What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

21.01.2013 | 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2013 | 15:19

Πρόταση για φραγμό στις προσφυγές στην επιτροπή αποζημιώσεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων, Κατέθεσε πρόταση ανάλογη εκείνης για τα «απροσπέλαστα» που τέθηκε σε εφαρμογή το 1964 μετά τις δικοινοτικές ταραχές.


Αυτό που προτείνεται, είναι η αποζημίωση ιδιοκτητών περιουσιών στα κατεχόμενα, κάθε χρόνο για την απώλεια χρήσης της περιουσίας τους. Για την άμεση λειτουργία ενός τέτοιου ταμείου, εισηγούνται να πληρώνουν ενοίκιο οι πρόσφυγες για την τουρκοκυπριακή περιουσία που κατέχουν, αφού θα αποζημιώνονται για την περιουσία τους στα κατεχόμενα και όσοι άλλοι κατέχουν τουρκοκυπριακή περιουσία και δεν είχαν στα κατεχόμενα, να την κρατήσουν πληρώνοντας ενοίκιο, εάν επιθυμούν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κοινοτάρχης Γερανίου, Ανδρέας Πέτρου, ζήτησε επιπλέον αξιοποίηση του φυσικού αερίου και των δεδομένων που δημιουργούνται εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία, όπως εκτιμά αν τύχουν ορθής διαχείρισης μπορούν να δώσουν λύσεις σε σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Οι κατεχόμενες κοινότητες, έχουν πλήρη επίγνωση, όπως διαβεβαίωσε ο Κύριος Πέτρου, του οικονομικού κόστους που παραθέτει για την πολιτεία η αντιμετώπιση των προσφυγικών προβλημάτων και δεν επιθυμούν, όπως τόνισε, καθοιονδήποτε τρόπο κατάρρευση της οικονομίας του τόπου. Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα μελετήσει σοβαρά και υπεύθυνα τα προβλήματα και θα τροχοδρομήσει την επίλυσή τους σε λογικά χρονικά πλαίσια, υπογραμμίζοντας πως εάν δεν γίνει άμεσα μια νέα μελέτη όσον αφορά την προσφυγική πολιτική, στην οποία θα εμπλέκονται οικονομολόγοι, νομικοί και τεχνοκράτες, υπό την καθοδήγηση των πολιτικών, τότε οι Ελληνοκύπριοι θα σπεύδουν μαζικά με αιτήσεις στην «επιτροπή» του ψευδοκράτους για να πουλήσουν τις περιουσίες τους.

Εξηγώντας τα αίτια των προσφυγών στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, υπέδειξε ότι υπάρχουν, περιπτώσεις που οικογένειες οι οποίες έλαβαν δάνεια από τον Φορέα, στεγαστικά, σπουδαστικά και άλλα, λόγω της ανεργίας που τους έχει πλήξει, να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και να λαμβάνουν επιστολές μέσω δικηγόρων για να δουν τι θα γίνει. Για τα δάνεια αυτά, είπε, έχουν βάλει υποθήκη περιουσία που τυχόν είχαν κάποιοι στις ελεύθερες περιοχές και εγγυητές.

Θέλουμε να βρεθεί ένας τρόπος για να αποτραπεί η προσφυγή αυτών των ανθρώπων στην «επιτροπή» και προτείναμε την αποζημίωση για την απώλεια χρήσης της περιουσίας, ανέφερε ο κ. Ανδρέου, κάνοντας αναφορά σε μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2005.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Αναστασιάδης/Βγάζει τα περιουσιακά του στη φόρα την Παρασκευή
-
Στα άκρα η κόντρα ΔΗΚΟ – Λιλλήκα / Βαριές κατηγορίες για ανηθικότητα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η πρόταση γάμου ερωτευμένου ζευγαριού σε ένα βίντεο όλο τρέλα!
  2. Λάρνακα: Οι αστυνομικοί του «χάλασαν» το μεθύσι κι αυτός άρχισε να τους απειλεί με μαχαίρι!
  3. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  4. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  5. Πάπας Φραγκίσκος: Αγκαλιάστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες [pics,vid]
  6. Άγριες και... αναμενόμενες συμπλοκές με τραυματίες μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια [vid]