What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

23.01.2013 | 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2013 | 23:55

Η έρευνα του Γιώργου Βασιλείου για την Οικονομία και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Κύπρος να μην λάβει οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη διατύπωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ενώ ανέφερε παράλληλα πως τα όσα γράφονται περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχουν σχέση με την Κύπρο αλλά με εσωτερικές διαμάχες στη Γερμανία.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι απέστειλε εν γνώσει της γερμανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία απαντητική επιστολή στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, μέσω της οποίας απορρίπτει τους ισχυρισμούς για διεξαγωγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.

Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μελέτης για τη σημασία και ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού τομέα και ερωτηθείς για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η Κύπρος τις νέες παραμέτρους σε σχέση με την ένταξη της στο Μηχανισμό Στήριξης, όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό σε συνάρτηση με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, ο πρώην Πρόεδρος Βασιλείου ξεκαθάρισε πως ο ίδιος το θεωρεί αδιανόητο η Κύπρος να μην λάβει οικονομική βοήθεια. «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ότι ο ίδιος απέστειλε απαντητικό γράμμα στο γερμανικό περιοδικό " Der Spiegel", στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι τα όσα γράφονται δεν είναι δικαιολογημένα και αναφέρει ότι αν η Κύπρος δεν βοηθηθεί από την Ευρώπη τότε αυτός που θα υποφέρει τα μέγιστα θα είναι ο κυπριακός λαός και όχι οι λεγόμενοι «Ρώσοι ολιγάρχες», οι οποίοι, όπως είπε, δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα.

Πρόσθεσε πως είναι πολύ καλά γνωστό ότι η φασαρία που γίνεται για το θέμα δεν έχει σχέση με την Κύπρο αλλά με τις εσωτερικές διαμάχες στη Γερμανία.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε και για το θέμα ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, θέμα για το οποίο είπε ότι το σωστό κατά τον ίδιο είναι να γίνει μετοχοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και από εκεί και πέρα να βρεθούν στρατηγικοί επενδυτές οι οποίοι θα αγοράσουν ποσοστό των μετοχών.

Πρόσθεσε ότι το κατά πόσο το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης, υποδεικνύοντας ότι το κράτος μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο ακόμη και όταν δεν έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε τέλος και αναφορικά με τις προτιμήσεις του σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ερώτημα στο οποίο ωστόσο απέφυγε να απαντήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ολοταχώς προς τις προεδρικές εκλογές του 2013/Τι σημειώνει ο έφορος εκλογών
- Μιχάλης Σαρρής: Αναγκαίο το μνημόνιο, δύσκολες οι επιλογές
- Λεμεσός: Αντί για βασιλικούς φύτευε δενδρύλλια κάνναβης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γιώργος Αγγελόπουλος: Έχω αλλάξει 15 ξενοδοχεία στην Αθήνα! [vid]
  2. Γιώργος Αγγελόπουλος: Αποκαλύπτει αν τελικά έχει σχέση με την Κατερίνα Δαλάκα
  3. Γιώργος Αγγελόπουλος: Υπέγραψε με τον Ανδρέα Γεωργίου για τον ρόλο του στο «Τατουάζ» [pics]
  4. Αυτεπάγγελτη έρευνα για το διεθνές «ρεζιλίκι» σε βάρος της συζύγου του Λουίς Κάρλος
  5. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  6. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone