What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΠΤΩΜΑ· ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ· ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ·

INFO

25.01.2013 | 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2013 | 12:58

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας» - Προειδοποιούν την κυβέρνηση οι κάτοχοι αξιογράφων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Διαμαρτυρία και αγανάκτηση "επειδή συνεχώς γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν σε μετοχές και μάλιστα στην ονομαστική αξία των μετοχών, τα αξιόγραφα των θυμάτων των τραπεζών παραγνωρίζοντας απλά βασικά γεγονότα", εκφράζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

 Η επιστολή ημερομηνίας 21 Ιανουαρίου, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Γενικό Εισαγγελέα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους αρχηγούς των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και Ελευθέρων Δημοκρατών, ζητώντας "την άμεση παρέμβαση τους για αποκατάσταση της συνεχιζόμενης αδικίας εις βάρος των κατόχων των αξιογράφων".
Όπως αναφέρεται, "οι τράπεζες για τα αξιόγραφα παρανόμησαν και δεν εφάρμοσαν τους Νόμους και τις σχετικές Οδηγίες και Κανονισμούς, ως και το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας κατέληξε, και ο Γενικός Εισαγγελέας εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε, αλλά και οι ίδιες οι Τράπεζες παραδέχτηκαν δημοσίως και μάλιστα ενώ ήδη γνωρίζετε ότι γνωμάτευσε ο Γενικός Εισαγγελέας ότι είναι αντισυνταγματική η τέτοια μετατροπή χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων των αξιογράφων".
Αναφέρει επίσης ότι οι κάτοχοι αξιογράφων με τα χρήματα τους στην πραγματικότητα διέσωσαν τις τράπεζες από χρεοκοπία.
Προσθέτει ότι "τα θύματα των τραπεζών δεν έχουν φταίξει σε τίποτε για να τους κουρέψετε’ και έπρεπε να τους ζητήσουν συγνώμη και να τους επιστρέψουν τα χρήματα τους, μάλιστα με αποζημίωση".
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ΚΤ, ο κ. Μαυροβουνιώτης αναφέρει ότι "ενώ τα θύματα των τραπεζών δεν είναι Τρόικα, ούτε Κράτος για να ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες, εσείς παραγνωρίζοντας τα πιο πάνω, προχωράτε ψυχρά και απάνθρωπα στη χρησιμοποίηση των χρημάτων των κατόχων των αξιογράφων, χωρίς τη συγκατάθεση τους, για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ζημιά όμως των κατόχων των αξιογράφων κατά τρόπον αδιανόητο και εναντίον κάθε έννοιας δικαίου, ηθικής και λογικής" και "μάλιστα όλως αντισυνταγματικά αφού θα παραβιάζονται κυρίως το δικαίωμα ιδιοκτησίας, η ελευθερία των συμβάσεων, η αρχή της ισότητας και η αρχή της αναλογικότητας".
"Η Κυβέρνηση και εσείς θα είστε υπεύθυνοι για την παραπομπή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), της Κυπριακής Δημοκρατίας διότι δεν προστάτευσε τους κατόχους αξιογράφων, Κύπριους Ευρωπαίους πολίτες της", καταλήγει ο κ. Μαυροβουνιώτης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το μέλλον των κυπριακών τραπεζών στις Βρυξέλλες/Συνάντηση Τρόικας-Επιτροπής
- Η κρίση μας στέρησε τα ταξίδια.../Μείωση καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία
- Σκάνδαλο Λαγκάρντ: Έψαξαν τα σπίτια του Ταπί και στενού της συνεργάτη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ντενκτάς: Διέψευσε αναφορές ότι το ΔΚ αποσύρεται από την «κυβέρνηση»
  2. ΣΥΚΑΛΑ: Η Κυβέρνηση έχει τους Κύπριους κουρεμένους πολίτες «γραμμένους και διαγραμμένους»
  3. Ηχηρό «ράπισμα» Κληρίδη στην Κυβέρνηση - Νίκη γοήτρου για Ελεγκτή η παράκαμψη του Υπουργικού με διορισμό νέας επιτροπής διερεύνησης
  4. Το ΔΗΚΟ για τους παραλήπτες των επιστολών του ΠτΔ
  5. Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων: Καταγγέλλει απειλές σε μέλη του
  6. Επίσημη πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Φοίβου Μαυροβουνιώτη