What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

18.01.2013 | 08:53
Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2013 | 11:48

Προδιαγράφονται εξελίξεις στο ΔΗΚΟ μετά την παραίτηση Νικόλα Παπαδάπουλου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ανακοινώνοντας την γνωστή διαφωνία του με την στήριξη Αναστασιάδη από το κόμμα παραιτήθηκε από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος με την ηρωική έξοδο που επιχείρησε ελπίζει να βοηθήσει πλέον χωρίς δεσμεύσεις την άνοδο στον Προεδρικό θώκο του Γιώργου Λιλλήκα, με το βλέμμα όμως πάντα στραμμένο και στην Προεδρική καρέκλα του ΔΗΚΟ.

Με μία λιτή αλλά επεξηγηματική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ διευκρινίζει  ότι με βάση την εκπεφρασμένη διαφωνία του, για την στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη, στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, υποβάλει την παραίτηση του από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του κόμματος, παραμένοντας απλός βουλευτής.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνεί με την επιλογή, αλλά σέβεται την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργούσε όπως επέτρεπε η συνείδηση και η αξιοπρέπειά του, χωρίς να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά
«Με βάση λοιπόν αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος. Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανά του κόμματος. Είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο».
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος, αλλά στην κρίση του στο επερχόμενο συνέδριό μας.Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέμενε την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές, αφού από σήμερα η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία.
Η εξέλιξη αυτή προδιαγράφει σκηνικό πολέμου στο ΔΗΚΟ, καθώς όλα υποδεικνύουν ότι η κίνηση αυτή του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει άμεση σχέση με την πιθανολογούμενη πρόθεση του να διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα του κόμματος, υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΔΗΚΟ, στο επερχόμενο εκλογικό συνέδριο, μετά το πέρας της προεκλογικής μάχης για τις προεδρικές εκλογές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Βάνδαλοι κατέστρεψαν προεκλογικό πανό του Γιώργου Λιλλήκα/Δείτε τα σχόλια σε κοινωνικό χώρο δικτύωσης
-Αποκλειστικό/Μαζικές αγωγές κατά της ΡΑΕΚ/Καταγγελίες στο Newsit για αναξιοκρατικές διαδικασίες απόρριψης αιτήσεων για φωτοβολταϊκά

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  3. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  4. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  5. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  6. Παραιτείται από Υφυπουργός Παιδείας μετά τα αχαρακτήριστα σχόλια για τις ομάδες Ολυμπιακού και Άρη