What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

18.01.2013 | 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2013 | 14:14

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων/Βίντεο με δηλώσεις των υποψηφίων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο υποβολή υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Με την υποβολή 11 συνολικά υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας που αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες προεδρικές εκλογές, ολοκληρώθηκε στις 12 ακριβώς η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ενόψει των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών υπέβαλαν υποψηφιότητες και γυναίκες.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και οι υποψήφιοι αφού υπέβαλαν τα απαραίτητα έγγραφα και κατέβαλαν το παράβολό των 1710 ευρώ προέβαιναν σε δηλώσεις στις οποίες παρουσίαζαν τους λόγους που αποφάσισαν να υποβάλουν υποψηφιότητα και καλούσαν τον κυπριακό λαό να τους εμπιστευθεί με την ψήφο του.
Εκτός των έντεκα, στον χώρο υποβολής υποψηφιοτήτων προσήλθε ακόμη ένας πολίτης ο οποίος προσήλθε και επιθυμούσε να καταθέσει την δική του υποψηφιότητα. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή δεν κατείχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Πρώτος άνοιξε τον αυλαία  της υποβολής των υποψηφιότητων ο Σταύρος Μαλάς

Σταύρος Μαλάς 
-09:00

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, παρουσιάστηκε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, καταθέτοντας σήμερα την δική του υποψηφιότητα.
Ο Υποψήφιος Πρόεδρος, χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του αξιόπιστη και νικηφόρα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι επόμενες εκλογές, θα είναι οι πιο κρίσιμες, καθώς ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να αναλάβει πολύ σημαντικά προβλήματα, λόγω οικονομικής κρίσης..
Ο Κύριος Μαλάς, αφήνοντας αιχμές σε εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο, προειδοποίησε ότι κάποιοι εκτός Κύπρου, θα επιχειρήσουν να ασκήσουν οικονομική επικυριαρχία, ενός κάποιοι εντός, θα επιχειρήσουν να επιβάλουν πολιτικές οι οποίες αλλοιώνουν τον κοινωνικό ιστό και διαβάλουν κατακτήσεις των εργαζομένων.
Χαρακτήρισε την πρόταση της υποψηφιότητας του, ως πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό μπορεί να γίνει «με σωστή και νούσιμη διαχείριση του Φυσικού Αερίου και του εθνικού μας προβλήματος χωρίς πειραματισμούς»
Επανέλαβε την πρόταση του για κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, η οποία θα οδηγήσει την χώρα μας σε καλύτερες ημέρες.


Η πρόταση της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά έγινε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με υποστηρίζοντες τους Νίκο Κατσουρίδη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ και επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Σ. Μαλά), Κίκη Καζαμία, πρώην Υπουργό Οικονομικών, Ελένη Ευαγγέλου, μέλος της οικογένειας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Παντελάκη Πανταζή, Αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Μόνικα Μελέκη, ηθοποιό και Δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας, Θέμο Δημητρίου, μέλος Πρωτοβουλίας Σοσιαλιστών, Κούλη Αβραάμ, Αντιπρόεδρο Κινήματος Ενωμένων Δημοκρατών και Τάσο Κυρμίτση, Δικηγόρο και επικεφαλής της ομάδας Νέα Γενιά με Σταύρο Μαλά.

Ο κ. Μαλάς συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ζαχαρούλλα Μαλά, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, στελέχη του εκλογικού του επιτελείου, καθώς και πολίτες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.


Αντρη Μακαρία Στυλιανού
-09:15

Η Υποψήφια Πρόεδρος Άντρη Μακαρία Στυλιανού στις δικές της δηλώσεις ανέφερε: «πιστεύουμε ότι την θέση του Προέδρου μπορεί να την διεκδικήσει οποιοσδήποτε πολίτης. Δεν είναι κεκτημένο κανενός κόμματος. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες έχουν επιλογή. Για να ανακτήσουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια τους όλοι οι πολίτες και για να αποδείξουν ότι θέλουν αλλαγή πρέπει να πιστέψουν ότι η αλλαγή είναι επιλογή. Η αλλαγή ψηφίζεται δεν έρχεται από μόνη της. Οι συμπατριώτες μας πιστεύουμε ότι θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους γιατί έχουν βαρεθεί τις υποσχέσεις. Εμείς θα παρουσιάσουμε μια κυβέρνηση πολιτών οι οποίοι θα κάνουν πράξη τις υποσχέσεις των κομμάτων και των ανακυκλωμένων πολιτικών», είπε η κ. Στυλιανού

Την υποψηφιότητά της προτείνει ο Άγης Παναρέτου. Υποστηρίζοντες είναι οι Σμάραγδος Κλεοβούλου, Όλγα Σαββίδου, Κωνσταντίνος Τσαγγαρίδης, Ελένη Κουπαρή, Κυριάκος Παπακυριακού, Στέλιος Κκολού, Λοΐζος Λοΐζου και Άννα Κωνσταντίνου.Λάκης Ιωάννου
- 09:30

Τρίτος υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Πρόεδρος του ΛΑΣΟΚ Λάκης Ιωάννου. Σε σύντομη δήλωση εξέφρασε την ελπίδα μετά τη σημερινή μέρα να τερματιστεί η "φίμωση" που έχει υποστεί μέχρι σήμερα.

"Ελπίζουμε τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες να υπάρξει δημοκρατία στο τόπο μας και να ακουστεί η φωνή του ΛΑΣΟΚ", δήλωσε.

Τον κ. Ιωάννου, πρότεινε ο Ιάκωβος Κοσταππής και υποστήριξαν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντώνιος Σαββίδης, Ελένη Γεωργίου, Θεόδωρος Κατζιάνη, Γεώργιος Γεωργίου, Μιχαλάκης Κομήτης, Παρασκευή Μνάσωνος και Γιώργος Φιλιαστίδης.Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος)
- 09:45

Η καταγγελτική διάθεση του Κώστα Κυριάκου Ούτοπου διαφάνηκε, από την στιγμή που κάθισε στην καρέκλα για να υποβάλε, την υποψηφιότητα του, προτού προχωρήσει σε δηλώσεις, επανέλαβε την διαχρονική του καταγγελία για καλπονοθεία «Δεν μαθαίνεις αυτά που συμβαίνουν στα παρασκήνια των εκλογών» διερωτήθηκε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο «όλοι το μαθαίνουν εκτός από εσένα».
Καταγγελίες για μασονία, αδικία και ανανδρία, εμπλέκοντας, κόμματα, ΜΜΕ, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες, στην διαπλοκή και την προσπάθεια για καλπονοθεία, καθώς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τα ποοσοστά που συγκέντρωσε κατά τις τελευταίες τρείς εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες κατέθεσε υποψηφιότητα ήταν στο 70-72%, ένα γεγονός που όπως είπε, όλοι γνώριζαν, όλοι συγκάλεσαν και όλοι αποσιώπησαν, αφού κανείς εκτός από εκείνον δεν λέει τίποτα. «Ενώ όλος ο κόσμος το ξέρει», συνέχισε, οι δημοσιογράφοι δείχνουν να μην ξέρουν τίποτε, «σαν και ήρθαν από την Άπω Ανατολή, η άλλο πλανήτη»
«Ακούσαμε πολλά για αυτή την εβραϊκή Μασονία, αλλά κάθε κράτος διαθέτει την δική , η οποία ενεργοποιείται, μόλις θιγούν τα συμφέροντα των ισχυρών», ανέφερε κάνοντας μάλιστα και επίθεση στον Πρόεδρο Χριστόφια, στον οποίο όπως είπε η Μασονία επέτρεψε να εκλεγεί, γιατί διαθέτει ένα κομματικό μηχανισμό όπως το ΑΚΕΛ, διαφορετικά, δεν θα επέτρεπε σε ένα κατά δήλωση κομμουνιστή να εκλεγεί.

Γι αυτή την εκλογική αναμέτρηση υποστήριξε ότι, τα ποσοστά που συγκέντρωσε το πρώτο δεκαήμερο που ακολούθησε της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, συγκέντρωνε τα ποσοστά και των τριών υποψηφίων μαζί, το δεύτερο δεκαήμερο τα διπλάσια και από τους τρείς υποψηφίους και το τρίτο, το τριπλάσιο. Διερωτήθηκε εάν πάμε για άλλη μία παρτίδα στημένων εκλογών. «Από όσα μας λένε οι εφημερίδες και οι δημοσκοπήσεις κατά εκεί πάμε» συμπλήρωσε.
Ο Κώστας Κυριάκος Ούτοπος, εξήγησε για μία ακόμη φορά την πρόταση του για οικοδόμηση πόλεων στα μέτρα του ανθρώπου, με πλήρες σχέδιο, χωρίς αυτοκίνητα και μηχανισμούς που θα κάνουν την λειτουργία τους απλή εύκολη.

Κατέληξε με μία υπόσχεση, ότι ο ίδιος θα είναι ένας αντάρτης, ένας χούλιγκαν, καταστροφέας και νεκροθάφτης του συστήματος.

Τον κ. Κυριάκου προτείνει η Ισμήνη Κυριάκου και υποστηρίζουν ο Στυλιανός Χρήστου, ο Δημητράκης Θεοδούλου, Μακεδόνας Χριστοδούλου, Ανδρέας Ζαχαρίου, Χρήστος Χριστοφόρου, Χριστόδουλος Θεοχάρους, Έκτορας Κυριάκου και Μιχαλάκης Ιωάννου.Αντρέας Ευστρατίου
- 10.00

«Σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας. Όποιος έχει την τόλμη και το θάρρος μπορεί να βάλει υποψηφιότητα. Θα αγωνιστώ για τους άνεργους ,τους πολύτεκνους, αυτούς που μένουν στο περιθώριο, αυτούς που μόνο όταν έχουμε εκλογές τους θυμούνται. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν πως έχουν χάσει το παιγνίδι γιατί ο Κυπριακός λαός θα δώσει τον ψήφο του στον κατάλληλο σε εκείνο που θα βγάλει την Κύπρο από την κρίση. Οι πολιτικοί έχασαν το παιγνίδι γιατί ο λαός ξέρει πια τι θα ψηφίσει», δήλωσε μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του ο Αντρέας Ευστρατίου.

Τον κ. Ευστρατίου προτείνει ο Αλέκος Κυριάκου και υποστηρίζουν οι Σταυρούλα Παναγιώτου, Πετράκης Παναγιώτου, Αχιλλέας Αχιλλέως, Γεώργιος Σολωμού, Σωτήρης Ορφανός, Χριστάκης Χρίστου, Λίτσα Πιερή και Κυριάκος Ζαχαρία.


Λουκάς Σταύρου
- 10:15

Αυτοδιάθεση, στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι μερικές από τις προτάσεις που υπόσχεται να εφαρμόσει ο Λουκάς Σταύρου, σύμφωνα με δηλώσεις του μετά από την υποβολή της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Εν πρώτης καταγγέλλω το δικτατορικό, ζυριχικό καταστημένο και ιδιαιτέρως την Κυβέρνηση Χριστόφια που εις βάρος κάθε αρχής δημοκρατίας, ισονομίας και ισηγορίας επέβαλλε την αποσιώπηση της υποψηφιότητας του Εθνικιστικού Δημοκρατικούς Κόμματος ΕΔΗΚ από τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό καταδεικνύει πως η Κυπριακή Δημοκρατία τελεί υπό καθεστώς αντιλαϊκού, σκοταδιστικού εξουσιασμού που στερεί κάθε νομιμότητα στο κατεστημένο».

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου «το κατεστημένο που μέσα από μια σειρά επαίσχυντων και προδοτικών πράξεων όπως την εσχάτη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων, παρέδωσε την πατρίδα στους Τούρκους κατακτητές, παραχωρεί τώρα ότι απέμεινε στους ξένους τοκογλύφους για να στηρίξει το ντόπιο, ληστρικό τραπεζικό σύστημα και την εκκλησιαστικο-ιδιωτική ολιγαρχία του πλούτου ρίχνοντας το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Κάλεσε «το λαό να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, να ενδυναμώσει το κίνημα του εθνικιστικού αντικαπιταλισμού για να ορθωθεί φραγμός στα αντιλαϊκά και αντεθνικά σχέδιά τους». Να σταματήσουμε, είπε, «την προδοτική πορεία στο εθνικό θέμα και να ανάψουμε ξανά τις δάδες του αγώνα από τα φυλακισμένα μνήματα να διεκδικήσουμε αυτοδιάθεση, στρατιωτική ένωση από την Ελλάδα, πραγματική δημοκρατία και απελευθέρωση».

Την ίδια ώρα υποσχέθηκε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και στήριξη της οικονομία μέσα από κρατική τράπεζα, συντριβή της διαφθοράς, εκδίωξη των λαθρομεταναστών και επιβολή ισόβιας εξορίας σε όσους τους προσφέρουν τροφή και στέγη.

Τον κ. Σταύρου προτείνει ο Αντώνης Πιερίδης και υποστηρίζουν οι Καίτη Αρίστου, Ελένη Πιερίδου, Σταυρούλα Πιερή, Συμεών Πιερή, Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Μιαρία Πιερίδου, Σταύρος Σταύρου, Γεωργία ΚωνσταντήΠραξούλα Αντωνιάδου
-10:30


Με παράπονα για τον καταμερισμό του τηλεοπτικού χρόνου και ειδική αναφορά στο ΡΙΚ, υπέβαλε την υποψηφιότητα της για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Πραξούλα Αντωνιάδου.
Η κυρία Αντωνιάδου, στη δήλωση της ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα, είναι και πρέπει να είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας και προέτρεψε πολιτικούς και ΜΜΕ να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Η υποψηφιότητα της, όπως ανέφερε στοχεύει να δώσει διέξοδο σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βγουν από το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο παλαιοκομματισμός.
Εξηγώντας τις προτάσεις της ως υποψήφια, είπε ότι αυτές αφορούν την οικονομική ανάπτυξη και στηρίζονται στο αξιόλογο πολιτικό υπόβαθρο και αξιόλογη εμπειρία των Ενωμένων Δημοκρατών.
Υπενθύμισε, ότι οι ΕΔΗ έχουν διατελέσει Υπουργοί σε δύο Κυβερνήσεις και Βουλευτές σε δύο πενταετείς θητείες.
Αναφέρθηκε στο διαχρονικό οραματισμό της, για επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου, η οποία δήλωσε βέβαια, ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.
«Τα μεγάλα κόμματα έχουν αποτύχει» υποστήριξε «και ήταν υποχρέωση μας να κατέβουμε αυτόνομα και στην βάση του πολιτικού μας βίου να οικοδομήσουμε το όραμα για την πατρίδα μας».
Κλείνοντας η Κυρία Αντωνιάδου, κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης να δώσουν ίσες ευκαιρίες στους υποψηφίους και να εφαρμόσουν το νόμο που αναφέρεται σε κριτήρια υποψηφίων προέδρων και με ιδιαίτερες αναφορές προς το ΡΙΚ, είπε ότι δεν μπορεί ένα κρατικό κανάλι να καθορίζει ποιοι είναι υποψήφιοι και ποιοι όχι και να καθορίζει τη λειτουργία της δημοκρατίας στον τόπο.

Tην υποψηφιότητα της προτείνει ο Κώστας Γεωργιάδης και υποστηρίζουν οι Βίκτωρας Φτανού, Δημήτρης Λόρδος, Λεωνίδας Μαλένης, Αννα Θεοχαρίδου, Ιουλία Χαραλάμπους,Κατερίνα Γεωργίου, Γεώργιος Δ. Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ πολιτικός Μουράτ Κανατλί.Νίκος Αναστασιάδης
- 10:45

 Συνοδευόμενος από την οικογένεια, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ αλλά και μεγάλο αριθμό υποστηρικτών του κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τα κόμματα που τον υποστηρίζουν θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πατρίδας μας».
Στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους τον πρότειναν αλλά και τον Δρ. Πισσαρίδη που υποστήριξε την υποψηφιότητά του και ανέφερε ότι με πλήρη σεβασμό στην Δημοκρατία και σε αυτές τις εκλογές θα οδηγηθούμε σε μια νέα εποχή».
Σε σύντομη δήλωσή του και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αναφέρθηκε στην δυναμική της υποψηφιότητας Αναστασιάδη και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μέσα από τις εκλογές θα οδηγηθούμε σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.
Τον κ. Νίκο Αναστασιάδη πρότεινε ο Δρ. Πισσαρίδης Χριστόφορος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, κάτοχος Βραβείου Νόμπελ, Υποστηρίζοντες την υποψηφιότητα η Γαλανού Αλεξάνδρα, Λογοτέχνης, επιχειρηματίας, η Δρ. Κουτσελλίνη – Ιωαννίδου Μαίρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Μικελλίδης Γιάγκος, Ψυχίατρος, ο Μουσιούττας Μιχάλης, Δικηγόρος, η Ονουφρίου Τούλα (Ανδριανή), Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Αντιπρύτανης ΤΕΠΑΚ, η Τάνου (Έλληνα) Έλενα, Επιχειρηματίας, Πρώην Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών, ο Χαριλάου Γιάννος, Εγκεκριμένος Λογιστής και ο Χατζηγιάννης Μιχάλης, Συνθέτης, τραγουδιστής.


Σόλων Γρηγορίου
- 11.00

Στην συνέχεια την υποψηφιότητα του υπέβαλε ο Σόλων Γρηγορίου. Στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξή άλλων ότι οι πολίτες θα πρέπει να ανακτήσουν την κρίση τους και να πάνε στην κάλπη με πλήρη επίγνωση του που μας έχουν οδηγήσει τα κόμματα και να το δείξουν στην κάλπη.
«Οι υπόλοιποι σωφρονιστείτε επιτέλους σταματάτε να ψηφίζεται τον Α για να μην βγει ο Β. Ψηφίστε σωστά για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Οι πολιτικοί αυτού του τόπου τον έχουν καταστρέψει τόσο στο εθνικό όσο και στο οικονομικό τομέα. Καλώ τον αγροτόκοσμο από τον οποίο προέρχομαι να προσέλθει στην κάλπη και να ψηφίσει τον εαυτό του ψηφίζοντας Σόλωνα Γρηγορίου», πρόσθεσε.

Την υποψηφιότητα του κ. Γρηγορίου προτείνει ο Αντρέας Κεττένης και υποστηρίζουν οι Διονύσιος Στ. Πέτρου, Κώστας Χατζηστυλλής, Μαρίνα Χατζηστυλλή, Νίκος Ιωάννου, Πέτρος Θεμιστοκλέους, Κύπρος Γρηγορίου, Δημήτρης Κεττένης και Χριστόδουλος Αργυρού.Γιώργος Λιλλήκας
-11:15

Συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΔΕΚ, την κόρη της Χαρίτας Μάντολες, Ειρήνη και νέους ανθρώπους που βιώνουν την ανεργεία, ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, κατέθεσε την υποψηφιότητα του, δηλώνοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης αλλά και της κρισιμότητας των στιγμών.
Δήλωσε εκπρόσωπος των πολιτών, η ζωή των οποίων σημαδεύεται από την κατοχή και την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας.
«Τους πολίτες εκπροσωπών, καλώ σε συμπόρεσυη και αυτούς θα υπηρετήσω» διαβεβαίωσε.
Το βήμα πήρε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι η στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα από την ΕΔΕΚ, ήταν φυσιολογική, ο οποίος καταθέτει απόψεις για το εθνικό μας θέμα, τις οποίες πάγια έχει στηρίξει η ΕΔΕΚ, επανατονίζοντας την ανάγκη για χάραξη νέας γραμμής στο Κυπριακό.
Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι δεν γίνεται αποδεκτό αυτό που είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, ότι μας δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους νέους εθνικούς μας πόρους, για να μπορέσουμε να αποδεσμευθούμε από τις καταστροφικές πρόνοιες του Μνημονίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, προειδοποίησε ότι οι ώρες που διανύουμε είναι ι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας, για το μεγάλο εθνικό μας θέμα το οποίο έχει περιέλθει σε αδιέξοδα, αλλά και για την ανάγκη ξαναζωντανέματος της οικονομίας, για επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών που αποτελεί λαϊκό αίτημα.
Προτείνουσα της υποψηφιότητας Λιλλήκα η Ειρήνη Μάντολες (εκπαιδευτικός) και υποστηρίζοντες: Δήμητρα Χριστοδούλου (άνεργη γραμματέας), Μελίνα Χριστοφή (άνεργη κομμώτρια), Γεώργιος Γεωργίου (άνεργος, πτυχιούχος εφαρμοσμένης πληροφορικής), Κωνσταντίνος Μαρκίδης (άνεργος, νομικός), Γιάννης Οικονομίδης (άνεργος πτυχιούχος international business), Κωνσταντίνος Πρατζιώτης (άνεργος, πρώην υπάλληλος του Συμβουλίου Ελαιοκομικών Προϊόντων), Ευάγγελος Φλουρέντζου (άνεργος, βοηθός χημικός ιατρικών εργαστηρίων) και η Ελεάνα Χαραλάμπους (άνεργη, φιλόλογος).Γιώργος Χαραλάμπους
- 11.30

Εντέκατος και τελευταίος υπέβαλε την υποψηφιότητά του στις 11.30 ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Γιώργος Χαραλάμπους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι η υποψηφιότητα του δίνει επιλογή στους συμπολίτες μας να ψηφίσουν εθνικά με γνώμονα το συμφέρον του λαού και τις πατρίδας μας.
«Στις εκλογές θα πετύχει μια μεγάλη νίκη το Εθνικιστικό κίνημα της Κύπρου. να στείλω και ένα μήνυμα στους επικριτές μας εμείς είμαστε το αύριο»

Τον κ. Χαραλάμπους προτείνει ο Γεάδης Γεάδη και υποστηρίζουν οι Πέτρος Κουντουρέσιης, Χαράλαμπος Μεσαρίτης, Παναγιώτης Ζαχαρία, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, Αλέξανδρος Κρητικός, Νεοπτόλεμος Γεωργίου, Στέλιος Σολομού και Γιάννης Νεοφύτου.To διαδικαστικό


Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης  Δημητρίου εξήγησε  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων υπάρχει χρονικό περιθώριο 6 ωρών (από τις 12.00 μέχρι τις 18.00) για την υποβολή ενστάσεων κατά της όποιας εκ των υποβληθέντων υποψηφιοτήτων για τους λόγους που προβλέπει η νομοθεσία.
Εάν υπάρξουν ενστάσεις θα πρέπει ο Έφορος να τις εξετάσεις άμεσα και να αποφασίσει.

Ο κ. Δημητρίου είπε πως με την υποβολή των υποψηφιοτήτων θα προωθηθεί η ετοιμασία του ψηφοδελτίου και ανέφερε ότι με βάση συνεννόηση που έγινε με τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους, τη Δευτέρα το μεσημέρι θα τεθεί ενώπιον τους το προσχέδιο του ψηφοδελτίου που θα ετοιμασθεί από το κυβερνητικό τυπογραφείο.
Όταν επιβεβαιωθεί η ορθότητα του ψηφοδελτίου θα αρχίσει η διαδικασία εκτύπωσης.

Μέχρι τις 8.30 το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών

Στις 8.30 της 17ης Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εκτιμά ο Γενικός Έφορος Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ πριν από την έναρξη της επίσημης υποβολής υποψηφιοτήτων σήμερα, ο κ. Ασσιώτης ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των υποψηφίων το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο «έτσι ώστε ν’ ανταλλάξουμε απόψεις για τη μορφή και τον τρόπο που παρουσιάζονται οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφοροποίηση της προθεσμίας λήξης της ψηφοφορίας, ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι χθες η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε την τροποποίηση της ώρας, με τη ψηφοφορία να λήγει αντί στις 5.00 στις 6.00.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Δεν ξεπερνάμε το φράγμα των 10 δις για ανακεφαλαιοποίηση
-
"Δεν μας δόθηκε οδηγία για εκκένωση στο Μαρί απο το ΓΕΕΦ" /Τι είπε στο δικαστήριο ο Αντισυνταγματάρχης
-
Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τα δύο ορφανά κορίτσια στην Πάφο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νικόλας 2018: Θεσμοί του Κράτους μετατρέπονται σε όργανα προεκλογικής εκστρατείας Αναστασιάδη
  2. Κ.Ε.: Μπορεί να δείτε σύντομα τον κ. Νετανιάχου στην Κύπρο και σίγουρα όχι για τις εκλογές
  3. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  4. Νικόλας Παπαδόπουλος: Σε τέλμα η ενεργειακή πολιτική
  5. Παραίτηση Φουρλά: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι
  6. Αυτοί είναι οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση στο Survival Secret!