What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

21.01.2013 | 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2013 | 12:38

Βρετανία:51 κατηγορίες βαραίνουν 9βιαστές και προαγωγούς ανηλίκων κοριτσιών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μία συμμορία εννέα ανδρών στη Μεγάλη Βρετανία, μυούσε κορίτσια ευάλωτης ηλικίας, ακόμα και 11 ετών, σε σωματεμπορία, σε ολόκληρη τη χώρα, προωθώντας τες σε πράξεις “μεγάλης εξαθλίωσης” , όπως ειπώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε δικαστήριο του Όξφορντ και δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Guardian.
 


Για μία περίοδο οκτώ ετών, οι εννέα άνδρες έκαναν τις ζωές των κοριτσιών “κόλαση”, αφού τις υπέβαλλαν σε ακραία σωματική και σεξουαλική βία. Κάποια από τα θύματα πωλούνταν για πορνεία στο Όξφορντ και άλλα εκδίδονταν σε όλη τη Βρετανία, όπως κατέθεσε μάρτυρας του δικαστηρίου.

Πήρε περισσότερο από μισή ώρα στους δικαστές να διαβάσουν τις 51 κατηγορίες απέναντι στους εννέα άνδρες, οι οποίοι καθόντουσαν απαθέστατοι στο εδώλιο και τις άκουγαν. Στις κατηγορίες που τους βαραίνουν συμπεριλαμβάνονται ο βιασμός και ο εξαναγκασμός παιδιών σε πορνεία και σωματεμπορία.

Το σώμα των ενόρκων άκουσε ότι από το 2004 ως και τις αρχές του 2012, έξι από τα θύματα ναρκώνονταν με απίστευτες ποσότητες αλκοόλ και ουσιών και βιάζονταν, συχνά από πολλούς άνδρες, μερικές φορές “μέχρι τελικής πτώσης”.

Οι άνδρες στόχευαν σε παιδιά με σκοτεινό υπόβαθρο, ειπώθηκε στο δικαστήριο. Μετά τη μύησή τους,μερικά από τα νεαρά κορίτσια εξαναγκάζονταν να “στρατολογήσουν” στο κύκλωμα και άλλα συνομήλικά τους, ενώ άλλα, ηλικίας 11 με 15 ετών, γινόντουσαν προαγωγοί. Η συμμορία έπαιρνε στη συνέχεια χρήματα από αυτά.

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 24 με 32 ετών, αρνούνται τις κατηγορίες που τους βαραίνουν. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι υπάρχουν και άλλοι επίδοξοι εκμεταλλευτές παιδιών, οι οποίοι δε βρίσκονται στο εδώλιο.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 εβδομάδες.

Τους εννέα βαραίνουν 19 κατηγορίες για βιασμούς, επτά από αυτές για παιδιά κάτω των 13 ετών. Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν διακανονισμό ή διευκόλυνση παιδικής πορνείας και σωματεμπορίας συμπεριλαμβανομένης σεξουαλικής εκμετάλλευσης και χρησιμοποίηση μέσων για να επιτευχθούν εγκυμοσύνες.

Ο Νόελ Λούκας, ένας από τους εναγομένους δήλωσε: “Ο βαθμός της εγκληματικότητας για το τι συνέβη στα θύματα είναι ακραίος”.

Και συνέχισε: “ τα δεδομένα τις υπόθεσης θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Πολλά από αυτά τα οποία υπέστησαν τα θύματα εξωθούνται στη σφαίρα της ανωμαλίας.”

Τα παιδιά φιλοξενούνταν σε σπίτια, συχνά άδεια, με απώτερο σκοπό την κακοποίησή τους και προς αποφυγή δραπέτευσής τους.

Στόχευαν σε κορίτσια που δύσκολα θα γίνονταν πιστευτά και που η συμπεριφορά τους στρεφόταν προς την εγκληματικότητα, υποστήριξε ο εναγόμενος. “'Ηταν σύμφωνα με ένα από τα κορίτσια “ζωντανή κόλαση” χωρίς διαφυγή”, συνέχισε ο ίδιος.

Η συμμορία πήγαινε τα κορίτσια σε άδεια σπίτια όπου κανόνιζε σεξουαλικά ραντεβού με άνδρες από άλλες περιοχές.
Σε κάποιες περιπτώσεις, τα κορίτσια μεταφέρονταν με φέρι-μποτ σε άλλες περιοχές.

Στην αρχή της αγόρευσή του ο Λούκας είπε ότι μία 12χρονη, από τα θύματα, έγινε στόχος όταν έκανε κοπάνα από το σχολείο.

Το ίδιο κορίτσι, κακοποιούνταν σεξουαλικά μέχρι τα 15 του, ενώ ειπώθηκε ότι είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία το 2006. Η κακοποίησή της σταμάτησε όταν αποφάσισε ότι “όλα πρέπει να σταματήσουν”, πέταξε το τηλέφωνό της και επέστρεψε στο σχολείο της.

Τέλος, ακούστηκε στους ενόρκους ότι, ένα από τα φερόμενα θύματα, επονομαζόμενο ως Κορίτσι Α, μύησε ένα δεύτερο κορίτσι στη συμμορία. Το Σεπτέμβριο του 2006 τα κορίτσια έφυγαν από το σπίτι τους, για να επιστρέψουν δύο μέρες αργότερα με ταξί. Όταν το Κορίτσι Α ζήτησε από τους γονείς του άλλου παιδιού να πληρώσουν το ταξί και εκείνοι αρνήθηκαν, τα δύο ανήλικα παιδιά γύρισαν πίσω στους εκμεταλλευτές τους στο Όξφορντ.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα:

Θανατική ποινή για τους δράστες του ομαδικού βιασμού ζήτησε ο πατέρας της 23χρονης Ινδής

Σκότωσαν το παιδί τους από αμέλεια -Το άτυχο παιδάκι ήπιε μεθαδόνη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ανήλικα αδερφάκια τα δύο πρώτα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο
  2. Ρώσικα βομβαρδιστικά πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία - Αναχαίτιση από Typhoon
  3. Το Βασιλικό Ναυτικό προειδοποιεί τα στελέχη του για τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο!
  4. Ο γίγαντας των κατασκευαστικών Carillion κατέρρευσε και επίσημα!
  5. Τρία ανήλικα παιδιά ανάμεσα στους 42 μετανάστες εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή κατεχόμενης Λαπήθου
  6. Έσπρωχνε ανήλικα προσφυγόπουλα στην αυτοκτονία φτιάχνοντας τους θηλιές!