντες και παθόντες φοιτητές
  2. Εθελοντές Πολιτικής Άμυνας: Σοβαρότατες καταγγελίες για ατασθαλίες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στη Δύναμη
  3. Survivor Τελικός: «Δεν μπορουσαμε να ψηφίσουμε τον Μάριο» - Καταγγελίες με φωτό-ντοκουμέντο
  4. Διορίσιμοι στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία: Οι ημερομηνίες για αιτήσεις
  5. Κατρακύλας συνέχεια στην Παιδεία: Νέες καταγγελίες για το Γ' Δημοτικό Λεμεσού - Κυνηγιούνται με μαχαίρια και ψαλίδια!
  6. Φωκαΐδης για πρόσληψη ΣΥΟΠ: «Έκφραση εμπιστοσύνης» οι 4.016 αιτήσεις