What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

22.01.2013 | 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2013 | 15:48

Τ. Χατζηγεωργίου: Οι θέσεις Αναστασιάδη για ιδιωτικοποιήσεις εδραιώθηκαν και στην ΕΕ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η πεποίθηση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών της Κύπρου είναι εδραιωμένη όχι μόνο εντός Κύπρου, αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου.

 Συνεχίζεται με αμείωτη συχνότητα η χρήση του θέματος της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών ως «μπαλάκι» ανταλλαγής πυρών που εξυπηρετεί πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, ανάμεσα στους υποψηφίους Προέδρους και τους εκπροσώπους τους.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου, δήλωσε ότι η πεποίθηση πως ο Νίκος Αναστασιάδης υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών της Κύπρου είναι εδραιωμένη όχι μόνο εντός Κύπρου, αλλά και στο εξωτερικό.
Αυτό σημείωσε, συνάγεται από την έκθεση της γερμανικής Deutsche Bank για την Κύπρο ημερομηνίας 18.01.2013 στην οποία καταγράφεται κατά λέξη: «Ο Αναστασιάδης υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσης και άρα θα είναι πιο εύκολο να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενώ έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν μέρος της ατζέντας, η εν λόγω δήλωση, κατά την άποψη μας, αποτελεί πιθανώς μια πολιτική κίνηση εν όψει των εκλογών. Θα μας προκαλούσε έκπληξη αν αντιτασσόταν σθεναρά στις απαιτήσεις της Τρόικας για αυτές (τις ιδιωτικοποιήσεις)».
«Είναι πλέον φανερό ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει δώσει στους ξένους τη βάσιμη εντύπωση ότι αν γίνει ο Πρόεδρος της Κύπρου οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν ανενόχλητα» είπε ο Τάκης Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως «γίνεται φανερό ότι οι φιέστες που διοργανώθηκαν από το ΔΗΣΥ με τους ηγέτες της ευρωπαϊκής δεξιάς απέτυχαν».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρου Μαλά διερωτήθηκε αν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να αρνηθεί ότι χιλιάδες άλλοι Κύπριοι εργαζόμενοι πρόκειται να βρεθούν χωρίς δουλειά, εάν ιδιωτικοποιηθούν κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί και πρόσθεσε πως οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα στερηθεί μια σημαντική και σταθερή πηγή εσόδων, απαραίτητη για να αντεπεξέλθει στις δημοσιονομικές και δανειακές της υποχρεώσεις.
Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια που δημιουργούν οι ιδιωτικοποιήσεις. «Είναι φανερό ότι ο ΔΗΣΥ και ο Νίκος Αναστασιάδης έχουν κάνει τις επιλογές τους. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η μόνη υποψηφιότητα που εγγυάται ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να παλεύει και να εργάζεται για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να προστατευθεί η περιουσία του κυπριακού λαού» είπε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- To νέο "αφεντικό" του Eurogroup
- Έρημη η Μακαρίου/ Τα υψηλά ενοίκια έδιωξαν τους καταστηματάρχες/video

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  2. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  3. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προς το συμφέρον και της Άγκυρας να αποφασίζουν οι Κύπριοι για τους εαυτούς τους
  4. Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για τον χωρισμό του πριν το γάμο
  5. ΣΚΤ: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος Επιτροπείας μετά την αποχώρηση του Τάκη Ταουσιάνη
  6. Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Μιλά πρώτη φορά για τον χωρισμό από την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου!