What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΜΟΣΧΑ· ΑΟΖ· ΕΛΑΜ·

INFO

24.01.2013 | 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2013 | 20:39

Στην Ιταλία μπορούν! Εντόπισαν 12.000 φοροφυγάδες και άρχισαν να πέφτουν βροχή τα πρόστιμα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Ιταλική πανίσχυρη Οικονομική Αστυνομία (Guardia di Finanza) εντόπισε αδήλωτα φορολογητέα εισοδήματα ύψους άνω των 56 δισ. ευρώ το 2012 και παρέπεμψε στις δικαστικές αρχές περίπου 12.000 φυσικά πρόσωπα, αποκαλύπτεται σε μια σημερινή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των προσπαθειών καταπολέμησης του εκτεταμένου φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Οι πράκτορες της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν 8.617 'αγνώστους' φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα αποκρυφθέντα έσοδά τους έφθαναν τα 22,7 δισεκ. ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε επίσης τα ίχνη άλλων 17,1 δισεκ. ευρώ που θεωρούνται ως προϊόν διεθνούς φοροδιαφυγής, δηλ. της αποφυγής φορολόγησης μέσω επιχειρήσεων-'βιτρινών' σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι 'Κίτρινες Φλόγες' (fiamme gialle), όπως είναι επίσης γνωστοί οι άνδρες του σώματος από τα διακριτικά των στολών τους, εντόπισαν επιπλέον «16,3 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν σε άλλα φαινόμενα της φοροδιαφυγής», ανεβάζοντας σε 56,1 δισεκ. ευρώ το συνολικό ποσόν των αδήλωτων αυτών κερδών.

Το σώμα κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές 11.769 φυσικά πρόσωπα, που θεωρούνται υπαίτια για διάφορες φορολογικές παραβάσεις.

Η αδιάλειπτη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που αποτελεί μία από τις πληγές της οικονομίας στην Ιταλία, αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της πολιτικής του Μάριο Μόντι, αφότου, το φθινόπωρο του 2011, ανέλαβε πρωθυπουργός επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Παρά τα επιτεύγματα που καταγράφηκαν από την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, απομένει να γίνουν πολλά ακόμη ώστε να βελτιωθεί η είσπραξη φόρων στη χώρα, σχολιάζουν αναλυτές.

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την δράση μας για την είσπραξη των κλεμμένων πόρων του Κράτους», είπε ο διοικητής της Guardia di Finanza στρατηγός Σαβέριο Καπολούπο.

Η οικονομική αστυνομία εντόπισε εξάλλου περίπου 30.000 παράνομα εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 16.233 ήσαν αδήλωτοι και κατέσχεσε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε περιουσιακά αγαθά των σχετικών παραβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί 11 χρόνια προσπαθούσαν να διώξουν επίορκη υπάλληλο!

Έτσι μπορείτε να δικαιολογείτε τις καταθέσεις σας στο εξωτερικό

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπέβαλαν ανήλικη θύμα βιασμού σε «μεσαιωνικού τύπου» αναγνώριση του θύτη - Οργή στη Βουλή και παρέμβαση στον Ιωνά
  2. Η Καταλονία άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» - Υπέρ αυτονομίας τάχθηκαν Βένετο και Λομβαρδία σε δημοψηφίσματα!
  3. Λευκωσία: Μεγάλη επιχείρηση πάταξης της εγκληματικότητας - Κόπηκαν πρόστιμα για κάπνισμα
  4. Επιβεβαιώνει η βρετανική αστυνομία τη σύλληψη ενόπλου που κρατούσε ομήρους
  5. Σοκ! Πυρπόλησε το σπίτι του και σκότωσε τα παιδιά του
  6. Η δικαιοσύνη άφησε χωρίς τιμόνι τον «ραλίστα» Ανδρέα Θεμιστοκλέους - Στέρηση άδειας και πρόστιμο 3.000 ευρώ