What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

17.01.2013 | 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2013 | 14:17

Θετικός απολογισμός για το έργο του Υπ. Συγκοινωνιών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 
Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέσα από τους χειρισμούς της Κυπριακής Προεδρίας, προσδίδουν αξία στην προσπάθεια της ΕΕ για να δημιουργήσει ανάπτυξη κατά τρόπο έξυπνο και αειφόρο, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

 
Παρουσιάζοντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι το Υπουργείο διαχειρίστηκε θέματα που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.
«Έχουμε συνδράμει», ανέφερε, «στην υλοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών στόχων και παράλληλα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές αλυσιδωτές θετικές προεκτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη» των τομέων των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών και στην Κύπρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός στην Διακήρυξη της Λεμεσού, με την οποία, όπως είπε, η Κυπριακή Προεδρία πέτυχε να επαναπροσδιορίσει την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ. «Η Διακήρυξη της Λεμεσού αποτελεί ορόσημο για τον τρόπο που θα πρέπει να προωθήσουμε τις θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες για να συμβάλουμε ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης, αξιοποιώντας πλήρως το θαλάσσιο πλούτο και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που απορρέουν από τις θάλασσες μας», ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Κυπριακή Προεδρία επιδίωξε με επιτυχία τη σύζευξη δύο κεντρικών πολιτικών της ΕΕ –του Ψηφιακού Θεματολογίου και των Μεταφορών- με την υιοθέτηση Συμπερασμάτων που θα συμβάλουν στην ελεύθερη χρήση πληροφοριών και δεδομένων ως βασικών στοιχείων στις ευφυείς μεταφορές και στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μεταφορών και την πολυτροπικότητα εντός και μεταξύ πόλεων.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο, στη βάση των συμβιβαστικών προτάσεων της Προεδρίας, επί της νομοθετικής πρότασης που συμβάλλει στη βέλτιστη χρήση της χωρητικότητας των αερολιμένων της ΕΕ, ενώ σημείωσε και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Υπουργοί Μεταφορών, «μέσα από τις επίπονες προσπάθειες της Προεδρίας», επί της δέσμης μέτρων ενσωμάτωσης των διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας στο κοινοτικό δίκαιο.
Είπε επίσης ότι το Συμβούλιο ενέκρινε Πολιτική Συμφωνία σε σχέση με την πρόταση Κανονισμού που αφορά τη συσκευή ελέγχου στον τομέα των οδικών μεταφορών (ταχογράφος) και κατέληξε επίσης σε Γενική Προσέγγιση για τον περιοδικό έλεγχο των μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμενων τους.
Συμπεράσματα Συμβουλίου υιοθετήθηκαν και σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική Αερομεταφορών της ΕΕ, το περιεχόμενο των οποίων αποτελεί τη βάση για αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στον τομέα των αερομεταφορών σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ο κ. Φλουρέντζου.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, επί Κυπριακής Προεδρίας, επιτεύχθηκε πρόοδος σχετικά με τη σύσταση Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη», που αποσκοπεί στη βελτίωση των Ευρωπαϊκών Δικτύων Υποδομών και σχετικά με τη νομοθετική πρόταση για τη διακυβέρνηση, τη χρηματοδότηση και την εμπορική εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών Συστημάτων Δορυφορικής Ραδιοπλοήγησης.
Ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε στη συνέχεια ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών είχε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των απαραίτητων για τη διεξαγωγή της Προεδρίας υποδομών, στη διακίνηση των συνέδρων και στην προώθηση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης, το Υπουργείο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση των υποδομών που απαιτούνταν για την επιτυχή διοργάνωση των Υπουργικών και άλλων συναντήσεων, όπως το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, συνολικά 44 κυβερνητικά οχήματα διατέθηκαν για τις μετακινήσεις των Υπουργών, Επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων που επισκέφθηκαν την Κύπρο, 2.500 άτομα μεταφέρθηκαν από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου κατά τις Άτυπες Υπουργικές Συναντήσεις, ενώ όσον αφορά τις άλλες 200 συναντήσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εντός του εξαμήνου, εξυπηρετήθηκαν περίπου 15.000 σύνεδροι και έγιναν γύρω στις 85.000 μετακινήσεις προσώπων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Δεν ξεπερνάμε το φράγμα των 10 δις για ανακεφαλαιοποίηση 
-
"Δεν μας δόθηκε οδηγία για εκκένωση στο Μαρί απο το ΓΕΕΦ" /Τι είπε στο δικαστήριο ο Αντισυνταγματάρχης 
-
Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τα δύο ορφανά κορίτσια στην Πάφο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  2. ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους μεταξύ των θυμάτων στην Καμπούλ
  3. Καμπούλ: 6 νεκροί ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης ξενοδοχείο Intercontinental
  4. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  5. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
  6. Εισροή εκατομμυρίων από Ε.Ε. για Φ.Α. προς ηλεκτροδότηση και EastMed