What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

23.01.2013 | 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2013 | 21:14

Ο ΥΠΕΞ Φαμπιούς διαβεβαιώνει τους Γάλλους βουλευτές ότι η διεθνής στρατιωτική δύναμη "MISMA" κατευθύνεται ήδη προς τις πόλεις στο κέντρο του Μαλί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αφρικανικά τμήματα της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης "MISMA", η οποία συγκροτήθηκε για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας του Μαλί από τους φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες του βορρά, αναπτύσσονταιν επιχειρησιακά προς το κέντρο του Μαλί, βεβαίωσε με σημερινές δηλώσεις του στο Παρίσι ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

"Ηδη έχουν αφιχθεί στο Μπαμακό (την πρωτεύουσα) δυνάμεις. Ένα τμήμα των δυνάμεων αυτών, άρχισε την άνοδο προς τις πόλεις στο κέντρο του Μαλί. Επομένως η δύναμη "MISMA" λαμβάνει θέσεις επί τόπου πολύ ταχύτερα του προβλεφθέντος", τόνισε ο ΥΠΕΞ απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων και οι οποίοι εκδηλώνουν τις έντονες ανησυχίες τους αναφορικά με την έκταση και την διάρκεια της στρατιωτικής εμπλοκής των γαλλικών στρατευμάτων στο Μαλί, τα οποία ήδη έχουν μετρήσει τις πρώτες απώλειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η "MISMA" αριθμεί συνολικά περί τους χίλιους στρατιώτες προερχόμενους από διάφορα αφρικανικά κράτη και η οποία προβλέπεται να ενισχυθεί έτι περαιτέρω, φθάνοντας τελικώς τους 3.300 στρατιώτες, χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζονται οι στρατιώτες του Τσαντ, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό πρακτορείο.

Πάντως ο αξιωματούχος δεν έδωσε ενημέρωση, για το ποιες ακριβώς είναι οι πόλεις στο κέντρο του Μαλί όπου θα αναπτυχθούν προσεχώς οι δυνάμεις της "MISMA".

"Προφανώς, υφίστανται δυσχέρειες ως προς την επιμελητειακή υποστήριξη, δηλώνω όμως ότι με συγκεκριμένο τρόπο διαπίστωσα μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των Αφρικανών φίλων μας, δεδομένου ότι περισσότεροι από χίλιοι Αφρικανοί στρατιώτες βρίσκονται, πλέον, στο έδαφος του Μαλί", κατέθεσε στην ανωτέρω κοινοβουλευτική επιτροπή ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Μέχρι σήμερα ο γαλλικός στρατός είναι ο μόνος ξένος στρατός που έχει δεσμευθεί να πολεμήσει τους ένοπλους ισλαμιστές, οι οποίοι ελέγχουν το βόρειο τμήμα του Μαλί από το θέρος του 2012 και μετά.

Στο Μαλί έχουν ήδη αναπτυχθεί περίπου 2.300 Γάλλοι στρατιώτες, κυρίως των ειδικών δυνάμεων, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διστακτικότητα και καθυστέρηση οι ΗΠΑ άρχισαν να μεταφέρουν υλικό και στρατεύματα της Γαλλίας στο Μαλί

Τι γυρεύουν οι Έλληνες στο Μάλι; Άρθρο του Χ.Καπούτση

Γαλλία: Οι μάχες στο Μαλί συνεχίζονται και θα ειναι μακρόχρονες
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Συγκλονιστικός Ριμπερί: «Με εγκατέλειψαν σε μοναστήρι οι γονείς μου - Η ουλή είναι η ζωή μου»
  2. Έξαρση του ιού του AIDS (HIV) έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία – Δείτε γιατί
  3. Προσοχή! Αυτές οι παρτίδες βρεφικού γάλακτος αποσύρονται [vid]
  4. Πόλεμος Γεν. Ελεγκτή - ΟΠΑΠ για τον «άγνωστο» πληροφοριοδότη και το μηνιαίο έμβασμα 25 χιλ. ευρώ προς ΗΑΕ [vids]
  5. Αφυπηρετεί ποδηλάτης σε ηλικία… 106 ετών!
  6. Ο Χίτλερ σε 50 σπάνιες φωτογραφίες από το μακρινό παρελθόν