What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

20.01.2013 | 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2013 | 22:19

Ομήρου: Δεν μπορούν να εκτοξεύονται δυσφημιστικές κατηγορίες χωρίς στοιχεία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η καθυστέρηση στο διαγνωστικό έλεγχο επηρεάζει σοβαρά την προοπτική σύντομης εξασφάλισης δανειοδότησης της χώρας ενώ οι χειρισμοί που έγιναν δεν ήταν οι ορθοί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι ενώ η επίσημη πληροφόρηση ήταν ότι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν υπερέβαιναν το ποσό των 2,5 – 3 δις ευρώ, ξαφνικά βρεθήκαμε με ένα γιγαντιαίο ποσό για την ανακεφαλαιποίηση των τραπεζών.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να μειωθεί το ποσό, διαφορετικά, πρόσθεσε, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις με το δικαιολογητικό ότι το δημόσιο χρέος δεν θα είναι διαχειρίσιμο. Ο κ. Ομήρου είπε ακόμη πως υπάρχουν ευθύνες για αυτό το τράβηγμα στο χρόνο, και αυτό που επείγει είναι να τερματιστεί η διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου, με κατάληξη σε ένα ποσό, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους για να διευκολυνθεί η συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις Γερμανών που φέρονται να επιχειρούν έλεγχο με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων για βρώμικο χρήμα στην Κύπρο, ο κ. Ομήρου είπε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη πρώτον και δεύτερον δεν μπορούν να εκτοξεύονται συκοφαντικές, δυσφημιστικές κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος όταν δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία».

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τη διεθνή ομάδα κατά του χρηματοοικονομικού εγκλήματος, λέγοντας πως είναι μια απάντηση πράγματι συντριπτική «γιατί καταδεικνύεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συμμορφωθεί με 40 από τις 49 εισηγήσεις αυτής της διεθνούς ομάδας δράσης κατά του χρηματοοικονομικού εγκλήματος». Χώρες όπως η Γερμανία έχουν συμμορφωθεί μόνο με τις 29 εισηγήσεις, είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία αρνητική παρατήρηση ούτε για τις υπόλοιπες 9 εισηγήσεις σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία».

Εμείς, συμπλήρωσε, «έχουμε ενημερώσει ήδη εκείνους που έπρεπε να ενημερώσουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, εννοώ στο πλαίσιο της Γερμανίας, για να υπάρξει σωστή πληροφόρηση και να τερματιστούν αυτές οι απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον της Κυπριακής της Δημοκρατίας».

Σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, έστειλε στο μήνυμα προς το λαό ότι αυτή η ώρα είναι η ώρα για μια καινούργια αρχή και ότι δεν μπορούμε συνεχώς να γυρίζουμε στο παρελθόν. Ο τόπος, πρόσθεσε, «χρειάζεται μια καινούργια εθνική στρατηγική μια ουσιαστική εναποθέτηση του κυπριακού προβλήματος, χρειάζεται πολιτικές για την ανάπτυξη και όχι για τη διαχείριση της κρίσης, και χρειάζεται επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση να στηρίξουν την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, γιατί δεν είναι η ώρα όπως είπε, της καταγραφής κομματικών ποσοστών. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα θα βρεθεί στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Γιώργου Λιλλήκα στο 2ο γύρο θα οδηγήσει σε καινούργια αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Συνεχίζεται η Γερμανική επίθεση κατά της Κύπρου/ Ζητούν να έρθει ειδικό κλιμάκιο για το ξέπλυμα
- Κύπριες Τρανσέξουαλ "εισήγαγαν" Πολωνή για να εκπορνεύεται
-Λάρνακα: Την έδεσε χειροπόδαρα για 50 ευρώ και μερικά χρυσαφικά

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  2. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση
  3. ΕΔΕΚ: Παραχώρησαν τ/κ φιλέτο στον γιο δημoτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ
  4. Απεκαλύφθη ο «Ιούδας» του Παμπορίδη - Έντονη on air αντιπαράθεση με Σιζόπουλο και «μαλλιά κουβάρια» με Αγαθαγγέλου
  5. Επεισοδιακός τροχαίος έλεγχος στην Πάφο - Έσκισε εξώδικο και χίμηξε σε αστυνομικούς!
  6. Φρεγάτα Έλλη: Δημοσιευμένος ο έλεγχος στο τουρκικό αλιευτικό σκάφος «MURAT TERZI»!